Risotto met spruitjes en spek
Risotto met spruitjes en spek
Risotto met spruitjes en spek
Risotto met spruitjes en spek
Ingrediënten
4 personen
Spruiten
1.000 g
Spekreepjes
400 g
Risottorijst
250 g
Geitenkaas
230 g
Parmezaanse kaas
60 g
Groentebouillon
0,8 l
Ui
1
Look
1 teentje
Tijm
Laurier
2 blaadje
Citroen
1
Boter
Nootmuskaat
Peper
Zout
Rucola
100 g
Benodigdheden
Hakmolen, een rasp, een hakmolen met s vormig mes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De risotto
1.000 g spruiten, 400 g spekreepjes, 250 g risottorijst, 230 g geitenkaas, 60 g Parmezaanse kaas, 0,8 l groentebouillon, 1 ui, 1 teentje Look, tijm, 2 blaadje laurier, 1 citroen, boter, nootmuskaat, peper, zout
1
Voor snipper 1 ui.
2
Maak de spruiten schoon en snipper ze grof.
3
Smelt een klont boter in een grote pan of kookpot en bak de spekjes krokant op een middelhoog vuur. Schep ze met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Doe de ui met de spruiten in hetzelfde vet en zet het vuur lager. Bevochtig met een scheutje water en laat kort stoven met het deksel op de kookpot.
5
Schep de helft van de spruiten uit de kookpot als ze beetgaar zijn. Hou apart.
6
Laat de rest van de spruiten volledig gaar worden.
7
Doe de gare spruiten in de hakmolen en mix.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
8
Pel en snipper een tweede ui en een teen knoflook.
9
Maak de kookpot schoon. Smelt er een klontje boter in en stoof er de ui en knoflook in aan.
10
Doe er de risottorijst bij en roer om zodat de korrels met vet bedekt zijn. Voeg er 4 pollepels groentebouillon aan toe maar roer niet.
11
Leg laurier en tijm in de kookpot en zet er een deksel op. Laat 15 tot 17 minuten garen op een heel zacht vuur zonder te roeren.
12
Was de rucola en laat hem uitlekken in een vergiet.
13
Haal de tijm en laurier uit de kookpot. Roer de beetgare spruiten en het spek door de risotto. Zet de kookpot weer op een zacht vuur en roer er de gepureerde spruiten door.
14
Voeg er de geitenkaas en geraspte Parmezaan aan toe en roer goed om. Meng een pollepel warme bouillon of water en een klontje boter door de risotto.
15
TIP: Je kunt voor dit gerecht ook alleen Parmezaan gebruiken.
16
Breng de risotto op smaak met peper, nootmuskaat en enkele druppels citroensap.
17
Schep de risotto in diepe borden en werk af met rucola.
De risotto
1.000 g spruiten, 400 g spekreepjes, 250 g risottorijst, 230 g geitenkaas, 60 g Parmezaanse kaas, 0,8 l groentebouillon, 1 ui, 1 teentje Look, tijm, 2 blaadje laurier, 1 citroen, boter, nootmuskaat, peper, zout
1
Voor snipper 1 ui.
2
Maak de spruiten schoon en snipper ze grof.
3
Smelt een klont boter in een grote pan of kookpot en bak de spekjes krokant op een middelhoog vuur. Schep ze met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Doe de ui met de spruiten in hetzelfde vet en zet het vuur lager. Bevochtig met een scheutje water en laat kort stoven met het deksel op de kookpot.
5
Schep de helft van de spruiten uit de kookpot als ze beetgaar zijn. Hou apart.
6
Laat de rest van de spruiten volledig gaar worden.
7
Doe de gare spruiten in de hakmolen en mix.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
8
Pel en snipper een tweede ui en een teen knoflook.
9
Maak de kookpot schoon. Smelt er een klontje boter in en stoof er de ui en knoflook in aan.
10
Doe er de risottorijst bij en roer om zodat de korrels met vet bedekt zijn. Voeg er 4 pollepels groentebouillon aan toe maar roer niet.
11
Leg laurier en tijm in de kookpot en zet er een deksel op. Laat 15 tot 17 minuten garen op een heel zacht vuur zonder te roeren.
12
Was de rucola en laat hem uitlekken in een vergiet.
13
Haal de tijm en laurier uit de kookpot. Roer de beetgare spruiten en het spek door de risotto. Zet de kookpot weer op een zacht vuur en roer er de gepureerde spruiten door.
14
Voeg er de geitenkaas en geraspte Parmezaan aan toe en roer goed om. Meng een pollepel warme bouillon of water en een klontje boter door de risotto.
15
TIP: Je kunt voor dit gerecht ook alleen Parmezaan gebruiken.
16
Breng de risotto op smaak met peper, nootmuskaat en enkele druppels citroensap.
17
Schep de risotto in diepe borden en werk af met rucola.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Spruiten
1.000 g
Spekreepjes
400 g
Risottorijst
250 g
Geitenkaas
230 g
Parmezaanse kaas
60 g
Groentebouillon
0,8 l
Ui
1
Look
1 teentje
Tijm
Laurier
2 blaadje
Citroen
1
Boter
Nootmuskaat
Peper
Zout
Rucola
100 g
Risotto met spruitjes en spek
Deze winterse risotto met spek, spruiten en veel kaas is puur comfortfood. Gebruik altijd 1 lepel rijst op 2 lepels bouillon en roer de rijst niet om nadat je er de bouillon hebt bij gedaan. Als je de risotto op een zacht vuur laat garen, zal hij niet aan de pan kleven.Instructies
De risotto
1.000 g spruiten, 400 g spekreepjes, 250 g risottorijst, 230 g geitenkaas, 60 g Parmezaanse kaas, 0,8 l groentebouillon, 1 ui, 1 teentje Look, tijm, 2 blaadje laurier, 1 citroen, boter, nootmuskaat, peper, zout
1
Voor snipper 1 ui.
2
Maak de spruiten schoon en snipper ze grof.
3
Smelt een klont boter in een grote pan of kookpot en bak de spekjes krokant op een middelhoog vuur. Schep ze met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Doe de ui met de spruiten in hetzelfde vet en zet het vuur lager. Bevochtig met een scheutje water en laat kort stoven met het deksel op de kookpot.
5
Schep de helft van de spruiten uit de kookpot als ze beetgaar zijn. Hou apart.
6
Laat de rest van de spruiten volledig gaar worden.
7
Doe de gare spruiten in de hakmolen en mix.
8
Pel en snipper een tweede ui en een teen knoflook.
9
Maak de kookpot schoon. Smelt er een klontje boter in en stoof er de ui en knoflook in aan.
10
Doe er de risottorijst bij en roer om zodat de korrels met vet bedekt zijn. Voeg er 4 pollepels groentebouillon aan toe maar roer niet.
11
Leg laurier en tijm in de kookpot en zet er een deksel op. Laat 15 tot 17 minuten garen op een heel zacht vuur zonder te roeren.
12
Was de rucola en laat hem uitlekken in een vergiet.
13
Haal de tijm en laurier uit de kookpot. Roer de beetgare spruiten en het spek door de risotto. Zet de kookpot weer op een zacht vuur en roer er de gepureerde spruiten door.
14
Voeg er de geitenkaas en geraspte Parmezaan aan toe en roer goed om. Meng een pollepel warme bouillon of water en een klontje boter door de risotto.
15
TIP: Je kunt voor dit gerecht ook alleen Parmezaan gebruiken.
16
Breng de risotto op smaak met peper, nootmuskaat en enkele druppels citroensap.
17
Schep de risotto in diepe borden en werk af met rucola.