Kibbeling met ravigotte saus
Kibbeling met ravigotte saus
In bierbeslag gebakken vis met groenekruidenmayonaise.
Kibbeling met ravigotte saus
Kibbeling met ravigotte saus
In bierbeslag gebakken vis met groenekruidenmayonaise.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
100 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Mayonaise
4 el
Kabeljauwbuik
400 g
Zout
1 snuifje
Eidooier en eiwit apart
1
Pilsbier
0,2 l
Maïzena
100 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Volle yoghurt
1 el
Sjalotten
1
Kappertjes
2 el
Augurken
4
Peterselieenkele takjes
Kervelenkele takjes
Bieslookenkele stengels
Dragonenkele takjes
Mosterd
1 tl
Citroensapenkele druppels
Citroen
1
Kervelenkele takjes
Ad door GAIA
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nuLekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
400 g kabeljauw (buik), 1 snuifje zout
1
Snijd de vis in stukken en kruid ze met een flinke snuif zout. Dit helpt om water uit de vis te onttrekken. Laat de vis even staan.
Voor de ravigotte saus
4 el mayonaise, 1 el Volle yoghurt
2
Schep de mayonaise en de yoghurt in een kom.
Ad door GAIA
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
4 augurken, 2 el kappertjes, 1 Sjalotten
3
Snijd de augurken, de kappertjes en de sjalot in stukjes en voeg ze toe.
Bieslook (enkele stengels), peterselie (enkele takjes), kervel (enkele takjes), dragon (enkele takjes)
4
Snipper de groene kruiden fijn en voeg ze toe.
1 tl mosterd, citroensap (enkele druppels)
5
Doe de mosterd en het citroensap erbij, breng op smaak met peper en zout en meng alles.
Voor de kibbeling
6
Laat de friteuse opwarmen tot 180 °C.
0,2 l pilsbier, 1 ei (dooier en eiwit apart), 100 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 100 g maïzena
7
Meng de dooier met de pils en meng er de bloem, een snuif zout, het bakpoeder en de maizena onder.
8
Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag.
9
Dep de vis droog met keukenpapier.
10
Snijd de vis in stukken, haal de stukken door het beslag en bak de stukken in de hete olie van de friteuse.
11
Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Om af te werken
1 citroen
12
Snijd de citroen in partjes.
13
Leg een stuk gebakken vis op een bord en schep er wat van de saus bij.
kervel (enkele takjes)
14
Serveer met een partje citroen en een toef kervel.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door GAIA
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nuLekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
400 g kabeljauw (buik), 1 snuifje zout
1
Snijd de vis in stukken en kruid ze met een flinke snuif zout. Dit helpt om water uit de vis te onttrekken. Laat de vis even staan.
Voor de ravigotte saus
4 el mayonaise, 1 el Volle yoghurt
2
Schep de mayonaise en de yoghurt in een kom.
Ad door GAIA
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
4 augurken, 2 el kappertjes, 1 Sjalotten
3
Snijd de augurken, de kappertjes en de sjalot in stukjes en voeg ze toe.
Bieslook (enkele stengels), peterselie (enkele takjes), kervel (enkele takjes), dragon (enkele takjes)
4
Snipper de groene kruiden fijn en voeg ze toe.
1 tl mosterd, citroensap (enkele druppels)
5
Doe de mosterd en het citroensap erbij, breng op smaak met peper en zout en meng alles.
Voor de kibbeling
6
Laat de friteuse opwarmen tot 180 °C.
0,2 l pilsbier, 1 ei (dooier en eiwit apart), 100 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 100 g maïzena
7
Meng de dooier met de pils en meng er de bloem, een snuif zout, het bakpoeder en de maizena onder.
8
Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag.
9
Dep de vis droog met keukenpapier.
10
Snijd de vis in stukken, haal de stukken door het beslag en bak de stukken in de hete olie van de friteuse.
11
Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Om af te werken
1 citroen
12
Snijd de citroen in partjes.
13
Leg een stuk gebakken vis op een bord en schep er wat van de saus bij.
kervel (enkele takjes)
14
Serveer met een partje citroen en een toef kervel.