Kikkererwtensoep met chorizo
Kikkererwtensoep met chorizo
Kikkererwtensoep met chorizo
Kikkererwtensoep met chorizo
Ingrediënten
4 personen
Chorizo
200 g
Rode paprika's
2
Wortels
2
Kikkererwten
3 blik
Kippenbouillon
3 l
Uien
3
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Paprikapoeder
1 tl
Komijnpoeder
1 tl
Kardemompoeder
1 tl
Kurkumapoeder
1 tl
Laurier
3 blaadje
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Zure room
200 g
Koriander
Benodigdheden
Staafmixer, een soepketel, een staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon). Je kan ook zelf een heerlijke ketel verse bouillon bereiden.
De soep
200 g chorizo, 2 rode paprika's, 2 Wortels, 3 blik Kikkererwten, 3 l Kippenbouillon, 3 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kardemompoeder, 1 tl kurkumapoeder, 3 blaadje laurier, 1 scheutje olijfolie, zout
2
Snijd de chorizo in blokjes.
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel en bak de chorizoblokjes. Schep ze uit de pot en laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden. Laat het vet in de ketel zitten.
4
Pel de uien en de knoflook en snijd ze in grote stukken. Fruit de uien in de chorizo-olie en doe er de knoflook bij.
5
Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
6
Schil de wortelen, snijd ze in stukken en doe ze in de ketel.
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper, snijd hem in stukjes en doe hem bij de rest van de groenten.
8
Kruid de groenten met paprikapoeder, komijn, kardemom en kurkuma en laat enkele minuten stoven op een middelhoog vuur.
9
Spoel 2 blikken kikkererwten onder koud water en doe ze bij de rest van de groenten in de soepketel.
10
Giet de warme bouillon bij de groenten en doe er enkele blaadjes laurier bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ongeveer een half uur garen met het deksel schuin op de ketel.
Afwerken en serveren
200 g Zure room, koriander
11
Verwijder de laurierblaadjes en mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een snuif zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
TIPZeef de soep eventueel als je per ongeluk de laurier hebt meegemixt.
12
Spoel het derde blik kikkererwten onder koud water en doe het bij de soep.
13
Verdeel de gebakken chorizoblokjes over diepe borden of kommen. Schep er soep bij en werk af met een lepel zure room en enkele plukjes koriander.
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon). Je kan ook zelf een heerlijke ketel verse bouillon bereiden.
De soep
200 g chorizo, 2 rode paprika's, 2 Wortels, 3 blik Kikkererwten, 3 l Kippenbouillon, 3 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kardemompoeder, 1 tl kurkumapoeder, 3 blaadje laurier, 1 scheutje olijfolie, zout
2
Snijd de chorizo in blokjes.
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel en bak de chorizoblokjes. Schep ze uit de pot en laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden. Laat het vet in de ketel zitten.
4
Pel de uien en de knoflook en snijd ze in grote stukken. Fruit de uien in de chorizo-olie en doe er de knoflook bij.
5
Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
6
Schil de wortelen, snijd ze in stukken en doe ze in de ketel.
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper, snijd hem in stukjes en doe hem bij de rest van de groenten.
8
Kruid de groenten met paprikapoeder, komijn, kardemom en kurkuma en laat enkele minuten stoven op een middelhoog vuur.
9
Spoel 2 blikken kikkererwten onder koud water en doe ze bij de rest van de groenten in de soepketel.
10
Giet de warme bouillon bij de groenten en doe er enkele blaadjes laurier bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ongeveer een half uur garen met het deksel schuin op de ketel.
Afwerken en serveren
200 g Zure room, koriander
11
Verwijder de laurierblaadjes en mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een snuif zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
TIPZeef de soep eventueel als je per ongeluk de laurier hebt meegemixt.
12
Spoel het derde blik kikkererwten onder koud water en doe het bij de soep.
13
Verdeel de gebakken chorizoblokjes over diepe borden of kommen. Schep er soep bij en werk af met een lepel zure room en enkele plukjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Chorizo
200 g
Rode paprika's
2
Wortels
2
Kikkererwten
3 blik
Kippenbouillon
3 l
Uien
3
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Paprikapoeder
1 tl
Komijnpoeder
1 tl
Kardemompoeder
1 tl
Kurkumapoeder
1 tl
Laurier
3 blaadje
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Zure room
200 g
Koriander
Kikkererwtensoep met chorizo
Peulvruchten zoals linzen en kikkererwten zijn helemaal terug van weggeweest. Geen wonder, want ze zijn gezond, voedzaam en lekker.Voor deze maaltijdsoep gebruikt Jeroen kikkererwten uit blik. Als garnituur geeft hij er gebakken chorizo bij, een dieprode Spaanse worst die een beetje pikant is. Door de groenten in het vet van de chorizo te bakken, krijgt de soep extra veel smaak.Instructies
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon). Je kan ook zelf een heerlijke ketel verse bouillon bereiden.
De soep
200 g chorizo, 2 rode paprika's, 2 Wortels, 3 blik Kikkererwten, 3 l Kippenbouillon, 3 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kardemompoeder, 1 tl kurkumapoeder, 3 blaadje laurier, 1 scheutje olijfolie, zout
2
Snijd de chorizo in blokjes.
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel en bak de chorizoblokjes. Schep ze uit de pot en laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden. Laat het vet in de ketel zitten.
4
Pel de uien en de knoflook en snijd ze in grote stukken. Fruit de uien in de chorizo-olie en doe er de knoflook bij.
5
Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
6
Schil de wortelen, snijd ze in stukken en doe ze in de ketel.
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper, snijd hem in stukjes en doe hem bij de rest van de groenten.
8
Kruid de groenten met paprikapoeder, komijn, kardemom en kurkuma en laat enkele minuten stoven op een middelhoog vuur.
9
Spoel 2 blikken kikkererwten onder koud water en doe ze bij de rest van de groenten in de soepketel.
10
Giet de warme bouillon bij de groenten en doe er enkele blaadjes laurier bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ongeveer een half uur garen met het deksel schuin op de ketel.
Afwerken en serveren
200 g Zure room, koriander
11
Verwijder de laurierblaadjes en mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een snuif zout.
TIPZeef de soep eventueel als je per ongeluk de laurier hebt meegemixt.
12
Spoel het derde blik kikkererwten onder koud water en doe het bij de soep.
13
Verdeel de gebakken chorizoblokjes over diepe borden of kommen. Schep er soep bij en werk af met een lepel zure room en enkele plukjes koriander.