dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie (thumbnail)Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie

Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie

45m
17
89%
6K
Recepten

Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie

Een cannelloni met het klassieke trio: zalm, spinazie en ricotta. Het pastagerecht past helemaal binnen dit seizoen dankzij de verrukkelijke asperges. Een toppertje dat gegarandeerd met open armen zal worden ontvangen thuis!
Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie (thumbnail)Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie

Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie

45m
17
89%
6K
Recepten

Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie

Een cannelloni met het klassieke trio: zalm, spinazie en ricotta. Het pastagerecht past helemaal binnen dit seizoen dankzij de verrukkelijke asperges. Een toppertje dat gegarandeerd met open armen zal worden ontvangen thuis!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling89%
Aantal likes6K

Ingrediënten

4 personen
Asperges
1 bosje
Zout
Gerookte zalm
250 g
Ricotta
250 g
Mierikswortel pasta
1 tl
Peper
1 flinke snuif
Spinazie
500 g
Boter
1 klont
Boter
40 g
Look
1 teentje
Bloem
60 g
Melk
0,4 l
Kruidenkaas
2 el
Limoenen
0,5
Mozzarella(gemalen)
200 g
Panko
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Lasagnevellen
500 g

Benodigdheden

Blender, een vuurvaste schaal, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 bosje asperges
2
Schil de asperges en snijd ze in twee.
zout
3
Zet een pot gezouten water op het vuur en doe er meteen de asperges in. Breng de asperges aan de kook.
TIPals het water begint te koken, haal je de asperges van het vuur en laat je ze nog even rusten. Op die manier lukt het bijna altijd om de asperges mooi gaar te koken.
250 g gerookte zalm, 250 g ricotta, 1 tl mierikswortel pasta, 1 flinke snuif peper
4
Doe de gerookte zalm in de pot van de blender met de ricotta, de mierikswortelpasta en een snuif peper.
500 g spinazie, 1 klont boter
5
Kuis en was de spinazie. Laat ze even uitlekken. Zet een pan op het vuur en laat er de boter in smelten.
1 teentje Look
6
Pel en plet de look en voeg ze toe aan de boter.
7
Haal de asperges van het vuur en laat ze even rusten. Stoof de spinazie kort in de hete vetstof en kruid met peper en zout. Laat daarna even uitlekken.
40 g boter, 60 g bloem
8
Laat de boter smelten in een pot en voeg er de bloem aan toe.
0,4 l melk
9
Meng tot een stevige roux en giet er de melk en 2 dl van het aspergevocht bij.
10
Breng de saus op een zacht vuur en onder voortdurend roeren aan de kook.
2 el kruidenkaas, 0,5 limoenen
11
Voeg er de kruidenkaas aan toe wanneer de saus gekookt heeft. Breng de saus op smaak met het sap van de limoen en een snuif peper. Hou de saus even warm.
12
Gooi de asperges erbij.
200 g Mozzarella, 100 g panko, 1 scheutje olijfolie
13
Doe de gemalen mozzarella in een kommetje met de panko en een scheutje olijfolie. Meng het geheel onder elkaar.
14
Schep de uitgelekte spinazie in een ruime ovenschaal en verspreid over de bodem.
500 g lasagnevellen
15
Leg de verse lasagnevellen open op je werkvlak en bestrijk ze met een dikke laag van het mengsel van zalm en ricotta.
16
Leg er 2 of 3 asperges op ( afhankelijk van de dikte van de asperges ) en rol de lasagnevellen op tot een cilinder.
TIPprobeer ervoor te zorgen dat je niet te veel lagen pastadeeg over elkaar rolt, zodat je een mooie cannelloni krijgt.
17
Leg de gevulde pastavellen naast elkaar in de ovenschaal.
TIPzorg voor een beetje ruimte tussen de cannelloni’s, zodat je ze makkelijker terugvindt bij het serveren.
18
Lepel de witte saus over de cannelloni’s.
19
Bedek de cannelloni’s met het mengsel van panko en geraspte mozzarella.
20
Schuif de ovenschaal 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de asperges en snijd ze in twee.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 bosje asperges
2
Schil de asperges en snijd ze in twee.
zout
3
Zet een pot gezouten water op het vuur en doe er meteen de asperges in. Breng de asperges aan de kook.
TIPals het water begint te koken, haal je de asperges van het vuur en laat je ze nog even rusten. Op die manier lukt het bijna altijd om de asperges mooi gaar te koken.
250 g gerookte zalm, 250 g ricotta, 1 tl mierikswortel pasta, 1 flinke snuif peper
4
Doe de gerookte zalm in de pot van de blender met de ricotta, de mierikswortelpasta en een snuif peper.
500 g spinazie, 1 klont boter
5
Kuis en was de spinazie. Laat ze even uitlekken. Zet een pan op het vuur en laat er de boter in smelten.
1 teentje Look
6
Pel en plet de look en voeg ze toe aan de boter.
7
Haal de asperges van het vuur en laat ze even rusten. Stoof de spinazie kort in de hete vetstof en kruid met peper en zout. Laat daarna even uitlekken.
40 g boter, 60 g bloem
8
Laat de boter smelten in een pot en voeg er de bloem aan toe.
0,4 l melk
9
Meng tot een stevige roux en giet er de melk en 2 dl van het aspergevocht bij.
10
Breng de saus op een zacht vuur en onder voortdurend roeren aan de kook.
2 el kruidenkaas, 0,5 limoenen
11
Voeg er de kruidenkaas aan toe wanneer de saus gekookt heeft. Breng de saus op smaak met het sap van de limoen en een snuif peper. Hou de saus even warm.
12
Gooi de asperges erbij.
200 g Mozzarella, 100 g panko, 1 scheutje olijfolie
13
Doe de gemalen mozzarella in een kommetje met de panko en een scheutje olijfolie. Meng het geheel onder elkaar.
14
Schep de uitgelekte spinazie in een ruime ovenschaal en verspreid over de bodem.
500 g lasagnevellen
15
Leg de verse lasagnevellen open op je werkvlak en bestrijk ze met een dikke laag van het mengsel van zalm en ricotta.
16
Leg er 2 of 3 asperges op ( afhankelijk van de dikte van de asperges ) en rol de lasagnevellen op tot een cilinder.
TIPprobeer ervoor te zorgen dat je niet te veel lagen pastadeeg over elkaar rolt, zodat je een mooie cannelloni krijgt.
17
Leg de gevulde pastavellen naast elkaar in de ovenschaal.
TIPzorg voor een beetje ruimte tussen de cannelloni’s, zodat je ze makkelijker terugvindt bij het serveren.
18
Lepel de witte saus over de cannelloni’s.
19
Bedek de cannelloni’s met het mengsel van panko en geraspte mozzarella.
20
Schuif de ovenschaal 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de asperges en snijd ze in twee.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie (thumbnail)Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie
4 personen
45m
Ingrediënten
Asperges
1 bosje
Zout
Gerookte zalm
250 g
Ricotta
250 g
Mierikswortel pasta
1 tl
Peper
1 flinke snuif
Spinazie
500 g
Boter
1 klont
Boter
40 g
Look
1 teentje
Bloem
60 g
Melk
0,4 l
Kruidenkaas
2 el
Limoenen
0,5
Mozzarella(gemalen)
200 g
Panko
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Lasagnevellen
500 g

Cannelloni met gerookte zalm, asperges en spinazie

Een cannelloni met het klassieke trio: zalm, spinazie en ricotta. Het pastagerecht past helemaal binnen dit seizoen dankzij de verrukkelijke asperges. Een toppertje dat gegarandeerd met open armen zal worden ontvangen thuis!
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 bosje asperges
2
Schil de asperges en snijd ze in twee.
zout
3
Zet een pot gezouten water op het vuur en doe er meteen de asperges in. Breng de asperges aan de kook.
TIPals het water begint te koken, haal je de asperges van het vuur en laat je ze nog even rusten. Op die manier lukt het bijna altijd om de asperges mooi gaar te koken.
250 g gerookte zalm, 250 g ricotta, 1 tl mierikswortel pasta, 1 flinke snuif peper
4
Doe de gerookte zalm in de pot van de blender met de ricotta, de mierikswortelpasta en een snuif peper.
500 g spinazie, 1 klont boter
5
Kuis en was de spinazie. Laat ze even uitlekken. Zet een pan op het vuur en laat er de boter in smelten.
1 teentje Look
6
Pel en plet de look en voeg ze toe aan de boter.
7
Haal de asperges van het vuur en laat ze even rusten. Stoof de spinazie kort in de hete vetstof en kruid met peper en zout. Laat daarna even uitlekken.
40 g boter, 60 g bloem
8
Laat de boter smelten in een pot en voeg er de bloem aan toe.
0,4 l melk
9
Meng tot een stevige roux en giet er de melk en 2 dl van het aspergevocht bij.
10
Breng de saus op een zacht vuur en onder voortdurend roeren aan de kook.
2 el kruidenkaas, 0,5 limoenen
11
Voeg er de kruidenkaas aan toe wanneer de saus gekookt heeft. Breng de saus op smaak met het sap van de limoen en een snuif peper. Hou de saus even warm.
12
Gooi de asperges erbij.
200 g Mozzarella, 100 g panko, 1 scheutje olijfolie
13
Doe de gemalen mozzarella in een kommetje met de panko en een scheutje olijfolie. Meng het geheel onder elkaar.
14
Schep de uitgelekte spinazie in een ruime ovenschaal en verspreid over de bodem.
500 g lasagnevellen
15
Leg de verse lasagnevellen open op je werkvlak en bestrijk ze met een dikke laag van het mengsel van zalm en ricotta.
16
Leg er 2 of 3 asperges op ( afhankelijk van de dikte van de asperges ) en rol de lasagnevellen op tot een cilinder.
TIPprobeer ervoor te zorgen dat je niet te veel lagen pastadeeg over elkaar rolt, zodat je een mooie cannelloni krijgt.
17
Leg de gevulde pastavellen naast elkaar in de ovenschaal.
TIPzorg voor een beetje ruimte tussen de cannelloni’s, zodat je ze makkelijker terugvindt bij het serveren.
18
Lepel de witte saus over de cannelloni’s.
19
Bedek de cannelloni’s met het mengsel van panko en geraspte mozzarella.
20
Schuif de ovenschaal 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Smakelijk!