Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen
Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen
Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen
Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen
Ingrediënten
4 personen
Mosselen
1.000 g
Boter
Boter
80 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Selder
2 stengels
Peper
Zout
Witte wijn
0,3 l
Tijm
Laurier
Aardappelen
800 g
Bloem
80 g
Mosselvocht
0,8 l
Citroenen
2
Champignons
250 g
Zalm
200 g
Schelvis
200 g
Cayennepeper
Melk
1 scheutje
Eierdooiers
2
Bladerdeegkoekjes
4
Noordzeegarnalen
300 g
Krulpeterselie
Benodigdheden
Een pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De mosselen
1.000 g mosselen
1
Was de mosselen in koud water.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
2 ajuinen, 1 teentje Look, 2 stengels selder, peper, zout
3
Pel en snipper de uien en de knoflook. Snipper de selder. Stoof de groenten aan in de boter en kruid met peper en zout.
0,3 l witte wijn, tijm, laurier
4
Doe de mosselen bij de groenten en giet er de wijn op. Leg enkele blaadjes laurier en een paar takjes tijm in de kookpot. Laat garen onder deksel en schud af en toe op. De mosselen zijn klaar als de schelpen open zijn.
5
Giet de mosselen af maar vang het mosselvocht op voor de roux. Houd ook de groenten bij.
800 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout.
De roux
80 g boter, 80 g bloem
7
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even drogen op het vuur zonder te kleuren.
0,8 l mosselvocht
8
Giet er het mosselvocht bij en roer met een garde tot een gebonden saus.
De videevulling
2 citroenen, 250 g champignons
9
Smelt een klontje boter in een kookpot en doe er een scheutje water en het sap van 1/3 citroen bij. Kruid met peper en zout. Snijd de champignons in vier en gaar ze in de boter.
10
Haal de mosselen uit hun schelp (decorticeren).
11
Hak de groenten eventueel wat fijner. Meng de mosselen en de groenten door de roux.
12
Giet de champignons af en doe ze ook bij de roux.
200 g zalm, 200 g schelvis, cayennepeper
13
Snijd de vis in stukken en laat op een zacht vuur garen in de roux. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Breng op smaak met het sap van ½ citroen.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers
14
Giet de aardappelen af. Plet met een klont boter, een scheutje melk en twee eierdooiers tot puree. Breng op smaak met peper.
15
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 bladerdeegkoekjes
16
Verwarm de bladerdeegkoekjes in de oven.
300 g Noordzeegarnalen, krulpeterselie
17
Vul de bladerdeegkoekjes met de videevulling en werk af met garnalen, krulpeterselie en een partje citroen. Geef er aardappelpuree bij.
De mosselen
1.000 g mosselen
1
Was de mosselen in koud water.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
2 ajuinen, 1 teentje Look, 2 stengels selder, peper, zout
3
Pel en snipper de uien en de knoflook. Snipper de selder. Stoof de groenten aan in de boter en kruid met peper en zout.
0,3 l witte wijn, tijm, laurier
4
Doe de mosselen bij de groenten en giet er de wijn op. Leg enkele blaadjes laurier en een paar takjes tijm in de kookpot. Laat garen onder deksel en schud af en toe op. De mosselen zijn klaar als de schelpen open zijn.
5
Giet de mosselen af maar vang het mosselvocht op voor de roux. Houd ook de groenten bij.
800 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout.
De roux
80 g boter, 80 g bloem
7
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even drogen op het vuur zonder te kleuren.
0,8 l mosselvocht
8
Giet er het mosselvocht bij en roer met een garde tot een gebonden saus.
De videevulling
2 citroenen, 250 g champignons
9
Smelt een klontje boter in een kookpot en doe er een scheutje water en het sap van 1/3 citroen bij. Kruid met peper en zout. Snijd de champignons in vier en gaar ze in de boter.
10
Haal de mosselen uit hun schelp (decorticeren).
11
Hak de groenten eventueel wat fijner. Meng de mosselen en de groenten door de roux.
12
Giet de champignons af en doe ze ook bij de roux.
200 g zalm, 200 g schelvis, cayennepeper
13
Snijd de vis in stukken en laat op een zacht vuur garen in de roux. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Breng op smaak met het sap van ½ citroen.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers
14
Giet de aardappelen af. Plet met een klont boter, een scheutje melk en twee eierdooiers tot puree. Breng op smaak met peper.
15
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 bladerdeegkoekjes
16
Verwarm de bladerdeegkoekjes in de oven.
300 g Noordzeegarnalen, krulpeterselie
17
Vul de bladerdeegkoekjes met de videevulling en werk af met garnalen, krulpeterselie en een partje citroen. Geef er aardappelpuree bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Mosselen
1.000 g
Boter
Boter
80 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Selder
2 stengels
Peper
Zout
Witte wijn
0,3 l
Tijm
Laurier
Aardappelen
800 g
Bloem
80 g
Mosselvocht
0,8 l
Citroenen
2
Champignons
250 g
Zalm
200 g
Schelvis
200 g
Cayennepeper
Melk
1 scheutje
Eierdooiers
2
Bladerdeegkoekjes
4
Noordzeegarnalen
300 g
Krulpeterselie
Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen
Jeroen maakt een koninginnenhapje van de zee met vis, mosselen en Noordzeegarnalen. Hij geeft er een eenvoudige aardappelpuree bij voor een écht koninklijk gerecht.Instructies
De mosselen
1.000 g mosselen
1
Was de mosselen in koud water.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
2 ajuinen, 1 teentje Look, 2 stengels selder, peper, zout
3
Pel en snipper de uien en de knoflook. Snipper de selder. Stoof de groenten aan in de boter en kruid met peper en zout.
0,3 l witte wijn, tijm, laurier
4
Doe de mosselen bij de groenten en giet er de wijn op. Leg enkele blaadjes laurier en een paar takjes tijm in de kookpot. Laat garen onder deksel en schud af en toe op. De mosselen zijn klaar als de schelpen open zijn.
5
Giet de mosselen af maar vang het mosselvocht op voor de roux. Houd ook de groenten bij.
800 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout.
De roux
80 g boter, 80 g bloem
7
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even drogen op het vuur zonder te kleuren.
0,8 l mosselvocht
8
Giet er het mosselvocht bij en roer met een garde tot een gebonden saus.
De videevulling
2 citroenen, 250 g champignons
9
Smelt een klontje boter in een kookpot en doe er een scheutje water en het sap van 1/3 citroen bij. Kruid met peper en zout. Snijd de champignons in vier en gaar ze in de boter.
10
Haal de mosselen uit hun schelp (decorticeren).
11
Hak de groenten eventueel wat fijner. Meng de mosselen en de groenten door de roux.
12
Giet de champignons af en doe ze ook bij de roux.
200 g zalm, 200 g schelvis, cayennepeper
13
Snijd de vis in stukken en laat op een zacht vuur garen in de roux. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Breng op smaak met het sap van ½ citroen.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers
14
Giet de aardappelen af. Plet met een klont boter, een scheutje melk en twee eierdooiers tot puree. Breng op smaak met peper.
15
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 bladerdeegkoekjes
16
Verwarm de bladerdeegkoekjes in de oven.
300 g Noordzeegarnalen, krulpeterselie
17
Vul de bladerdeegkoekjes met de videevulling en werk af met garnalen, krulpeterselie en een partje citroen. Geef er aardappelpuree bij.