Kabeljauw met een zooi van venkel en chorizo
Kabeljauw met een zooi van venkel en chorizo
Kabeljauw met een zooi van venkel en chorizo
Kabeljauw met een zooi van venkel en chorizo
Ingrediënten
4 personen
Kabeljauwhaasje
4
Aardappelen
800 g
Venkel
1
Sjalotten
2
Dille
Tijm
4 takjes
Laurier
2 blaadje
Steranijs
1
Visfumet
0,4 l
Room
0,2 l
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Chorizo
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De kabeljauw
4 kabeljauwhaasje, 800 g aardappelen, 1 venkel, 2 Sjalotten, dille, 4 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 1 Steranijs, 0,4 l visfumet, 0,2 l Room, 1 scheutje olijfolie, peper, zout, 200 g chorizo
1
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot of een sauteuse op een matig vuur. Snij het stuk chorizo in schijfjes van een halve centimeter breed.
2
Snij de venkelknol in kwarten en snij het taaie hart eruit. Pel de sjalotten en snij ze in reepjes.
3
Bak de stukjes chorizo een paar minuten. Schep de worst uit de pan en doe de repen sjalot en venkel erin. Stoof de groenten in de olie die aroma en kleur kreeg van Spaanse worst.
4
Voeg takjes tijm en blaadjes laurier toe. Laat de groenten rustig stoven en roer af en toe.
5
Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Doe ze in de pot met sjalot en venkel. Laat de aardappelen kort meestoven en schenk er na en paar minuten wat visfumet over.
6
Kruid de bereiding met vers gemalen peper, wat zout en een steranijs dat de smaak van de venkel ondersteunt.
7
Schenk de room erbij en schep de rondjes gebakken chorizo in de pot. Roer en laat alles pruttelen tot de blokjes aardappel beetgaar zijn.
8
Kruid de porties kabeljauwhaas met wat zout en vers gemalen peper.
9
Leg de stukken vis in de saus, bovenop de groenten en zet het deksel op de pot. Gaar de kabeljauw in 5 tot 7 minuten. In de kern mag de vis nog een klein beetje ‘glazig’ zijn.
10
Snipper de dille fijn.
11
Schep in elk bord een flinke portie romige ‘zooi’ met chorizo, venkel, aardappelen en sjalot. Leg er een gepocheerde kabeljauwfilet bovenop en werk het visgerecht af met fijne snippers dille.
De kabeljauw
4 kabeljauwhaasje, 800 g aardappelen, 1 venkel, 2 Sjalotten, dille, 4 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 1 Steranijs, 0,4 l visfumet, 0,2 l Room, 1 scheutje olijfolie, peper, zout, 200 g chorizo
1
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot of een sauteuse op een matig vuur. Snij het stuk chorizo in schijfjes van een halve centimeter breed.
2
Snij de venkelknol in kwarten en snij het taaie hart eruit. Pel de sjalotten en snij ze in reepjes.
3
Bak de stukjes chorizo een paar minuten. Schep de worst uit de pan en doe de repen sjalot en venkel erin. Stoof de groenten in de olie die aroma en kleur kreeg van Spaanse worst.
4
Voeg takjes tijm en blaadjes laurier toe. Laat de groenten rustig stoven en roer af en toe.
5
Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Doe ze in de pot met sjalot en venkel. Laat de aardappelen kort meestoven en schenk er na en paar minuten wat visfumet over.
6
Kruid de bereiding met vers gemalen peper, wat zout en een steranijs dat de smaak van de venkel ondersteunt.
7
Schenk de room erbij en schep de rondjes gebakken chorizo in de pot. Roer en laat alles pruttelen tot de blokjes aardappel beetgaar zijn.
8
Kruid de porties kabeljauwhaas met wat zout en vers gemalen peper.
9
Leg de stukken vis in de saus, bovenop de groenten en zet het deksel op de pot. Gaar de kabeljauw in 5 tot 7 minuten. In de kern mag de vis nog een klein beetje ‘glazig’ zijn.
10
Snipper de dille fijn.
11
Schep in elk bord een flinke portie romige ‘zooi’ met chorizo, venkel, aardappelen en sjalot. Leg er een gepocheerde kabeljauwfilet bovenop en werk het visgerecht af met fijne snippers dille.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Kabeljauwhaasje
4
Aardappelen
800 g
Venkel
1
Sjalotten
2
Dille
Tijm
4 takjes
Laurier
2 blaadje
Steranijs
1
Visfumet
0,4 l
Room
0,2 l
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Chorizo
200 g
Kabeljauw met een zooi van venkel en chorizo
Kabeljauw is en blijft een populaire zeebewoner. Het witte visvlees is stevig en smakelijk. Overconsumptie is nooit verstandig en dus is het kwestie van maat te houden. Als we met z’n allen slechts op tijd en stond van een stuk kabeljauw genieten, dan kunnen ook alle komende generaties genieten van zo’n excellente vis. Voor wie graag een originele en oprecht lekkere maaltijd met kabeljauw op het menu zet, heeft Jeroen een recept bedacht dat zich gegarandeerd laat smaken. De fijne porties visfilet gaart hij in een stevige groentesaus met venkel en stukjes gebakken Spaanse chorizo. Een bord genot voor iedereen die van kabeljauw geniet.Instructies
De kabeljauw
4 kabeljauwhaasje, 800 g aardappelen, 1 venkel, 2 Sjalotten, dille, 4 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 1 Steranijs, 0,4 l visfumet, 0,2 l Room, 1 scheutje olijfolie, peper, zout, 200 g chorizo
1
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot of een sauteuse op een matig vuur. Snij het stuk chorizo in schijfjes van een halve centimeter breed.
2
Snij de venkelknol in kwarten en snij het taaie hart eruit. Pel de sjalotten en snij ze in reepjes.
3
Bak de stukjes chorizo een paar minuten. Schep de worst uit de pan en doe de repen sjalot en venkel erin. Stoof de groenten in de olie die aroma en kleur kreeg van Spaanse worst.
4
Voeg takjes tijm en blaadjes laurier toe. Laat de groenten rustig stoven en roer af en toe.
5
Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Doe ze in de pot met sjalot en venkel. Laat de aardappelen kort meestoven en schenk er na en paar minuten wat visfumet over.
6
Kruid de bereiding met vers gemalen peper, wat zout en een steranijs dat de smaak van de venkel ondersteunt.
7
Schenk de room erbij en schep de rondjes gebakken chorizo in de pot. Roer en laat alles pruttelen tot de blokjes aardappel beetgaar zijn.
8
Kruid de porties kabeljauwhaas met wat zout en vers gemalen peper.
9
Leg de stukken vis in de saus, bovenop de groenten en zet het deksel op de pot. Gaar de kabeljauw in 5 tot 7 minuten. In de kern mag de vis nog een klein beetje ‘glazig’ zijn.
10
Snipper de dille fijn.
11
Schep in elk bord een flinke portie romige ‘zooi’ met chorizo, venkel, aardappelen en sjalot. Leg er een gepocheerde kabeljauwfilet bovenop en werk het visgerecht af met fijne snippers dille.