Provençaalse gehaktballetjes met rijst
Provençaalse gehaktballetjes met rijst
Provençaalse gehaktballetjes met rijst
Provençaalse gehaktballetjes met rijst
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
600 g
Ei
1
Sjalotten
1
Paneermeel
60 g
Krulpeterselie
1 takje
Gerookt paprikapoeder
Komijn graantjes
Uien
2
Look
2 teentjes
Aubergine
1
Rode puntpaprika's
2
Gele paprika
1
Courgette
1
Selder
2 stengels
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,1 l
Gepelde tomaten
1 blik
Tomaten passata
0,3 l
Harissa
1 el
Provençaalse kruiden
1 flinke snuif
Gedroogde oregano
1 snuifje
Tijm
Rozemarijn
Laurier
2 blaadjes
Wilde rijst
250 g
Rucola
1 bussel
Boter
1 klont
Olie met neutrale smaak
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
250 g wilde rijst
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst gaar in 18 minuten.
2 uien, 2 teentjes Look, 1 scheutje olie met neutrale smaak
2
Laat een scheut olie heet worden in een grote pot. Pel de uien, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.
1 aubergine, 1 gele paprika
3
Schil de aubergine en de gele paprika, snijd ze in stukken en stoof ze mee aan.
2 rode puntpaprika's, 1 courgette
4
Snijd de puntpaprika’s en de courgette in stukjes en voeg ze toe.
2 stengels selder
5
Spoel de selder, snijd de stengels in stukken en stoof ze mee aan.
Provençaalse kruiden, 1 snuifje gedroogde oregano, 2 el Tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, Komijn graantjes
6
Kruid de groenten met Provençaalse kruiden en gedroogde oregano. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, 0,3 l Tomaten passata, 1 gepelde tomaten, 1 el Harissa
7
Giet de witte wijn erbij, laat een deel wegkoken en voeg daarna de passata, de gepelde tomaten en de harissa toe.
2 blaadjes laurier, tijm, rozemarijn
8
Breng de saus aan de kook en voeg er een flinke snuif zout, wat laurier, tijm en rozemarijn aan toe.
1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en snipper ze fijn.
600 g gemengd gehakt, 1 ei, 60 g paneermeel
10
Doe het gehakt met het ei, de fijngesneden sjalot en het paneermeel in de kom van de keukenmachine.
1 takje krulpeterselie
11
Snijd de peterselie fijn en voeg ze samen met de andere kruiden toe. Laat de machine even draaien.
12
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en hou hem warm.
1 klont boter
13
Smelt een klont boter met een scheut olie in een grote pan. Rol balletjes van het gehakt en bak ze in de vetstof.
1 bussel Rucola
14
Schep wat rijst in een diep bord en lepel er de Provençaalse saus over. Leg er enkele gehaktballetjes bij en werk af met rucola.
250 g wilde rijst
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst gaar in 18 minuten.
2 uien, 2 teentjes Look, 1 scheutje olie met neutrale smaak
2
Laat een scheut olie heet worden in een grote pot. Pel de uien, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.
1 aubergine, 1 gele paprika
3
Schil de aubergine en de gele paprika, snijd ze in stukken en stoof ze mee aan.
2 rode puntpaprika's, 1 courgette
4
Snijd de puntpaprika’s en de courgette in stukjes en voeg ze toe.
2 stengels selder
5
Spoel de selder, snijd de stengels in stukken en stoof ze mee aan.
Provençaalse kruiden, 1 snuifje gedroogde oregano, 2 el Tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, Komijn graantjes
6
Kruid de groenten met Provençaalse kruiden en gedroogde oregano. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, 0,3 l Tomaten passata, 1 gepelde tomaten, 1 el Harissa
7
Giet de witte wijn erbij, laat een deel wegkoken en voeg daarna de passata, de gepelde tomaten en de harissa toe.
2 blaadjes laurier, tijm, rozemarijn
8
Breng de saus aan de kook en voeg er een flinke snuif zout, wat laurier, tijm en rozemarijn aan toe.
1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en snipper ze fijn.
600 g gemengd gehakt, 1 ei, 60 g paneermeel
10
Doe het gehakt met het ei, de fijngesneden sjalot en het paneermeel in de kom van de keukenmachine.
1 takje krulpeterselie
11
Snijd de peterselie fijn en voeg ze samen met de andere kruiden toe. Laat de machine even draaien.
12
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en hou hem warm.
1 klont boter
13
Smelt een klont boter met een scheut olie in een grote pan. Rol balletjes van het gehakt en bak ze in de vetstof.
1 bussel Rucola
14
Schep wat rijst in een diep bord en lepel er de Provençaalse saus over. Leg er enkele gehaktballetjes bij en werk af met rucola.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
600 g
Ei
1
Sjalotten
1
Paneermeel
60 g
Krulpeterselie
1 takje
Gerookt paprikapoeder
Komijn graantjes
Uien
2
Look
2 teentjes
Aubergine
1
Rode puntpaprika's
2
Gele paprika
1
Courgette
1
Selder
2 stengels
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,1 l
Gepelde tomaten
1 blik
Tomaten passata
0,3 l
Harissa
1 el
Provençaalse kruiden
1 flinke snuif
Gedroogde oregano
1 snuifje
Tijm
Rozemarijn
Laurier
2 blaadjes
Wilde rijst
250 g
Rucola
1 bussel
Boter
1 klont
Olie met neutrale smaak
1 scheutje
Provençaalse gehaktballetjes met rijst
Classics bestaan niet voor niets. Zo ook bij gebakken gehaktballetjes in een Provençaalse tomatensaus met grote stukken groenten. Serveer ze met rijst of met puree, iedereen lust het!Instructies
250 g wilde rijst
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst gaar in 18 minuten.
2 uien, 2 teentjes Look, 1 scheutje olie met neutrale smaak
2
Laat een scheut olie heet worden in een grote pot. Pel de uien, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.
1 aubergine, 1 gele paprika
3
Schil de aubergine en de gele paprika, snijd ze in stukken en stoof ze mee aan.
2 rode puntpaprika's, 1 courgette
4
Snijd de puntpaprika’s en de courgette in stukjes en voeg ze toe.
2 stengels selder
5
Spoel de selder, snijd de stengels in stukken en stoof ze mee aan.
Provençaalse kruiden, 1 snuifje gedroogde oregano, 2 el Tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, Komijn graantjes
6
Kruid de groenten met Provençaalse kruiden en gedroogde oregano. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, 0,3 l Tomaten passata, 1 gepelde tomaten, 1 el Harissa
7
Giet de witte wijn erbij, laat een deel wegkoken en voeg daarna de passata, de gepelde tomaten en de harissa toe.
2 blaadjes laurier, tijm, rozemarijn
8
Breng de saus aan de kook en voeg er een flinke snuif zout, wat laurier, tijm en rozemarijn aan toe.
1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en snipper ze fijn.
600 g gemengd gehakt, 1 ei, 60 g paneermeel
10
Doe het gehakt met het ei, de fijngesneden sjalot en het paneermeel in de kom van de keukenmachine.
1 takje krulpeterselie
11
Snijd de peterselie fijn en voeg ze samen met de andere kruiden toe. Laat de machine even draaien.
12
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en hou hem warm.
1 klont boter
13
Smelt een klont boter met een scheut olie in een grote pan. Rol balletjes van het gehakt en bak ze in de vetstof.
1 bussel Rucola
14
Schep wat rijst in een diep bord en lepel er de Provençaalse saus over. Leg er enkele gehaktballetjes bij en werk af met rucola.