dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bananencake met chocolate chips (thumbnail)Bananencake met chocolate chips

Bananencake met chocolate chips

35m
10
-
2.7K
Recepten

Bananencake met chocolate chips

Bananen en chocolade, wie oh wie ontdekte deze overheerlijke combinatie? Was het Jeroen? Met dit recept brengt Jeroen beide smaken tezamen in een smakelijke cake mét als kers op de taart een klein beetje yoghurt.
Bananencake met chocolate chips (thumbnail)Bananencake met chocolate chips

Bananencake met chocolate chips

35m
10
-
2.7K
Recepten

Bananencake met chocolate chips

Bananen en chocolade, wie oh wie ontdekte deze overheerlijke combinatie? Was het Jeroen? Met dit recept brengt Jeroen beide smaken tezamen in een smakelijke cake mét als kers op de taart een klein beetje yoghurt.
Type gerechtDessert
Totale tijd35m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Eieren
2
Witte suiker
90 g
Kandijsuiker
110 g
Kandijsuiker
1 el
Boter
100 g
Bananen
4
Griekse yoghurt
120 g
Griekse yoghurt
3 el
Vanillestokje
1
Bloem
200 g
Chocoladedruppels
80 g
Cacaopoeder
1 snuifje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De cake

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2 eieren, 90 g witte suiker, 110 g kandijsuiker, 100 g boter
2
Klop de eieren met de suiker wit in de keukenmachine. Laat daarna de boter smelten.
3 bananen, 120 g Griekse yoghurt
3
Neem ongeveer 3 bananen en prak ze in een kom. Dit zal een gewicht geven tussen 200 en 300 gram, dat is voldoende. Het hoeft zeker niet exact 300 gram te zijn, maar probeer ook niet veel meer dan 300 gram te gebruiken. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe aan de bananen.
1 vanillestokje
4
Giet de gesmolten boter bij de eieren en de suiker. Snij een vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan de eieren.
200 g bloem
5
Weeg de bloem af en zet het vlinder hulpstuk op de keukenmachine. Voeg de bananen en de yoghurt toe en laat de machine draaien. Voeg daarna de bloem eraan toe en laat even kloppen.
6
Vet een cakevorm in en bebloem hem.
80 g chocoladedruppels
7
Strooi 60 gr chocoladedruppels bij het beslag. Giet nadien het cakebeslag in de cakevorm, strooi er nog wat chocolade over en bak de cake gedurende 1 u op 175°C.
8
Haal de cake uit de oven, ontvorm ze en laat ze afkoelen.

De afwerking

1 el kandijsuiker, 3 el Griekse yoghurt, 1 banaan, 1 snuifje cacaopoeder
9
Meng de blonde suiker met de yoghurt en snij de banaan in schijfjes. Snij als laatste enkele plakken van de cake, schep er wat yoghurt bij, enkele schijfjes banaan en een snuifje cacaopoeder.
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Klop de eieren met de suiker wit in de keukenmachine. Laat daarna de boter smelten.

Instructies

De cake

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2 eieren, 90 g witte suiker, 110 g kandijsuiker, 100 g boter
2
Klop de eieren met de suiker wit in de keukenmachine. Laat daarna de boter smelten.
3 bananen, 120 g Griekse yoghurt
3
Neem ongeveer 3 bananen en prak ze in een kom. Dit zal een gewicht geven tussen 200 en 300 gram, dat is voldoende. Het hoeft zeker niet exact 300 gram te zijn, maar probeer ook niet veel meer dan 300 gram te gebruiken. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe aan de bananen.
1 vanillestokje
4
Giet de gesmolten boter bij de eieren en de suiker. Snij een vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan de eieren.
200 g bloem
5
Weeg de bloem af en zet het vlinder hulpstuk op de keukenmachine. Voeg de bananen en de yoghurt toe en laat de machine draaien. Voeg daarna de bloem eraan toe en laat even kloppen.
6
Vet een cakevorm in en bebloem hem.
80 g chocoladedruppels
7
Strooi 60 gr chocoladedruppels bij het beslag. Giet nadien het cakebeslag in de cakevorm, strooi er nog wat chocolade over en bak de cake gedurende 1 u op 175°C.
8
Haal de cake uit de oven, ontvorm ze en laat ze afkoelen.

De afwerking

1 el kandijsuiker, 3 el Griekse yoghurt, 1 banaan, 1 snuifje cacaopoeder
9
Meng de blonde suiker met de yoghurt en snij de banaan in schijfjes. Snij als laatste enkele plakken van de cake, schep er wat yoghurt bij, enkele schijfjes banaan en een snuifje cacaopoeder.
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Klop de eieren met de suiker wit in de keukenmachine. Laat daarna de boter smelten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bananencake met chocolate chips (thumbnail)Bananencake met chocolate chips
4 personen
35m
Ingrediënten
Eieren
2
Witte suiker
90 g
Kandijsuiker
110 g
Kandijsuiker
1 el
Boter
100 g
Bananen
4
Griekse yoghurt
120 g
Griekse yoghurt
3 el
Vanillestokje
1
Bloem
200 g
Chocoladedruppels
80 g
Cacaopoeder
1 snuifje

Bananencake met chocolate chips

Bananen en chocolade, wie oh wie ontdekte deze overheerlijke combinatie? Was het Jeroen? Met dit recept brengt Jeroen beide smaken tezamen in een smakelijke cake mét als kers op de taart een klein beetje yoghurt.
Instructies

De cake

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2 eieren, 90 g witte suiker, 110 g kandijsuiker, 100 g boter
2
Klop de eieren met de suiker wit in de keukenmachine. Laat daarna de boter smelten.
3 bananen, 120 g Griekse yoghurt
3
Neem ongeveer 3 bananen en prak ze in een kom. Dit zal een gewicht geven tussen 200 en 300 gram, dat is voldoende. Het hoeft zeker niet exact 300 gram te zijn, maar probeer ook niet veel meer dan 300 gram te gebruiken. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe aan de bananen.
1 vanillestokje
4
Giet de gesmolten boter bij de eieren en de suiker. Snij een vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan de eieren.
200 g bloem
5
Weeg de bloem af en zet het vlinder hulpstuk op de keukenmachine. Voeg de bananen en de yoghurt toe en laat de machine draaien. Voeg daarna de bloem eraan toe en laat even kloppen.
6
Vet een cakevorm in en bebloem hem.
80 g chocoladedruppels
7
Strooi 60 gr chocoladedruppels bij het beslag. Giet nadien het cakebeslag in de cakevorm, strooi er nog wat chocolade over en bak de cake gedurende 1 u op 175°C.
8
Haal de cake uit de oven, ontvorm ze en laat ze afkoelen.

De afwerking

1 el kandijsuiker, 3 el Griekse yoghurt, 1 banaan, 1 snuifje cacaopoeder
9
Meng de blonde suiker met de yoghurt en snij de banaan in schijfjes. Snij als laatste enkele plakken van de cake, schep er wat yoghurt bij, enkele schijfjes banaan en een snuifje cacaopoeder.