dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten (thumbnail)Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten

Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten

1u 55m
18
-
1.3K
Recepten

Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten

Gestoofde varkenswangen in een romige seldersaus met boontjes en kroketten.
Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten (thumbnail)Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten

Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten

1u 55m
18
-
1.3K
Recepten

Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten

Gestoofde varkenswangen in een romige seldersaus met boontjes en kroketten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 55m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes1.3K

Ingrediënten

4 personen
Varkenswangen
800 g
Uien
2
Bleekselder
4 stengels
Look
2 teentjes
Bloem
1 el
Graanmosterd
3 el
Witte wijn
0,2 l
Kippenbouillon
0,3 l
Room
0,1 l
Kruidentuiltjevan tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier
1
Kruidnagels
3
Peterselie en dragon
1 takje
Fijne groene boontjes
400 g
Sjalotten
2
Nootmuskaat
1 snuifje
Azijn
1 scheutje
Kroketten
800 g
CitroenHet sap
1

Benodigdheden

Friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 uien, 4 bleekselder, 2 teentjes Look
1
Snijd de uien en de selder in grove stukken en stoof ze aan in boter. Plet de look en voeg hem toe.
800 g varkenswangen
2
Kruid de varkenswangen met peper en zout en voeg ze eraan toe. Laat het geheel even stoven, zonder de wangen te laten kleuren.
1 el bloem, 0,2 l witte wijn, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier)
3
Strooi de bloem erover, laat weer even stoven en voeg dan de witte wijn toe. Laat de wijn bijna volledig droogkoken. Voeg de kruidentuil toe.
3 kruidnagels, 0,3 l Kippenbouillon, 3 el graanmosterd
4
Maal de kruidnagels fijn en voeg ze toe, gevolgd door de kippenbouillon, de mosterd, een snuif zout en wat peper. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de wangen 1,5 uur garen.
5
Verwarm de friteuse voor.
2 Sjalotten
6
Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in boter.
400 g fijne groene boontjes, 1 snuifje nootmuskaat
7
Kuis de boontjes en voeg ze toe. Kruid met peper en zout, voeg een scheut water en wat gemalen nootmuskaat toe en zet een deksel op de pot. Laat de boontjes gaar stoven.
0,1 l Room
8
Haal de kruidentuil uit de pot met varkenswangen en voeg er de room aan toe.
1 citroen (Het sap)
9
Breng de saus nog even aan de kook, pers er het citroensap bij en kruid met peper en zout.
1 takje peterselie en dragon
10
Snipper wat peterselie en dragon fijn en doe het bij de varkenswangen.
800 g kroketten
11
Bak de kroketten goudbruin.
1 scheutje azijn
12
Voeg een scheut azijn toe aan de boontjes wanneer ze gaar zijn.
13
Serveer de varkenswangen met de boontjes en kroketten.
1
Snijd de uien en de selder in grove stukken en stoof ze aan in boter. Plet de look en voeg hem toe.
2
Kruid de varkenswangen met peper en zout en voeg ze eraan toe. Laat het geheel even stoven, zonder de wangen te laten kleuren.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

2 uien, 4 bleekselder, 2 teentjes Look
1
Snijd de uien en de selder in grove stukken en stoof ze aan in boter. Plet de look en voeg hem toe.
800 g varkenswangen
2
Kruid de varkenswangen met peper en zout en voeg ze eraan toe. Laat het geheel even stoven, zonder de wangen te laten kleuren.
1 el bloem, 0,2 l witte wijn, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier)
3
Strooi de bloem erover, laat weer even stoven en voeg dan de witte wijn toe. Laat de wijn bijna volledig droogkoken. Voeg de kruidentuil toe.
3 kruidnagels, 0,3 l Kippenbouillon, 3 el graanmosterd
4
Maal de kruidnagels fijn en voeg ze toe, gevolgd door de kippenbouillon, de mosterd, een snuif zout en wat peper. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de wangen 1,5 uur garen.
5
Verwarm de friteuse voor.
2 Sjalotten
6
Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in boter.
400 g fijne groene boontjes, 1 snuifje nootmuskaat
7
Kuis de boontjes en voeg ze toe. Kruid met peper en zout, voeg een scheut water en wat gemalen nootmuskaat toe en zet een deksel op de pot. Laat de boontjes gaar stoven.
0,1 l Room
8
Haal de kruidentuil uit de pot met varkenswangen en voeg er de room aan toe.
1 citroen (Het sap)
9
Breng de saus nog even aan de kook, pers er het citroensap bij en kruid met peper en zout.
1 takje peterselie en dragon
10
Snipper wat peterselie en dragon fijn en doe het bij de varkenswangen.
800 g kroketten
11
Bak de kroketten goudbruin.
1 scheutje azijn
12
Voeg een scheut azijn toe aan de boontjes wanneer ze gaar zijn.
13
Serveer de varkenswangen met de boontjes en kroketten.
1
Snijd de uien en de selder in grove stukken en stoof ze aan in boter. Plet de look en voeg hem toe.
2
Kruid de varkenswangen met peper en zout en voeg ze eraan toe. Laat het geheel even stoven, zonder de wangen te laten kleuren.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten (thumbnail)Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten
4 personen
1u 55m
Ingrediënten
Varkenswangen
800 g
Uien
2
Bleekselder
4 stengels
Look
2 teentjes
Bloem
1 el
Graanmosterd
3 el
Witte wijn
0,2 l
Kippenbouillon
0,3 l
Room
0,1 l
Kruidentuiltjevan tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier
1
Kruidnagels
3
Peterselie en dragon
1 takje
Fijne groene boontjes
400 g
Sjalotten
2
Nootmuskaat
1 snuifje
Azijn
1 scheutje
Kroketten
800 g
CitroenHet sap
1

Varkenswangen in seldersaus met boontjes en kroketten

Gestoofde varkenswangen in een romige seldersaus met boontjes en kroketten.
Instructies
2 uien, 4 bleekselder, 2 teentjes Look
1
Snijd de uien en de selder in grove stukken en stoof ze aan in boter. Plet de look en voeg hem toe.
800 g varkenswangen
2
Kruid de varkenswangen met peper en zout en voeg ze eraan toe. Laat het geheel even stoven, zonder de wangen te laten kleuren.
1 el bloem, 0,2 l witte wijn, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier)
3
Strooi de bloem erover, laat weer even stoven en voeg dan de witte wijn toe. Laat de wijn bijna volledig droogkoken. Voeg de kruidentuil toe.
3 kruidnagels, 0,3 l Kippenbouillon, 3 el graanmosterd
4
Maal de kruidnagels fijn en voeg ze toe, gevolgd door de kippenbouillon, de mosterd, een snuif zout en wat peper. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de wangen 1,5 uur garen.
5
Verwarm de friteuse voor.
2 Sjalotten
6
Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in boter.
400 g fijne groene boontjes, 1 snuifje nootmuskaat
7
Kuis de boontjes en voeg ze toe. Kruid met peper en zout, voeg een scheut water en wat gemalen nootmuskaat toe en zet een deksel op de pot. Laat de boontjes gaar stoven.
0,1 l Room
8
Haal de kruidentuil uit de pot met varkenswangen en voeg er de room aan toe.
1 citroen (Het sap)
9
Breng de saus nog even aan de kook, pers er het citroensap bij en kruid met peper en zout.
1 takje peterselie en dragon
10
Snipper wat peterselie en dragon fijn en doe het bij de varkenswangen.
800 g kroketten
11
Bak de kroketten goudbruin.
1 scheutje azijn
12
Voeg een scheut azijn toe aan de boontjes wanneer ze gaar zijn.
13
Serveer de varkenswangen met de boontjes en kroketten.