Instructies
4 personen
2 uien, 4 bleekselder, 2 teentjes Look
1
Snijd de uien en de selder in grove stukken en stoof ze aan in boter. Plet de look en voeg hem toe.
800 g varkenswangen
2
Kruid de varkenswangen met peper en zout en voeg ze eraan toe. Laat het geheel even stoven, zonder de wangen te laten kleuren.
1 el bloem, 0,2 l witte wijn, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier)
3
Strooi de bloem erover, laat weer even stoven en voeg dan de witte wijn toe. Laat de wijn bijna volledig droogkoken. Voeg de kruidentuil toe.
3 kruidnagels, 0,3 l Kippenbouillon, 3 el graanmosterd
4
Maal de kruidnagels fijn en voeg ze toe, gevolgd door de kippenbouillon, de mosterd, een snuif zout en wat peper. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de wangen 1,5 uur garen.
5
Verwarm de friteuse voor.
2 Sjalotten
6
Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in boter.
400 g fijne groene boontjes, 1 snuifje nootmuskaat
7
Kuis de boontjes en voeg ze toe. Kruid met peper en zout, voeg een scheut water en wat gemalen nootmuskaat toe en zet een deksel op de pot. Laat de boontjes gaar stoven.
0,1 l Room
8
Haal de kruidentuil uit de pot met varkenswangen en voeg er de room aan toe.
1 citroen (Het sap)
9
Breng de saus nog even aan de kook, pers er het citroensap bij en kruid met peper en zout.
1 takje peterselie en dragon
10
Snipper wat peterselie en dragon fijn en doe het bij de varkenswangen.
800 g kroketten
11
Bak de kroketten goudbruin.
1 scheutje azijn
12
Voeg een scheut azijn toe aan de boontjes wanneer ze gaar zijn.
13