Instructies
4 personen
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
2 uien, 4 bleekselder, 2 teentjes Look
2
Snijd de uien en de selder in grove stukken en stoof ze aan in boter. Plet de look en voeg hem toe.
800 g varkenswangen
3
Kruid de varkenswangen met peper en zout en voeg ze eraan toe. Laat het geheel even stoven, zonder de wangen te laten kleuren.
1 el bloem, 0,2 l witte wijn, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier)
4
Strooi de bloem erover, laat weer even stoven en voeg dan de witte wijn toe. Laat de wijn bijna volledig droogkoken. Voeg de kruidentuil toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
3 kruidnagels, 0,3 l Kippenbouillon, 3 el graanmosterd
5
Maal de kruidnagels fijn en voeg ze toe, gevolgd door de kippenbouillon, de mosterd, een snuif zout en wat peper. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de wangen 1,5 uur garen.
6
Verwarm de friteuse voor.
2 Sjalotten
7
Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in boter.
400 g fijne groene boontjes, 1 snuifje nootmuskaat
8
Kuis de boontjes en voeg ze toe. Kruid met peper en zout, voeg een scheut water en wat gemalen nootmuskaat toe en zet een deksel op de pot. Laat de boontjes gaar stoven.
0,1 l Room
9
Haal de kruidentuil uit de pot met varkenswangen en voeg er de room aan toe.
1 citroen (Het sap)
10
Breng de saus nog even aan de kook, pers er het citroensap bij en kruid met peper en zout.
1 takje peterselie en dragon
11
Snipper wat peterselie en dragon fijn en doe het bij de varkenswangen.
800 g kroketten
12
Bak de kroketten goudbruin.
1 scheutje azijn
13
Voeg een scheut azijn toe aan de boontjes wanneer ze gaar zijn.
14