dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tomaat met zelfgemaakte vleessalade (thumbnail)Tomaat met zelfgemaakte vleessalade

Tomaat met zelfgemaakte vleessalade

40m
1
-
1.7K
Recepten

Tomaat met zelfgemaakte vleessalade

We maken het onszelf vaak gemakkelijk en dus kopen we boterhamslaatjes kant-en-klaar. Misschien loont het de moeite om een keer zelf vleessalade te maken. De salade smaakt heerlijk in uitgeholde tomaten met toast, maar je kunt ze net zo goed op de dagdagelijkse boterham smeren. Met dit gerecht kan je alle kanten uit.
Tomaat met zelfgemaakte vleessalade (thumbnail)Tomaat met zelfgemaakte vleessalade

Tomaat met zelfgemaakte vleessalade

40m
1
-
1.7K
Recepten

Tomaat met zelfgemaakte vleessalade

We maken het onszelf vaak gemakkelijk en dus kopen we boterhamslaatjes kant-en-klaar. Misschien loont het de moeite om een keer zelf vleessalade te maken. De salade smaakt heerlijk in uitgeholde tomaten met toast, maar je kunt ze net zo goed op de dagdagelijkse boterham smeren. Met dit gerecht kan je alle kanten uit.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten1
Beoordeling-
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Brooddikke, sneden
4
Olijfolie
1 scheutje
Tomaten
4
Gekookte ham0,5 cm dik, bv Meesterlyck-ham
3
Augurkenklein, op azijn
12
Zilveruiop azijn
20
Mayonaise
3 el
Bladpeterselie
Peper
Zout
Eieren
5

Benodigdheden

Waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De gevulde tomaten

5 eieren
1
Breng water aan de kook in een potje en kook daarin de eieren hard. Reken hiervoor zo’n 8 tot 9 minuten. Koel de eieren onder stromend water en pel ze.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Gebruik het kokende water ook meteen om de tomaten te ‘emonderen’ (ontvellen).
3
Snij het hoedje van elke tomaat en leg die rode dekseltjes even opzij. Snij de onderzijde van elke tomaat bij, zodat de vruchten stabiel en mooi rechtop staan.
4
Hol de tomaten zorgvuldig uit, met behulp van een dessertlepeltje. Zet ze daarna koel.
5
Neem een mengschaal en plet er de gekookte eieren in.
6
Snij het zwoerd van een kwalitatieve kookham. Zet het mes in de ham en snij het vlees in piepkleine blokjes. Meng het vlees onder de geprakte eieren.
7
Snipper de opgelegde uitjes en augurken zeer fijn. Let wel, je mag gerust nog stukjes proeven in de vleessalade.
8
Spoel de platte peterselie en snipper de blaadjes zo fijn mogelijk.
9
Meng alle ingrediënten samen tot een smeuïge rijkelijke vleessalade.
10
Maak een verse mayonaise met wat scherpe mosterd erin. Wie er meteen een kleine fitnessoefening wil van maken, maakt de mayo met de hand.
11
Meng een deel verse mayonaise onder de vleessalade en proef. Kruid ze naar smaak met peper van de molen en een snuifje zout. Bewaar de rest van de verse mayonaise in de koelkast, in een afgesloten bokaal.
12
Vul elke uitgeholde tomaat met een flinke portie vleessalade. Zet de tomaatjes nog even in de koelkast.

Om erbij te serveren

13
Snij enkele extra-dikke boterhammen van een brood en verdeel elke snee brood vervolgens in 3 tot 4 gelijke stukken.
14
Druppel wat olijfolie in een vuurvaste schaal en schik de stukken brood erin. Druppel er ook een beetje olie bovenop.
15
Plaats de broodjes enkele minuten onder de hete grill, tot ze krokant zijn.
16
Serveer elke gast één (of meer) gevulde tomaten, met enkele warme toasts erbij.
17
(De vleessalade kan je natuurlijk ook gewoon klaarmaken voor op de dagdagelijkse boterham. Of je serveert verse frieten bij de opgevulde tomaten.)
1
Breng water aan de kook in een potje en kook daarin de eieren hard. Reken hiervoor zo’n 8 tot 9 minuten. Koel de eieren onder stromend water en pel ze.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Gebruik het kokende water ook meteen om de tomaten te ‘emonderen’ (ontvellen).

Instructies

De gevulde tomaten

5 eieren
1
Breng water aan de kook in een potje en kook daarin de eieren hard. Reken hiervoor zo’n 8 tot 9 minuten. Koel de eieren onder stromend water en pel ze.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Gebruik het kokende water ook meteen om de tomaten te ‘emonderen’ (ontvellen).
3
Snij het hoedje van elke tomaat en leg die rode dekseltjes even opzij. Snij de onderzijde van elke tomaat bij, zodat de vruchten stabiel en mooi rechtop staan.
4
Hol de tomaten zorgvuldig uit, met behulp van een dessertlepeltje. Zet ze daarna koel.
5
Neem een mengschaal en plet er de gekookte eieren in.
6
Snij het zwoerd van een kwalitatieve kookham. Zet het mes in de ham en snij het vlees in piepkleine blokjes. Meng het vlees onder de geprakte eieren.
7
Snipper de opgelegde uitjes en augurken zeer fijn. Let wel, je mag gerust nog stukjes proeven in de vleessalade.
8
Spoel de platte peterselie en snipper de blaadjes zo fijn mogelijk.
9
Meng alle ingrediënten samen tot een smeuïge rijkelijke vleessalade.
10
Maak een verse mayonaise met wat scherpe mosterd erin. Wie er meteen een kleine fitnessoefening wil van maken, maakt de mayo met de hand.
11
Meng een deel verse mayonaise onder de vleessalade en proef. Kruid ze naar smaak met peper van de molen en een snuifje zout. Bewaar de rest van de verse mayonaise in de koelkast, in een afgesloten bokaal.
12
Vul elke uitgeholde tomaat met een flinke portie vleessalade. Zet de tomaatjes nog even in de koelkast.

Om erbij te serveren

13
Snij enkele extra-dikke boterhammen van een brood en verdeel elke snee brood vervolgens in 3 tot 4 gelijke stukken.
14
Druppel wat olijfolie in een vuurvaste schaal en schik de stukken brood erin. Druppel er ook een beetje olie bovenop.
15
Plaats de broodjes enkele minuten onder de hete grill, tot ze krokant zijn.
16
Serveer elke gast één (of meer) gevulde tomaten, met enkele warme toasts erbij.
17
(De vleessalade kan je natuurlijk ook gewoon klaarmaken voor op de dagdagelijkse boterham. Of je serveert verse frieten bij de opgevulde tomaten.)
1
Breng water aan de kook in een potje en kook daarin de eieren hard. Reken hiervoor zo’n 8 tot 9 minuten. Koel de eieren onder stromend water en pel ze.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Gebruik het kokende water ook meteen om de tomaten te ‘emonderen’ (ontvellen).

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tomaat met zelfgemaakte vleessalade (thumbnail)Tomaat met zelfgemaakte vleessalade
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Tomaten
4
Gekookte ham0,5 cm dik, bv Meesterlyck-ham
3
Augurkenklein, op azijn
12
Zilveruiop azijn
20
Mayonaise
3 el
Bladpeterselie
Peper
Zout
Brooddikke, sneden
4
Eieren
5

Tomaat met zelfgemaakte vleessalade

We maken het onszelf vaak gemakkelijk en dus kopen we boterhamslaatjes kant-en-klaar. Misschien loont het de moeite om een keer zelf vleessalade te maken. De salade smaakt heerlijk in uitgeholde tomaten met toast, maar je kunt ze net zo goed op de dagdagelijkse boterham smeren. Met dit gerecht kan je alle kanten uit.
Instructies

De gevulde tomaten

5 eieren
1
Breng water aan de kook in een potje en kook daarin de eieren hard. Reken hiervoor zo’n 8 tot 9 minuten. Koel de eieren onder stromend water en pel ze.
2
Gebruik het kokende water ook meteen om de tomaten te ‘emonderen’ (ontvellen).
3
Snij het hoedje van elke tomaat en leg die rode dekseltjes even opzij. Snij de onderzijde van elke tomaat bij, zodat de vruchten stabiel en mooi rechtop staan.
4
Hol de tomaten zorgvuldig uit, met behulp van een dessertlepeltje. Zet ze daarna koel.
5
Neem een mengschaal en plet er de gekookte eieren in.
6
Snij het zwoerd van een kwalitatieve kookham. Zet het mes in de ham en snij het vlees in piepkleine blokjes. Meng het vlees onder de geprakte eieren.
7
Snipper de opgelegde uitjes en augurken zeer fijn. Let wel, je mag gerust nog stukjes proeven in de vleessalade.
8
Spoel de platte peterselie en snipper de blaadjes zo fijn mogelijk.
9
Meng alle ingrediënten samen tot een smeuïge rijkelijke vleessalade.
10
Maak een verse mayonaise met wat scherpe mosterd erin. Wie er meteen een kleine fitnessoefening wil van maken, maakt de mayo met de hand.
11
Meng een deel verse mayonaise onder de vleessalade en proef. Kruid ze naar smaak met peper van de molen en een snuifje zout. Bewaar de rest van de verse mayonaise in de koelkast, in een afgesloten bokaal.
12
Vul elke uitgeholde tomaat met een flinke portie vleessalade. Zet de tomaatjes nog even in de koelkast.

Om erbij te serveren

13
Snij enkele extra-dikke boterhammen van een brood en verdeel elke snee brood vervolgens in 3 tot 4 gelijke stukken.
14
Druppel wat olijfolie in een vuurvaste schaal en schik de stukken brood erin. Druppel er ook een beetje olie bovenop.
15
Plaats de broodjes enkele minuten onder de hete grill, tot ze krokant zijn.
16
Serveer elke gast één (of meer) gevulde tomaten, met enkele warme toasts erbij.
17
(De vleessalade kan je natuurlijk ook gewoon klaarmaken voor op de dagdagelijkse boterham. Of je serveert verse frieten bij de opgevulde tomaten.)