Strudel van Gandaham, asperges, ricotta en parmezaan
Strudel van Gandaham, asperges, ricotta en parmezaan
Strudel van Gandaham, asperges, ricotta en parmezaan
Strudel van Gandaham, asperges, ricotta en parmezaan
Ingrediënten
4 personen
Witte asperges
1 bosje
Ajuin
1
Look
1 teentje
Tijm
Gekookte hamdikke plakken
150 g
Parmezaan
75 g
Citroensap
Nootmuskaat
1 snuifje
Ricotta
250 g
Cayennepeper
1 snuifje
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Bladerdeegrechthoekig vel
1
Gandaham
8 sneetjes
Sesamzaadjes
2 el
Veldsla
150 g
Kervel
Platte peterselie
Dragon
Olijfolie
1 scheutje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Benodigdheden
Rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
1 bosje witte asperges
2
Schil de asperges en breng ze in een pot koud gezouten water aan de kook.
1 ajuin, 1 teentje Look, tijm
3
Zet een pan op het vuur en smelt er een klont boter in. Pel de ui en look, en snipper ze fijn. Stoof ze aan in de boter. Snipper ook de tijm fijn en laat meestoven.
150 g gekookte ham
4
Snijd de ham in blokjes en laat meestoven in de pan.
75 g parmezaan, citroensap, 1 snuifje nootmuskaat, 250 g ricotta
5
Rasp de parmezaan in een kom en voeg er de ricotta aan toe. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
6
Haal de asperges uit de pot wanneer ze gaar zijn. Houd 3 asperges apart en snijd de rest in blokjes.
1 snuifje cayennepeper
7
Meng de blokjes asperges, de gebakken ui en de ham onder de ricotta en de parmezaan. Breng indien nodig op smaak met cayennepeper.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
8
Kluts de eidooier in een kommetje en voeg een scheutje melk toe.
1 bladerdeeg, 8 sneetjes Gandaham
9
Leg het bladerdeeg op wat bakpapier en leg vervolgens de plakjes Gandaham erop.
10
Maak diagonale insnijdingen in de zijkanten van het deeg, bovenaan te beginnen.
11
Schep de vulling van asperge, ricotta en ham in het midden van de Gandaham. Leg de overige asperges op de vulling.
2 el sesamzaadjes
12
Plooi de bovenkant van het deeg naar binnen. Vlecht vervolgens de repen deeg in elkaar, over de vulling heen. Plooi het laatste deel van het deeg toe en bestrijk het met eigeel. Strooi er sesamzaadjes over.
13
Plaats het gebak in de oven en bak de strudel gedurende 30 à 40 minuten.
TIPControleer regelmatig, de baktijd is afhankelijk van het type oven.
150 g veldsla, kervel, platte peterselie, dragon, 1 scheutje olijfolie, citroensap, 1 scheutje balsamicoazijn
14
Doe de gewassen veldsla samen met de groene kruiden in een kom. Breng het slaatje op smaak met olijfolie, balsamico, enkele druppels citroensap, peper en zout.
1
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
1 bosje witte asperges
2
Schil de asperges en breng ze in een pot koud gezouten water aan de kook.
1 ajuin, 1 teentje Look, tijm
3
Zet een pan op het vuur en smelt er een klont boter in. Pel de ui en look, en snipper ze fijn. Stoof ze aan in de boter. Snipper ook de tijm fijn en laat meestoven.
150 g gekookte ham
4
Snijd de ham in blokjes en laat meestoven in de pan.
75 g parmezaan, citroensap, 1 snuifje nootmuskaat, 250 g ricotta
5
Rasp de parmezaan in een kom en voeg er de ricotta aan toe. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
6
Haal de asperges uit de pot wanneer ze gaar zijn. Houd 3 asperges apart en snijd de rest in blokjes.
1 snuifje cayennepeper
7
Meng de blokjes asperges, de gebakken ui en de ham onder de ricotta en de parmezaan. Breng indien nodig op smaak met cayennepeper.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
8
Kluts de eidooier in een kommetje en voeg een scheutje melk toe.
1 bladerdeeg, 8 sneetjes Gandaham
9
Leg het bladerdeeg op wat bakpapier en leg vervolgens de plakjes Gandaham erop.
10
Maak diagonale insnijdingen in de zijkanten van het deeg, bovenaan te beginnen.
11
Schep de vulling van asperge, ricotta en ham in het midden van de Gandaham. Leg de overige asperges op de vulling.
2 el sesamzaadjes
12
Plooi de bovenkant van het deeg naar binnen. Vlecht vervolgens de repen deeg in elkaar, over de vulling heen. Plooi het laatste deel van het deeg toe en bestrijk het met eigeel. Strooi er sesamzaadjes over.
13
Plaats het gebak in de oven en bak de strudel gedurende 30 à 40 minuten.
TIPControleer regelmatig, de baktijd is afhankelijk van het type oven.
150 g veldsla, kervel, platte peterselie, dragon, 1 scheutje olijfolie, citroensap, 1 scheutje balsamicoazijn
14
Doe de gewassen veldsla samen met de groene kruiden in een kom. Breng het slaatje op smaak met olijfolie, balsamico, enkele druppels citroensap, peper en zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Witte asperges
1 bosje
Ajuin
1
Look
1 teentje
Tijm
Gekookte hamdikke plakken
150 g
Parmezaan
75 g
Citroensap
Nootmuskaat
1 snuifje
Ricotta
250 g
Cayennepeper
1 snuifje
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Bladerdeegrechthoekig vel
1
Gandaham
8 sneetjes
Sesamzaadjes
2 el
Veldsla
150 g
Kervel
Platte peterselie
Dragon
Olijfolie
1 scheutje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Strudel van Gandaham, asperges, ricotta en parmezaan
Deze hartige, gevlochten bladerdeegtaart ziet er niet alleen prachtig uit, ze smaakt ook fantastisch! Hoe kan het ook anders met ingrediënten als witte asperges, twee soorten Belgische ham, parmezaan en ricotta?Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
1 bosje witte asperges
2
Schil de asperges en breng ze in een pot koud gezouten water aan de kook.
1 ajuin, 1 teentje Look, tijm
3
Zet een pan op het vuur en smelt er een klont boter in. Pel de ui en look, en snipper ze fijn. Stoof ze aan in de boter. Snipper ook de tijm fijn en laat meestoven.
150 g gekookte ham
4
Snijd de ham in blokjes en laat meestoven in de pan.
75 g parmezaan, citroensap, 1 snuifje nootmuskaat, 250 g ricotta
5
Rasp de parmezaan in een kom en voeg er de ricotta aan toe. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
6
Haal de asperges uit de pot wanneer ze gaar zijn. Houd 3 asperges apart en snijd de rest in blokjes.
1 snuifje cayennepeper
7
Meng de blokjes asperges, de gebakken ui en de ham onder de ricotta en de parmezaan. Breng indien nodig op smaak met cayennepeper.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
8
Kluts de eidooier in een kommetje en voeg een scheutje melk toe.
1 bladerdeeg, 8 sneetjes Gandaham
9
Leg het bladerdeeg op wat bakpapier en leg vervolgens de plakjes Gandaham erop.
10
Maak diagonale insnijdingen in de zijkanten van het deeg, bovenaan te beginnen.
11
Schep de vulling van asperge, ricotta en ham in het midden van de Gandaham. Leg de overige asperges op de vulling.
2 el sesamzaadjes
12
Plooi de bovenkant van het deeg naar binnen. Vlecht vervolgens de repen deeg in elkaar, over de vulling heen. Plooi het laatste deel van het deeg toe en bestrijk het met eigeel. Strooi er sesamzaadjes over.
13
Plaats het gebak in de oven en bak de strudel gedurende 30 à 40 minuten.
TIPControleer regelmatig, de baktijd is afhankelijk van het type oven.
150 g veldsla, kervel, platte peterselie, dragon, 1 scheutje olijfolie, citroensap, 1 scheutje balsamicoazijn
14
Doe de gewassen veldsla samen met de groene kruiden in een kom. Breng het slaatje op smaak met olijfolie, balsamico, enkele druppels citroensap, peper en zout.