Spätzle met gebakken ui en kaas
Spätzle met gebakken ui en kaas
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Bloem
Bloem
400 g
Eieren
4
Melk
0,2 l
Look
1 teentje
Boter
Peper
Zout
Gemalen kaas
200 g
Benodigdheden
Een vergiet, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De uiringen
1
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een pannetje op het vuur.
2 ajuinen
2
Schil de uien, halveer ze en snijd ze in ringen. Maak ze los met je handen en verzamel ze in een kom.
bloem
3
Bestrooi de halve uiringen met bloem en zeef de overtollige bloem eraf.
4
Bak ze in de hete arachideolie tot ze beginnen te kleuren. Laat ze daarna uitlekken en krokant worden op een vel keukenpapier.
De spätzle
5
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
4 eieren, 0,2 l melk
6
Klop de eieren los en meng de melk eronder.
400 g bloem
7
Voeg de bloem toe en roer voorzichtig tot je een glad mengsel hebt.
8
Neem een vergiet met kleine, ronde gaatjes en hou het boven de pot met kokend water. Duw het beslag door de gaatjes met een spatel. De kleine druppeltjes deeg zullen meteen stollen. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 teentje Look, boter
9
Zet een tweede pan op het vuur en doe er wat van het kookvocht van de spätzle in. Rasp er een teentje look bij en smelt een klont boter in het kookvocht.
peper, zout
10
Schep de gegaarde deegwaren bij de saus en kruid met peper en zout.
200 g gemalen kaas
11
Roer de gemalen kaas onder de pasta totdat alle pastasliertjes bedekt zijn met een dun laagje kaassaus.
12
Snipper de bieslook fijn.
13
Serveer de spätzle in een kommetje met wat fijngesnipperde bieslook. Werk af met de krokante uiringen. Smakelijk!
De uiringen
1
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een pannetje op het vuur.
2 ajuinen
2
Schil de uien, halveer ze en snijd ze in ringen. Maak ze los met je handen en verzamel ze in een kom.
bloem
3
Bestrooi de halve uiringen met bloem en zeef de overtollige bloem eraf.
4
Bak ze in de hete arachideolie tot ze beginnen te kleuren. Laat ze daarna uitlekken en krokant worden op een vel keukenpapier.
De spätzle
5
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
4 eieren, 0,2 l melk
6
Klop de eieren los en meng de melk eronder.
400 g bloem
7
Voeg de bloem toe en roer voorzichtig tot je een glad mengsel hebt.
8
Neem een vergiet met kleine, ronde gaatjes en hou het boven de pot met kokend water. Duw het beslag door de gaatjes met een spatel. De kleine druppeltjes deeg zullen meteen stollen. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 teentje Look, boter
9
Zet een tweede pan op het vuur en doe er wat van het kookvocht van de spätzle in. Rasp er een teentje look bij en smelt een klont boter in het kookvocht.
peper, zout
10
Schep de gegaarde deegwaren bij de saus en kruid met peper en zout.
200 g gemalen kaas
11
Roer de gemalen kaas onder de pasta totdat alle pastasliertjes bedekt zijn met een dun laagje kaassaus.
12
Snipper de bieslook fijn.
13
Serveer de spätzle in een kommetje met wat fijngesnipperde bieslook. Werk af met de krokante uiringen. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Bloem
Bloem
400 g
Eieren
4
Melk
0,2 l
Look
1 teentje
Boter
Peper
Zout
Gemalen kaas
200 g
Spätzle met gebakken ui en kaas
Spätzle is een Oostenrijkse specialiteit van kleine deegwaren. Jeroen maakt de druppelvormige pasta zelf en serveert ze in een lichte kaassaus met krokant gebakken uiringen.Instructies
De uiringen
1
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een pannetje op het vuur.
2 ajuinen
2
Schil de uien, halveer ze en snijd ze in ringen. Maak ze los met je handen en verzamel ze in een kom.
bloem
3
Bestrooi de halve uiringen met bloem en zeef de overtollige bloem eraf.
4
Bak ze in de hete arachideolie tot ze beginnen te kleuren. Laat ze daarna uitlekken en krokant worden op een vel keukenpapier.
De spätzle
5
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
4 eieren, 0,2 l melk
6
Klop de eieren los en meng de melk eronder.
400 g bloem
7
Voeg de bloem toe en roer voorzichtig tot je een glad mengsel hebt.
8
Neem een vergiet met kleine, ronde gaatjes en hou het boven de pot met kokend water. Duw het beslag door de gaatjes met een spatel. De kleine druppeltjes deeg zullen meteen stollen. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven.
1 teentje Look, boter
9
Zet een tweede pan op het vuur en doe er wat van het kookvocht van de spätzle in. Rasp er een teentje look bij en smelt een klont boter in het kookvocht.
peper, zout
10
Schep de gegaarde deegwaren bij de saus en kruid met peper en zout.
200 g gemalen kaas
11
Roer de gemalen kaas onder de pasta totdat alle pastasliertjes bedekt zijn met een dun laagje kaassaus.
12
Snipper de bieslook fijn.
13
Serveer de spätzle in een kommetje met wat fijngesnipperde bieslook. Werk af met de krokante uiringen. Smakelijk!