Pannenkoeken Mikado
Pannenkoeken Mikado
Pannenkoeken met een bol vers vanilleroomijs en warme chocoladesaus.
Pannenkoeken Mikado
Pannenkoeken Mikado
Pannenkoeken met een bol vers vanilleroomijs en warme chocoladesaus.
Ingrediënten
4 personen
Melk
0,5 l
Eieren
2
Bloem
200 g
Vanille-extract
Boter
40 g
Zout
1 snuifje
Melk
250 ml
Room
250 ml
Vanillestokken
2
Eierdooiers
4
Suiker
120 g
Melk
0,1 l
Room
1 scheutje
Donkere chocolade
100 g
Boter
1
Benodigdheden
Ijsmachine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Laat de ijsmachine voorkoelen.
Het roomijs
250 ml melk, 250 ml Room, 2 vanillestokken
2
Breng voor het roomijs de melk met de room en de vanillestokjes aan de kook.
120 g suiker, 4 eierdooiers
3
Roer de suiker onder de dooiers.
4
Giet de hete melk met room op de dooiers met de suiker en roer goed.
5
Laat het beslag op een zacht vuurtje al roerend indikken en laat het afkoelen in de koelkast.
6
Haal de vanillestokjes uit het beslag voor het ijs en draai het ijs af. Reken ongeveer een half uur.
De pannenkoeken mikado
0,5 l melk, 200 g bloem, 2 eieren, vanille-extract, 40 g boter, 1 snuifje zout
7
Doe de melk met de bloem, de eieren, een snuif zout, het vanille-extract en de gesmolten boter in een maatbeker en mix het geheel tot een glad beslag.
100 g donkere chocolade, 0,1 l melk
8
Breng voor de chocoladesaus de melk aan de kook en laat de chocolade erin oplossen.
1 boter, 1 scheutje Room
9
Voeg er een klontje boter en een scheutje room aan toe.
10
Bak de pannekoeken in boter.
TIPGebruik een beetje gesmolten boter en wrijf je pan in met een halve aardappel die je in de boter dopt.
11
Laat een pannenkoek op een bord glijden, schep er een bol vers roomijs op en werk af met de warme chocoladesaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding
1
Laat de ijsmachine voorkoelen.
Het roomijs
250 ml melk, 250 ml Room, 2 vanillestokken
2
Breng voor het roomijs de melk met de room en de vanillestokjes aan de kook.
120 g suiker, 4 eierdooiers
3
Roer de suiker onder de dooiers.
4
Giet de hete melk met room op de dooiers met de suiker en roer goed.
5
Laat het beslag op een zacht vuurtje al roerend indikken en laat het afkoelen in de koelkast.
6
Haal de vanillestokjes uit het beslag voor het ijs en draai het ijs af. Reken ongeveer een half uur.
De pannenkoeken mikado
0,5 l melk, 200 g bloem, 2 eieren, vanille-extract, 40 g boter, 1 snuifje zout
7
Doe de melk met de bloem, de eieren, een snuif zout, het vanille-extract en de gesmolten boter in een maatbeker en mix het geheel tot een glad beslag.
100 g donkere chocolade, 0,1 l melk
8
Breng voor de chocoladesaus de melk aan de kook en laat de chocolade erin oplossen.
1 boter, 1 scheutje Room
9
Voeg er een klontje boter en een scheutje room aan toe.
10
Bak de pannekoeken in boter.
TIPGebruik een beetje gesmolten boter en wrijf je pan in met een halve aardappel die je in de boter dopt.
11
Laat een pannenkoek op een bord glijden, schep er een bol vers roomijs op en werk af met de warme chocoladesaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Melk
0,5 l
Eieren
2
Bloem
200 g
Vanille-extract
Boter
40 g
Zout
1 snuifje
Melk
250 ml
Room
250 ml
Vanillestokken
2
Eierdooiers
4
Suiker
120 g
Melk
0,1 l
Room
1 scheutje
Donkere chocolade
100 g
Boter
1
Pannenkoeken Mikado
Pannenkoeken met een bol vers vanilleroomijs en warme chocoladesaus.Instructies
Voorbereiding
1
Laat de ijsmachine voorkoelen.
Het roomijs
250 ml melk, 250 ml Room, 2 vanillestokken
2
Breng voor het roomijs de melk met de room en de vanillestokjes aan de kook.
120 g suiker, 4 eierdooiers
3
Roer de suiker onder de dooiers.
4
Giet de hete melk met room op de dooiers met de suiker en roer goed.
5
Laat het beslag op een zacht vuurtje al roerend indikken en laat het afkoelen in de koelkast.
6
Haal de vanillestokjes uit het beslag voor het ijs en draai het ijs af. Reken ongeveer een half uur.
De pannenkoeken mikado
0,5 l melk, 200 g bloem, 2 eieren, vanille-extract, 40 g boter, 1 snuifje zout
7
Doe de melk met de bloem, de eieren, een snuif zout, het vanille-extract en de gesmolten boter in een maatbeker en mix het geheel tot een glad beslag.
100 g donkere chocolade, 0,1 l melk
8
Breng voor de chocoladesaus de melk aan de kook en laat de chocolade erin oplossen.
1 boter, 1 scheutje Room
9
Voeg er een klontje boter en een scheutje room aan toe.
10
Bak de pannekoeken in boter.
TIPGebruik een beetje gesmolten boter en wrijf je pan in met een halve aardappel die je in de boter dopt.
11
Laat een pannenkoek op een bord glijden, schep er een bol vers roomijs op en werk af met de warme chocoladesaus.