Instructies
4 personen
Voorbereiding
1
Laat de ijsmachine voorkoelen.
Het roomijs
250 ml melk, 250 ml Room, 2 vanillestokken
2
Breng voor het roomijs de melk met de room en de vanillestokjes aan de kook.
120 g suiker, 4 eierdooiers
3
Roer de suiker onder de dooiers.
4
Giet de hete melk met room op de dooiers met de suiker en roer goed.
5
Laat het beslag op een zacht vuurtje al roerend indikken en laat het afkoelen in de koelkast.
6
Haal de vanillestokjes uit het beslag voor het ijs en draai het ijs af. Reken ongeveer een half uur.
De pannenkoeken mikado
0,5 l melk, 200 g bloem, 2 eieren, vanille-extract, 40 g boter, 1 snuifje zout
7
Doe de melk met de bloem, de eieren, een snuif zout, het vanille-extract en de gesmolten boter in een maatbeker en mix het geheel tot een glad beslag.
100 g donkere chocolade, 0,1 l melk
8
Breng voor de chocoladesaus de melk aan de kook en laat de chocolade erin oplossen.
1 boter, 1 scheutje Room
9
Voeg er een klontje boter en een scheutje room aan toe.
10
Bak de pannekoeken in boter.
TIPGebruik een beetje gesmolten boter en wrijf je pan in met een halve aardappel die je in de boter dopt.
11