dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges (thumbnail)Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges

Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges

45m
19
-
3.4K
Recepten

Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges

De filets van zeebarbeel, ook wel bekend als ‘rouget-barbet’, bestaan uit stevig en zeer smakelijk visvlees. Je doet ze een groot plezier door er een risotto van bulgur en ons witte goud bij te serveren.
Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges (thumbnail)Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges

Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges

45m
19
-
3.4K
Recepten

Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges

De filets van zeebarbeel, ook wel bekend als ‘rouget-barbet’, bestaan uit stevig en zeer smakelijk visvlees. Je doet ze een groot plezier door er een risotto van bulgur en ons witte goud bij te serveren.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Zout
Witte asperges
12
Groentebouillon
0,5 blokje
Tijm
Laurier
Boter
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Bulgur
200 g
Saffraanpoeder
1 dopje
Currypoeder
1 snuifje
Zeebarbeel
4
Peper
Olijfolie
Bieslook
0,25 bosjes
Peterselie
0,25 bosjes
Parmezaanse kaas
100 g
Citroenen
0,25
Dille

Benodigdheden

Een dunschiller, een rasp, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De asperges

zout
1
Doe koud water in een ruime kookpot en voeg er een snuifje zout aan toe.
12 witte asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.
3
Breek of snijd vervolgens het houterige ‘kontje’ van de asperges af.
4
Leg de geschilde asperges snel in het koude water en verhit de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur.
5
Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het kokend water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
6
Proef even, en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende knabbelzacht. Schep de asperges uit het water. Laat ze uitlekken op een propere keukendoek.
0,5 blokje groentebouillon, tijm, laurier
7
Doe de schillen van de asperges in een tweede pot met koud water en een half blokje groentebouillon. Laat even opkoken en trekken met wat tijm en laurier.

De bulgurrisotto en de vis

boter
8
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
9
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de sjalot en lookpulp aan in de boter.
200 g bulgur, 1 dopje saffraanpoeder, 1 snuifje currypoeder
10
Doe er de bulgur bij en laat kort meebakken. Breng op smaak met het saffraanpoeder en een snuif currypoeder.
11
Bevochtig met de bouillon van de aspergeschillen. Gebruik dubbel zoveel vocht als bulgur. Zet een deksel op de pot.
4 zeebarbeel
12
Controleer intussen de visfilets. Gebruik een keukenpincet om achtergebleven graatjes uit de zeebarbeel te trekken.
TIPWrijf met je vingers van het staartstuk richting de kop om achtergebleven graten te spotten.
peper, zout
13
Kruid de visfilets op de vleeszijde met een beetje peper van de molen en een snuifje zout.
olijfolie
14
Verhit een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur.
15
Leg de zeebarbeel op de velkant in het hete braadvet. Zet het vuur zeer zacht en laat de filets 5 tot 6 minuten bakken. Let wel: laat de vis onaangeroerd in de pan liggen. Zo eindig je straks niet met verhakkelde filets.
16
Draai de visjes voorzichtig om en laat ze nog een minuutje garen.

Afwerken en serveren

17
Snijd de gare asperges in kleine blokjes. Hou de punten apart.
18
Haal het deksel van de pot en controleer of de bulgurrisotto gaar is.
boter, 0,25 bosjes Bieslook, 0,25 bosjes peterselie
19
Meng de blokjes asperges onder de risotto met een klontje boter en wat fijngehakte peterselie en bieslook.
20
Voeg nog een beetje extra aspergevocht toe.
100 g Parmezaanse kaas, 0,25 citroenen, peper, zout
21
Rasp de Parmezaanse kaas bij de bulgur en meng hem eronder. Breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout.
dille
22
Serveer de bulgurrisotto met een stukje zeebarbeel. Werk het gerecht af met enkele aspergepunten en een takje dille.
1
Doe koud water in een ruime kookpot en voeg er een snuifje zout aan toe.
2
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.

Instructies

De asperges

zout
1
Doe koud water in een ruime kookpot en voeg er een snuifje zout aan toe.
12 witte asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.
3
Breek of snijd vervolgens het houterige ‘kontje’ van de asperges af.
4
Leg de geschilde asperges snel in het koude water en verhit de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur.
5
Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het kokend water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
6
Proef even, en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende knabbelzacht. Schep de asperges uit het water. Laat ze uitlekken op een propere keukendoek.
0,5 blokje groentebouillon, tijm, laurier
7
Doe de schillen van de asperges in een tweede pot met koud water en een half blokje groentebouillon. Laat even opkoken en trekken met wat tijm en laurier.

De bulgurrisotto en de vis

boter
8
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
9
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de sjalot en lookpulp aan in de boter.
200 g bulgur, 1 dopje saffraanpoeder, 1 snuifje currypoeder
10
Doe er de bulgur bij en laat kort meebakken. Breng op smaak met het saffraanpoeder en een snuif currypoeder.
11
Bevochtig met de bouillon van de aspergeschillen. Gebruik dubbel zoveel vocht als bulgur. Zet een deksel op de pot.
4 zeebarbeel
12
Controleer intussen de visfilets. Gebruik een keukenpincet om achtergebleven graatjes uit de zeebarbeel te trekken.
TIPWrijf met je vingers van het staartstuk richting de kop om achtergebleven graten te spotten.
peper, zout
13
Kruid de visfilets op de vleeszijde met een beetje peper van de molen en een snuifje zout.
olijfolie
14
Verhit een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur.
15
Leg de zeebarbeel op de velkant in het hete braadvet. Zet het vuur zeer zacht en laat de filets 5 tot 6 minuten bakken. Let wel: laat de vis onaangeroerd in de pan liggen. Zo eindig je straks niet met verhakkelde filets.
16
Draai de visjes voorzichtig om en laat ze nog een minuutje garen.

Afwerken en serveren

17
Snijd de gare asperges in kleine blokjes. Hou de punten apart.
18
Haal het deksel van de pot en controleer of de bulgurrisotto gaar is.
boter, 0,25 bosjes Bieslook, 0,25 bosjes peterselie
19
Meng de blokjes asperges onder de risotto met een klontje boter en wat fijngehakte peterselie en bieslook.
20
Voeg nog een beetje extra aspergevocht toe.
100 g Parmezaanse kaas, 0,25 citroenen, peper, zout
21
Rasp de Parmezaanse kaas bij de bulgur en meng hem eronder. Breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout.
dille
22
Serveer de bulgurrisotto met een stukje zeebarbeel. Werk het gerecht af met enkele aspergepunten en een takje dille.
1
Doe koud water in een ruime kookpot en voeg er een snuifje zout aan toe.
2
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges (thumbnail)Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges
4 personen
45m
Ingrediënten
Zout
Witte asperges
12
Groentebouillon
0,5 blokje
Tijm
Laurier
Boter
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Bulgur
200 g
Saffraanpoeder
1 dopje
Currypoeder
1 snuifje
Zeebarbeel
4
Peper
Olijfolie
Bieslook
0,25 bosjes
Peterselie
0,25 bosjes
Parmezaanse kaas
100 g
Citroenen
0,25
Dille

Zeebarbeel met bulgurrisotto en asperges

De filets van zeebarbeel, ook wel bekend als ‘rouget-barbet’, bestaan uit stevig en zeer smakelijk visvlees. Je doet ze een groot plezier door er een risotto van bulgur en ons witte goud bij te serveren.
Instructies

De asperges

zout
1
Doe koud water in een ruime kookpot en voeg er een snuifje zout aan toe.
12 witte asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.
3
Breek of snijd vervolgens het houterige ‘kontje’ van de asperges af.
4
Leg de geschilde asperges snel in het koude water en verhit de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur.
5
Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het kokend water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie.
6
Proef even, en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende knabbelzacht. Schep de asperges uit het water. Laat ze uitlekken op een propere keukendoek.
0,5 blokje groentebouillon, tijm, laurier
7
Doe de schillen van de asperges in een tweede pot met koud water en een half blokje groentebouillon. Laat even opkoken en trekken met wat tijm en laurier.

De bulgurrisotto en de vis

boter
8
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
9
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de sjalot en lookpulp aan in de boter.
200 g bulgur, 1 dopje saffraanpoeder, 1 snuifje currypoeder
10
Doe er de bulgur bij en laat kort meebakken. Breng op smaak met het saffraanpoeder en een snuif currypoeder.
11
Bevochtig met de bouillon van de aspergeschillen. Gebruik dubbel zoveel vocht als bulgur. Zet een deksel op de pot.
4 zeebarbeel
12
Controleer intussen de visfilets. Gebruik een keukenpincet om achtergebleven graatjes uit de zeebarbeel te trekken.
TIPWrijf met je vingers van het staartstuk richting de kop om achtergebleven graten te spotten.
peper, zout
13
Kruid de visfilets op de vleeszijde met een beetje peper van de molen en een snuifje zout.
olijfolie
14
Verhit een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur.
15
Leg de zeebarbeel op de velkant in het hete braadvet. Zet het vuur zeer zacht en laat de filets 5 tot 6 minuten bakken. Let wel: laat de vis onaangeroerd in de pan liggen. Zo eindig je straks niet met verhakkelde filets.
16
Draai de visjes voorzichtig om en laat ze nog een minuutje garen.

Afwerken en serveren

17
Snijd de gare asperges in kleine blokjes. Hou de punten apart.
18
Haal het deksel van de pot en controleer of de bulgurrisotto gaar is.
boter, 0,25 bosjes Bieslook, 0,25 bosjes peterselie
19
Meng de blokjes asperges onder de risotto met een klontje boter en wat fijngehakte peterselie en bieslook.
20
Voeg nog een beetje extra aspergevocht toe.
100 g Parmezaanse kaas, 0,25 citroenen, peper, zout
21
Rasp de Parmezaanse kaas bij de bulgur en meng hem eronder. Breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout.
dille
22
Serveer de bulgurrisotto met een stukje zeebarbeel. Werk het gerecht af met enkele aspergepunten en een takje dille.