Uiensoep met aardappel en lookbrood
Uiensoep met aardappel en lookbrood
Uiensoep met aardappel en lookbrood
Uiensoep met aardappel en lookbrood
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
9
Boter
Prei
2 stengel
Aardappelen
4
Look
3 teentjes
Look
0,5 bol
Groentebouillon
3 l
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
Zout
Witte peper
Stokbroden
0,5
Olijfolie
Bieslook
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
9 ajuinen
1
Pel de uien en snijd ze in slierten.
boter
2
Zet een ruime casserole met een flinke klont boter op het vuur. Stoof de slierten aan in de hete vetstof.
2 stengel prei
3
Spoel de stengels prei, verwijder het groene gedeelte en snijd de stengels in grote stukken. Houd ze even aan de kant.
4 aardappelen, 3 teentjes Look
4
Schil intussen de aardappelen en zet ook deze even aan de kant. Pel ook de teentjes look en duw ze plat.
5
Haal ongeveer de helft van de uien uit de casserole en houd ze aan de kant.
6
Doe vervolgens de prei, de aardappelen en de teentjes look in de casserole bij de andere helft van de stovende uien. Laat ze kort meestoven met de groenten.
3 l groentebouillon
7
Voeg er de groentebouillon aan toe.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, zout, witte peper
8
Maak een bouquet garni van de tijm, laurier en rozemarijn en voeg ze toe aan de soep. Breng de soep verder op smaak met zout en witte peper.
9
Breng de soep vervolgens aan de kook en laat ze een half uur doorkoken tot alle groenten gaar en zacht zijn.
0,5 bol Look, 0,5 stokbroden
10
Neem het stokbrood en snijd het open. Neem een bol look en snijd ze doormidden. Wrijf er het brood mee in.
olijfolie
11
Verscheur het stokbrood in stukken en leg ze verspreid op een ovenplaat. Druppel er vervolgens wat olijfolie over en meng alles onder elkaar. Schuif de ovenplaat in de oven.
witte peper, zout
12
Haal het bouquet garni uit de soep en mix ze fijn. Breng de soep verder op smaak met witte peper en zout.
13
Haal de krokant gebakken broodjes uit de oven.
14
Doe de slierten ajuin opnieuw in de soep.
Bieslook
15
Schep enkele lepels van de soep in een diep bord. Werk de soep af met wat fijngesneden bieslook en enkele croutons.
9 ajuinen
1
Pel de uien en snijd ze in slierten.
boter
2
Zet een ruime casserole met een flinke klont boter op het vuur. Stoof de slierten aan in de hete vetstof.
2 stengel prei
3
Spoel de stengels prei, verwijder het groene gedeelte en snijd de stengels in grote stukken. Houd ze even aan de kant.
4 aardappelen, 3 teentjes Look
4
Schil intussen de aardappelen en zet ook deze even aan de kant. Pel ook de teentjes look en duw ze plat.
5
Haal ongeveer de helft van de uien uit de casserole en houd ze aan de kant.
6
Doe vervolgens de prei, de aardappelen en de teentjes look in de casserole bij de andere helft van de stovende uien. Laat ze kort meestoven met de groenten.
3 l groentebouillon
7
Voeg er de groentebouillon aan toe.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, zout, witte peper
8
Maak een bouquet garni van de tijm, laurier en rozemarijn en voeg ze toe aan de soep. Breng de soep verder op smaak met zout en witte peper.
9
Breng de soep vervolgens aan de kook en laat ze een half uur doorkoken tot alle groenten gaar en zacht zijn.
0,5 bol Look, 0,5 stokbroden
10
Neem het stokbrood en snijd het open. Neem een bol look en snijd ze doormidden. Wrijf er het brood mee in.
olijfolie
11
Verscheur het stokbrood in stukken en leg ze verspreid op een ovenplaat. Druppel er vervolgens wat olijfolie over en meng alles onder elkaar. Schuif de ovenplaat in de oven.
witte peper, zout
12
Haal het bouquet garni uit de soep en mix ze fijn. Breng de soep verder op smaak met witte peper en zout.
13
Haal de krokant gebakken broodjes uit de oven.
14
Doe de slierten ajuin opnieuw in de soep.
Bieslook
15
Schep enkele lepels van de soep in een diep bord. Werk de soep af met wat fijngesneden bieslook en enkele croutons.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Ajuinen
9
Boter
Prei
2 stengel
Aardappelen
4
Look
3 teentjes
Look
0,5 bol
Groentebouillon
3 l
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
Zout
Witte peper
Stokbroden
0,5
Olijfolie
Bieslook
Uiensoep met aardappel en lookbrood
Deze ajuinsoep van Jeroen Meus is een eenvoudig soepje die niet mag ontbreken in de lijst van winterse gerechten. De knapperige lookcroutons tillen de soep naar een hoger level. Ideaal om te bekomen van een zware nacht (post-corona).Instructies
9 ajuinen
1
Pel de uien en snijd ze in slierten.
boter
2
Zet een ruime casserole met een flinke klont boter op het vuur. Stoof de slierten aan in de hete vetstof.
2 stengel prei
3
Spoel de stengels prei, verwijder het groene gedeelte en snijd de stengels in grote stukken. Houd ze even aan de kant.
4 aardappelen, 3 teentjes Look
4
Schil intussen de aardappelen en zet ook deze even aan de kant. Pel ook de teentjes look en duw ze plat.
5
Haal ongeveer de helft van de uien uit de casserole en houd ze aan de kant.
6
Doe vervolgens de prei, de aardappelen en de teentjes look in de casserole bij de andere helft van de stovende uien. Laat ze kort meestoven met de groenten.
3 l groentebouillon
7
Voeg er de groentebouillon aan toe.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, zout, witte peper
8
Maak een bouquet garni van de tijm, laurier en rozemarijn en voeg ze toe aan de soep. Breng de soep verder op smaak met zout en witte peper.
9
Breng de soep vervolgens aan de kook en laat ze een half uur doorkoken tot alle groenten gaar en zacht zijn.
0,5 bol Look, 0,5 stokbroden
10
Neem het stokbrood en snijd het open. Neem een bol look en snijd ze doormidden. Wrijf er het brood mee in.
olijfolie
11
Verscheur het stokbrood in stukken en leg ze verspreid op een ovenplaat. Druppel er vervolgens wat olijfolie over en meng alles onder elkaar. Schuif de ovenplaat in de oven.
witte peper, zout
12
Haal het bouquet garni uit de soep en mix ze fijn. Breng de soep verder op smaak met witte peper en zout.
13
Haal de krokant gebakken broodjes uit de oven.
14
Doe de slierten ajuin opnieuw in de soep.
Bieslook
15
Schep enkele lepels van de soep in een diep bord. Werk de soep af met wat fijngesneden bieslook en enkele croutons.