Koekjes van zoete aardappel met een slaatje van Chinese kool en chiliyoghurt
Koekjes van zoete aardappel met een slaatje van Chinese kool en chiliyoghurt
Koekjes van zoete aardappel met een slaatje van Chinese kool en chiliyoghurt
Koekjes van zoete aardappel met een slaatje van Chinese kool en chiliyoghurt
Ingrediënten
4 personen
Zoete aardappelen
2
Olijfolie
Peper
Zout
Wortels
5
Chinese kool
1
Appel
1
Rozijnen
handvol
Sjalotten
2
Natuurazijn
Look
1 teentje
Gember
30 g
Rode chilipepers
0,5
Kurkuma
Komijn
Currypoeder
Garam masala
Semola
100 g
Bloem
Eierdooier
1
Koriander
Arachideolie
Griekse yoghurt
2 el
Chilisaus
Benodigdheden
Een dunschiller, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2 Zoete aardappelen, olijfolie, peper, zout
2
Snijd de zoete aardappelen doormidden en maak kleine inkepingen. Leg de aardappelen op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Pof de zoete aardappelen gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Het slaatje
5 Wortels, 0,5 Chinese kolen
4
Schil de wortelen en rasp ze.
0,5 Chinese kolen
5
Spoel de Chinese kool en snijd ze fijn.
1 appel
6
Snijd de appel in flinterdunne plakjes en vervolgens in brunoise.
handvol rozijnen
7
Verzamel de groenten in een mengkom en doe er de rozijnen bij.
1 Sjalotten, olijfolie, natuurazijn
8
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Doe de sjalot bij de groenten. Besprenkel met olijfolie en natuurazijn.
peper
9
Kruid de koolsla met peper en meng alles goed door elkaar.
De aardappelkoekjes
olijfolie
10
Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan.
1 Sjalotten
11
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Stoof aan in de olie.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de sjalot.
30 g gember
13
Schil de gember en rasp het stukje knol erbij.
0,5 rode chilipepers, kurkuma, komijn, currypoeder, garam masala
14
Snijd de chilipeper fijn en stoof mee aan. Breng op smaak met kruiden naar wens: kurkuma, komijn, currypoeder, garam masala …
15
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aardappelhelften. Doe het vruchtvlees in de pan.
100 g semola, bloem, 1 eierdooier
16
Strooi er de semola en wat bloem over. Voeg de eierdooier toe en meng alles onder elkaar.
koriander
17
Hak de koriander fijn en doe de snippers in de pan.
arachideolie
18
Verhit een scheut arachideolie in een klein pannetje.
19
Wrijf je handen in met een beetje semola zodat het deeg niet kleeft. Rol balletjes van het aardappeldeeg. Duw ze wat plat en bak ze in het pannetje.
20
Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
2 el Griekse yoghurt, chilisaus
21
Werk de verse koolsla af met Griekse yoghurt, een toefje chilisaus (sriracha) en nog wat koriander.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2 Zoete aardappelen, olijfolie, peper, zout
2
Snijd de zoete aardappelen doormidden en maak kleine inkepingen. Leg de aardappelen op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Pof de zoete aardappelen gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Het slaatje
5 Wortels, 0,5 Chinese kolen
4
Schil de wortelen en rasp ze.
0,5 Chinese kolen
5
Spoel de Chinese kool en snijd ze fijn.
1 appel
6
Snijd de appel in flinterdunne plakjes en vervolgens in brunoise.
handvol rozijnen
7
Verzamel de groenten in een mengkom en doe er de rozijnen bij.
1 Sjalotten, olijfolie, natuurazijn
8
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Doe de sjalot bij de groenten. Besprenkel met olijfolie en natuurazijn.
peper
9
Kruid de koolsla met peper en meng alles goed door elkaar.
De aardappelkoekjes
olijfolie
10
Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan.
1 Sjalotten
11
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Stoof aan in de olie.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de sjalot.
30 g gember
13
Schil de gember en rasp het stukje knol erbij.
0,5 rode chilipepers, kurkuma, komijn, currypoeder, garam masala
14
Snijd de chilipeper fijn en stoof mee aan. Breng op smaak met kruiden naar wens: kurkuma, komijn, currypoeder, garam masala …
15
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aardappelhelften. Doe het vruchtvlees in de pan.
100 g semola, bloem, 1 eierdooier
16
Strooi er de semola en wat bloem over. Voeg de eierdooier toe en meng alles onder elkaar.
koriander
17
Hak de koriander fijn en doe de snippers in de pan.
arachideolie
18
Verhit een scheut arachideolie in een klein pannetje.
19
Wrijf je handen in met een beetje semola zodat het deeg niet kleeft. Rol balletjes van het aardappeldeeg. Duw ze wat plat en bak ze in het pannetje.
20
Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
2 el Griekse yoghurt, chilisaus
21
Werk de verse koolsla af met Griekse yoghurt, een toefje chilisaus (sriracha) en nog wat koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Zoete aardappelen
2
Olijfolie
Peper
Zout
Wortels
5
Chinese kool
1
Appel
1
Rozijnen
handvol
Sjalotten
2
Natuurazijn
Look
1 teentje
Gember
30 g
Rode chilipepers
0,5
Kurkuma
Komijn
Currypoeder
Garam masala
Semola
100 g
Bloem
Eierdooier
1
Koriander
Arachideolie
Griekse yoghurt
2 el
Chilisaus
Koekjes van zoete aardappel met een slaatje van Chinese kool en chiliyoghurt
Zin in een hartige snack? Deze vegetarische koekjes van zoete aardappel zijn een favoriet bij groot en klein. Serveer met een verse koolsla en een pittige dressing.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2 Zoete aardappelen, olijfolie, peper, zout
2
Snijd de zoete aardappelen doormidden en maak kleine inkepingen. Leg de aardappelen op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Pof de zoete aardappelen gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Het slaatje
5 Wortels, 0,5 Chinese kolen
4
Schil de wortelen en rasp ze.
0,5 Chinese kolen
5
Spoel de Chinese kool en snijd ze fijn.
1 appel
6
Snijd de appel in flinterdunne plakjes en vervolgens in brunoise.
handvol rozijnen
7
Verzamel de groenten in een mengkom en doe er de rozijnen bij.
1 Sjalotten, olijfolie, natuurazijn
8
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Doe de sjalot bij de groenten. Besprenkel met olijfolie en natuurazijn.
peper
9
Kruid de koolsla met peper en meng alles goed door elkaar.
De aardappelkoekjes
olijfolie
10
Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan.
1 Sjalotten
11
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Stoof aan in de olie.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de sjalot.
30 g gember
13
Schil de gember en rasp het stukje knol erbij.
0,5 rode chilipepers, kurkuma, komijn, currypoeder, garam masala
14
Snijd de chilipeper fijn en stoof mee aan. Breng op smaak met kruiden naar wens: kurkuma, komijn, currypoeder, garam masala …
15
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aardappelhelften. Doe het vruchtvlees in de pan.
100 g semola, bloem, 1 eierdooier
16
Strooi er de semola en wat bloem over. Voeg de eierdooier toe en meng alles onder elkaar.
koriander
17
Hak de koriander fijn en doe de snippers in de pan.
arachideolie
18
Verhit een scheut arachideolie in een klein pannetje.
19
Wrijf je handen in met een beetje semola zodat het deeg niet kleeft. Rol balletjes van het aardappeldeeg. Duw ze wat plat en bak ze in het pannetje.
20
Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
2 el Griekse yoghurt, chilisaus
21
Werk de verse koolsla af met Griekse yoghurt, een toefje chilisaus (sriracha) en nog wat koriander.