dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Verse curry met bloemkool en linzen (thumbnail)Verse curry met bloemkool en linzen

Verse curry met bloemkool en linzen

40m
23
-
2.4K
Recepten

Verse curry met bloemkool en linzen

Verser kan deze linzencurry niet worden. Zelfgemaakte currypasta is misschien niet bepaald je dagelijkse kost, maar wel echt de moeite waard om thuis zelf eens te proberen!
Verse curry met bloemkool en linzen (thumbnail)Verse curry met bloemkool en linzen

Verse curry met bloemkool en linzen

40m
23
-
2.4K
Recepten

Verse curry met bloemkool en linzen

Verser kan deze linzencurry niet worden. Zelfgemaakte currypasta is misschien niet bepaald je dagelijkse kost, maar wel echt de moeite waard om thuis zelf eens te proberen!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Rode linzen
200 g
Mosterdzaad
1 tl
Komijnzaad
1 tl
Korianderzaad
1 tl
Arachideolie
Ajuinen
2
Look
4 teentjes
Gember
20 g
Curryblaadjes
Groene chilipeper
1
Kurkumapoeder
Currypoeder
Olijfolie
Limoensap
Bloemkool
1
Limoenblaadjes
3
Citroengras
1 stengel
Groentebouillon
1 l
Kokosmelk
0,5 blik
Limoenen
0,5
Zout
1 snuifje
Paksoi
1
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g rode linzen
1
Laat de linzen weken in koud water.
1 tl mosterdzaad, 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad
2
Zet een pan op het vuur. Bak er de mosterdzaadjes, korianderzaadjes en komijnzaadjes in droog. Let op dat ze niet aanbranden!
arachideolie
3
Giet de zaadjes in een vijzel en doe arachideolie in dezelfde pan.
1 ajuin, 3 teentjes Look, 20 g gember
4
Versnipper de ui en plet de teentjes look. Bak ze in de pan.  Rasp er een stuk gember bij.
curryblaadjes, 1 Groene chilipeper
5
Snijd de curryblaadjes fijn en bak ze mee met de groenten. Snijd de groene chilipeper fijn en voeg ook toe aan de pan.
kurkumapoeder, currypoeder
6
Maal de geroosterde zaden fijn met de vijzel en bak mee in de pan. Breng op smaak met flink wat kurkuma en currypoeder.
olijfolie, limoensap
7
Maal de groenten fijn in de cutter tot je een mooie gladde pasta bekomt. Als de pasta te droog is, kan je er altijd een scheutje olijfolie en limoensap aan toevoegen om het wat natter te maken.
1 ajuin, 1 teentje Look, 1 bloemkool
8
Verwarm een grote casserole met arachideolie op het vuur. Versnipper 1 ui en plet 1 teentje look. Laat stoven in de casserole. Snijd een bloemkool fijn en laat meestoven.
3 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras
9
Giet de linzen af en voeg ze toe aan de stovende groenten. Doe er nog de limoenblaadjes en de fijngesneden stengel citroengras aan toe.
1 l groentebouillon, 0,5 blik kokosmelk, 0,5 limoenen, 1 snuifje zout
10
Meng er de huisgemaakte currypasta onder en giet er de bouillon over. Doe er de helft van een blikje kokosmelk bij en breng op smaak met het sap van de halve limoen en zout.
1 Paksoi
11
Spoel de paksoi met water en snijd het witte deel fijn en voeg toe aan de stoofpot. Laat een kwartier pruttelen op het vuur.
12
Snijd het groen van de paksoi grof en voeg toe aan de stoofpot wanneer de linzen gaar zijn.
koriander
13
Serveer de curry met bloemkool en linzen in een kommetje en werk af met enkele blaadjes verse koriander.
1
Laat de linzen weken in koud water.
2
Zet een pan op het vuur. Bak er de mosterdzaadjes, korianderzaadjes en komijnzaadjes in droog. Let op dat ze niet aanbranden!

Instructies

200 g rode linzen
1
Laat de linzen weken in koud water.
1 tl mosterdzaad, 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad
2
Zet een pan op het vuur. Bak er de mosterdzaadjes, korianderzaadjes en komijnzaadjes in droog. Let op dat ze niet aanbranden!
arachideolie
3
Giet de zaadjes in een vijzel en doe arachideolie in dezelfde pan.
1 ajuin, 3 teentjes Look, 20 g gember
4
Versnipper de ui en plet de teentjes look. Bak ze in de pan.  Rasp er een stuk gember bij.
curryblaadjes, 1 Groene chilipeper
5
Snijd de curryblaadjes fijn en bak ze mee met de groenten. Snijd de groene chilipeper fijn en voeg ook toe aan de pan.
kurkumapoeder, currypoeder
6
Maal de geroosterde zaden fijn met de vijzel en bak mee in de pan. Breng op smaak met flink wat kurkuma en currypoeder.
olijfolie, limoensap
7
Maal de groenten fijn in de cutter tot je een mooie gladde pasta bekomt. Als de pasta te droog is, kan je er altijd een scheutje olijfolie en limoensap aan toevoegen om het wat natter te maken.
1 ajuin, 1 teentje Look, 1 bloemkool
8
Verwarm een grote casserole met arachideolie op het vuur. Versnipper 1 ui en plet 1 teentje look. Laat stoven in de casserole. Snijd een bloemkool fijn en laat meestoven.
3 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras
9
Giet de linzen af en voeg ze toe aan de stovende groenten. Doe er nog de limoenblaadjes en de fijngesneden stengel citroengras aan toe.
1 l groentebouillon, 0,5 blik kokosmelk, 0,5 limoenen, 1 snuifje zout
10
Meng er de huisgemaakte currypasta onder en giet er de bouillon over. Doe er de helft van een blikje kokosmelk bij en breng op smaak met het sap van de halve limoen en zout.
1 Paksoi
11
Spoel de paksoi met water en snijd het witte deel fijn en voeg toe aan de stoofpot. Laat een kwartier pruttelen op het vuur.
12
Snijd het groen van de paksoi grof en voeg toe aan de stoofpot wanneer de linzen gaar zijn.
koriander
13
Serveer de curry met bloemkool en linzen in een kommetje en werk af met enkele blaadjes verse koriander.
1
Laat de linzen weken in koud water.
2
Zet een pan op het vuur. Bak er de mosterdzaadjes, korianderzaadjes en komijnzaadjes in droog. Let op dat ze niet aanbranden!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Verse curry met bloemkool en linzen (thumbnail)Verse curry met bloemkool en linzen
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode linzen
200 g
Mosterdzaad
1 tl
Komijnzaad
1 tl
Korianderzaad
1 tl
Arachideolie
Ajuinen
2
Look
4 teentjes
Gember
20 g
Curryblaadjes
Groene chilipeper
1
Kurkumapoeder
Currypoeder
Olijfolie
Limoensap
Bloemkool
1
Limoenblaadjes
3
Citroengras
1 stengel
Groentebouillon
1 l
Kokosmelk
0,5 blik
Limoenen
0,5
Zout
1 snuifje
Paksoi
1
Koriander

Verse curry met bloemkool en linzen

Verser kan deze linzencurry niet worden. Zelfgemaakte currypasta is misschien niet bepaald je dagelijkse kost, maar wel echt de moeite waard om thuis zelf eens te proberen!
Instructies
200 g rode linzen
1
Laat de linzen weken in koud water.
1 tl mosterdzaad, 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad
2
Zet een pan op het vuur. Bak er de mosterdzaadjes, korianderzaadjes en komijnzaadjes in droog. Let op dat ze niet aanbranden!
arachideolie
3
Giet de zaadjes in een vijzel en doe arachideolie in dezelfde pan.
1 ajuin, 3 teentjes Look, 20 g gember
4
Versnipper de ui en plet de teentjes look. Bak ze in de pan.  Rasp er een stuk gember bij.
curryblaadjes, 1 Groene chilipeper
5
Snijd de curryblaadjes fijn en bak ze mee met de groenten. Snijd de groene chilipeper fijn en voeg ook toe aan de pan.
kurkumapoeder, currypoeder
6
Maal de geroosterde zaden fijn met de vijzel en bak mee in de pan. Breng op smaak met flink wat kurkuma en currypoeder.
olijfolie, limoensap
7
Maal de groenten fijn in de cutter tot je een mooie gladde pasta bekomt. Als de pasta te droog is, kan je er altijd een scheutje olijfolie en limoensap aan toevoegen om het wat natter te maken.
1 ajuin, 1 teentje Look, 1 bloemkool
8
Verwarm een grote casserole met arachideolie op het vuur. Versnipper 1 ui en plet 1 teentje look. Laat stoven in de casserole. Snijd een bloemkool fijn en laat meestoven.
3 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras
9
Giet de linzen af en voeg ze toe aan de stovende groenten. Doe er nog de limoenblaadjes en de fijngesneden stengel citroengras aan toe.
1 l groentebouillon, 0,5 blik kokosmelk, 0,5 limoenen, 1 snuifje zout
10
Meng er de huisgemaakte currypasta onder en giet er de bouillon over. Doe er de helft van een blikje kokosmelk bij en breng op smaak met het sap van de halve limoen en zout.
1 Paksoi
11
Spoel de paksoi met water en snijd het witte deel fijn en voeg toe aan de stoofpot. Laat een kwartier pruttelen op het vuur.
12
Snijd het groen van de paksoi grof en voeg toe aan de stoofpot wanneer de linzen gaar zijn.
koriander
13
Serveer de curry met bloemkool en linzen in een kommetje en werk af met enkele blaadjes verse koriander.