Instructies

4 personen
200 g rode linzen
1

Laat de linzen weken in koud water.

1 tl mosterdzaad, 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad
2

Zet een pan op het vuur. Bak er de mosterdzaadjes, korianderzaadjes en komijnzaadjes in droog. Let op dat ze niet aanbranden!

arachideolie
3

Giet de zaadjes in een vijzel en doe arachideolie in dezelfde pan.

1 ajuin, 3 teentjes Look, 20 g gember
4

Versnipper de ui en plet de teentjes look. Bak ze in de pan.  Rasp er een stuk gember bij.

curryblaadjes, 1 Groene chilipeper
5

Snijd de curryblaadjes fijn en bak ze mee met de groenten. Snijd de groene chilipeper fijn en voeg ook toe aan de pan.

kurkumapoeder, currypoeder
6

Maal de geroosterde zaden fijn met de vijzel en bak mee in de pan. Breng op smaak met flink wat kurkuma en currypoeder.

olijfolie, limoensap
7

Maal de groenten fijn in de cutter tot je een mooie gladde pasta bekomt. Als de pasta te droog is, kan je er altijd een scheutje olijfolie en limoensap aan toevoegen om het wat natter te maken.

1 ajuin, 1 teentje Look, 1 bloemkool
8

Verwarm een grote casserole met arachideolie op het vuur. Versnipper 1 ui en plet 1 teentje look. Laat stoven in de casserole. Snijd een bloemkool fijn en laat meestoven.

3 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras
9

Giet de linzen af en voeg ze toe aan de stovende groenten. Doe er nog de limoenblaadjes en de fijngesneden stengel citroengras aan toe.

1 l groentebouillon, 0,5 blik kokosmelk, 0,5 limoenen, 1 snuifje zout
10

Meng er de huisgemaakte currypasta onder en giet er de bouillon over. Doe er de helft van een blikje kokosmelk bij en breng op smaak met het sap van de halve limoen en zout.

1 Paksoi
11

Spoel de paksoi met water en snijd het witte deel fijn en voeg toe aan de stoofpot. Laat een kwartier pruttelen op het vuur.

12

Snijd het groen van de paksoi grof en voeg toe aan de stoofpot wanneer de linzen gaar zijn.

koriander
13

Serveer de curry met bloemkool en linzen in een kommetje en werk af met enkele blaadjes verse koriander.