dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gehakt Parmentier (thumbnail)Gehakt Parmentier

Gehakt Parmentier

45m
13
97%
3.4K
Recepten

Gehakt Parmentier

Vandaag zet Jeroen een stevige portie comfortfood op tafel, voor wie het zonder lief moet stellen of gewoon geen zin heeft in al dat valentijngedoe. Als je 'm met zorg en liefde klaarmaakt, heb je aan deze gehaktschotel Parmentier een gemakkelijk en smakelijk avondmaal.
Gehakt Parmentier (thumbnail)Gehakt Parmentier

Gehakt Parmentier

45m
13
97%
3.4K
Recepten

Gehakt Parmentier

Vandaag zet Jeroen een stevige portie comfortfood op tafel, voor wie het zonder lief moet stellen of gewoon geen zin heeft in al dat valentijngedoe. Als je 'm met zorg en liefde klaarmaakt, heb je aan deze gehaktschotel Parmentier een gemakkelijk en smakelijk avondmaal.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten13
Beoordeling97%
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Loskokende aardappelen
10
Zout
Boter
Uien
2
Look
1 teentje
Gemengd gehakt
500 g
Tijm
Peper
Tomatenstukjesblik
400 g
Eieren
2
Nootmuskaat
Melk
0,2 l
Broodkruim
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Gehakt Parmentier

10 Loskokende aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pot water met wat zout.
boter
2
Zet een stoofschotel op het vuur en smelt er een klont boter in.
2 uien, 1 teentje Look
3
Snipper de uien grof en plet de look tot pulp. Stoof ze samen aan in de hete boter. De uien mogen lichtbruin kleuren.
500 g gemengd gehakt
4
Voeg het gehakt toe aan de pot, samen met een scheutje olijfolie of wat extra boter. Roer het gehakt regelmatig om, zodat het geen grote homp vlees blijft.
tijm, zout, peper
5
Breng het gehakt extra op smaak met wat verse of gedroogde tijm, een snuifje zout en peper van de molen.
400 g tomatenstukjes
6
Voeg het blik tomatenstukjes toe en meng de stukjes goed door het gebakken vlees.
7
Laat de pot nog even stoven op een zacht vuurtje.
8
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Het mag best een puree zijn waar nog kleine stukjes aardappel in zitten.
2 eieren, nootmuskaat, 0,2 l melk
9
Tover de gestampte aardappelen om in een smeuïge puree door er de eitjes, wat boter en melk door te roeren.  Kruid de aardappelen met vers geraspte nootmuskaat, wat peper van de molen en een snuifje zout.
broodkruim
10
Vul een grote vuurvaste ovenschotel of individuele schotels met een laag gehakt. Schep daarboven een laag puree en strooi broodkruim over de schotel.
TIPJe kan de gehaktschotel ook gratineren met gemalen kaas.
11
Plaats het gerecht onder de hete grill tot het broodkruim een goudbruin korstje vormt (reken 5 à 10 minuten, afhankelijk van je oven).
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pot water met wat zout.
2
Zet een stoofschotel op het vuur en smelt er een klont boter in.

Instructies

Gehakt Parmentier

10 Loskokende aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pot water met wat zout.
boter
2
Zet een stoofschotel op het vuur en smelt er een klont boter in.
2 uien, 1 teentje Look
3
Snipper de uien grof en plet de look tot pulp. Stoof ze samen aan in de hete boter. De uien mogen lichtbruin kleuren.
500 g gemengd gehakt
4
Voeg het gehakt toe aan de pot, samen met een scheutje olijfolie of wat extra boter. Roer het gehakt regelmatig om, zodat het geen grote homp vlees blijft.
tijm, zout, peper
5
Breng het gehakt extra op smaak met wat verse of gedroogde tijm, een snuifje zout en peper van de molen.
400 g tomatenstukjes
6
Voeg het blik tomatenstukjes toe en meng de stukjes goed door het gebakken vlees.
7
Laat de pot nog even stoven op een zacht vuurtje.
8
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Het mag best een puree zijn waar nog kleine stukjes aardappel in zitten.
2 eieren, nootmuskaat, 0,2 l melk
9
Tover de gestampte aardappelen om in een smeuïge puree door er de eitjes, wat boter en melk door te roeren.  Kruid de aardappelen met vers geraspte nootmuskaat, wat peper van de molen en een snuifje zout.
broodkruim
10
Vul een grote vuurvaste ovenschotel of individuele schotels met een laag gehakt. Schep daarboven een laag puree en strooi broodkruim over de schotel.
TIPJe kan de gehaktschotel ook gratineren met gemalen kaas.
11
Plaats het gerecht onder de hete grill tot het broodkruim een goudbruin korstje vormt (reken 5 à 10 minuten, afhankelijk van je oven).
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pot water met wat zout.
2
Zet een stoofschotel op het vuur en smelt er een klont boter in.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gehakt Parmentier (thumbnail)Gehakt Parmentier
4 personen
45m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
10
Zout
Boter
Uien
2
Look
1 teentje
Gemengd gehakt
500 g
Tijm
Peper
Tomatenstukjesblik
400 g
Eieren
2
Nootmuskaat
Melk
0,2 l
Broodkruim

Gehakt Parmentier

Vandaag zet Jeroen een stevige portie comfortfood op tafel, voor wie het zonder lief moet stellen of gewoon geen zin heeft in al dat valentijngedoe. Als je 'm met zorg en liefde klaarmaakt, heb je aan deze gehaktschotel Parmentier een gemakkelijk en smakelijk avondmaal.
Instructies

Gehakt Parmentier

10 Loskokende aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pot water met wat zout.
boter
2
Zet een stoofschotel op het vuur en smelt er een klont boter in.
2 uien, 1 teentje Look
3
Snipper de uien grof en plet de look tot pulp. Stoof ze samen aan in de hete boter. De uien mogen lichtbruin kleuren.
500 g gemengd gehakt
4
Voeg het gehakt toe aan de pot, samen met een scheutje olijfolie of wat extra boter. Roer het gehakt regelmatig om, zodat het geen grote homp vlees blijft.
tijm, zout, peper
5
Breng het gehakt extra op smaak met wat verse of gedroogde tijm, een snuifje zout en peper van de molen.
400 g tomatenstukjes
6
Voeg het blik tomatenstukjes toe en meng de stukjes goed door het gebakken vlees.
7
Laat de pot nog even stoven op een zacht vuurtje.
8
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Het mag best een puree zijn waar nog kleine stukjes aardappel in zitten.
2 eieren, nootmuskaat, 0,2 l melk
9
Tover de gestampte aardappelen om in een smeuïge puree door er de eitjes, wat boter en melk door te roeren.  Kruid de aardappelen met vers geraspte nootmuskaat, wat peper van de molen en een snuifje zout.
broodkruim
10
Vul een grote vuurvaste ovenschotel of individuele schotels met een laag gehakt. Schep daarboven een laag puree en strooi broodkruim over de schotel.
TIPJe kan de gehaktschotel ook gratineren met gemalen kaas.
11
Plaats het gerecht onder de hete grill tot het broodkruim een goudbruin korstje vormt (reken 5 à 10 minuten, afhankelijk van je oven).