Sticky toffee pudding
Sticky toffee pudding
Ingrediënten
4 personen
Dadels
200 g
Water
1 dl
Boter
170 g
Bruine suiker
270 g
Zout
1 snuifje
Bicarbonaat
1 tl
Vanillestok
1
Eieren
2
Bloem
180 g
Melk
0,1 l
Room
0,1 l
Kandijsiroop
2 el
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, bakpapier, een ronde bakvorm diameter ongeveer 20 cm, een garde, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
200 g Dadels, 1 dl Water
2
Ontpit de dadels en doe ze in de hakmolen. Giet er het kokend water bij en laat even wellen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
120 g boter
3
Smelt de boter in een kleine kookpot.
150 g bruine suiker, 1 snuifje zout, 1 tl bicarbonaat
4
Giet de gesmolten boter in de mengkom van de keukenmachine. Doe er de bruine suiker, de bicarbonaat en een snuifje zout bij. Laat het toestel draaien.
5
Cutter de dadels in de hakmolen tot puree.
1 vanillestok
6
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze in de mengkom met het boter-suikermengsel.
2 eieren
7
Breek een voor een de eieren en doe de inhoud in de mengkom.
180 g bloem, 0,1 l melk
8
Schep er de dadelpuree bij. Voeg ook langzaam de bloem en de melk toe.
9
Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat het papier 1 centimeter boven de rand uitsteken.
10
Giet het beslag in de bakvorm en bak de dadelcake in de voorverwarmde oven, gedurende ongeveer 1 uur.
De karamelsaus
50 g boter
11
Smelt de boter in een kleine kookpot.
0,1 l Room, 2 el kandijsiroop, 120 g bruine suiker
12
Doe er de room, de bruine suiker en de bruine kandijsiroop bij.
13
Meng alles met de garde.
Afwerken en serveren
14
Haal de dadelcake uit de oven. Prik er veel gaatjes in met een vleesvork of satéstokje.
15
Giet er de karamelsaus over. Door de gaatjes sijpelt de saus tot diep in de cake.
16
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
200 g Dadels, 1 dl Water
2
Ontpit de dadels en doe ze in de hakmolen. Giet er het kokend water bij en laat even wellen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
120 g boter
3
Smelt de boter in een kleine kookpot.
150 g bruine suiker, 1 snuifje zout, 1 tl bicarbonaat
4
Giet de gesmolten boter in de mengkom van de keukenmachine. Doe er de bruine suiker, de bicarbonaat en een snuifje zout bij. Laat het toestel draaien.
5
Cutter de dadels in de hakmolen tot puree.
1 vanillestok
6
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze in de mengkom met het boter-suikermengsel.
2 eieren
7
Breek een voor een de eieren en doe de inhoud in de mengkom.
180 g bloem, 0,1 l melk
8
Schep er de dadelpuree bij. Voeg ook langzaam de bloem en de melk toe.
9
Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat het papier 1 centimeter boven de rand uitsteken.
10
Giet het beslag in de bakvorm en bak de dadelcake in de voorverwarmde oven, gedurende ongeveer 1 uur.
De karamelsaus
50 g boter
11
Smelt de boter in een kleine kookpot.
0,1 l Room, 2 el kandijsiroop, 120 g bruine suiker
12
Doe er de room, de bruine suiker en de bruine kandijsiroop bij.
13
Meng alles met de garde.
Afwerken en serveren
14
Haal de dadelcake uit de oven. Prik er veel gaatjes in met een vleesvork of satéstokje.
15
Giet er de karamelsaus over. Door de gaatjes sijpelt de saus tot diep in de cake.
16
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Dadels
200 g
Water
1 dl
Boter
170 g
Bruine suiker
270 g
Zout
1 snuifje
Bicarbonaat
1 tl
Vanillestok
1
Eieren
2
Bloem
180 g
Melk
0,1 l
Room
0,1 l
Kandijsiroop
2 el
Sticky toffee pudding
Je bent gewaarschuwd: eet een plakje van deze goddelijke dadelcake en je moet even gaan liggen om te bekomen. Een bommetje, maar o zo lekker!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
200 g Dadels, 1 dl Water
2
Ontpit de dadels en doe ze in de hakmolen. Giet er het kokend water bij en laat even wellen.
120 g boter
3
Smelt de boter in een kleine kookpot.
150 g bruine suiker, 1 snuifje zout, 1 tl bicarbonaat
4
Giet de gesmolten boter in de mengkom van de keukenmachine. Doe er de bruine suiker, de bicarbonaat en een snuifje zout bij. Laat het toestel draaien.
5
Cutter de dadels in de hakmolen tot puree.
1 vanillestok
6
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze in de mengkom met het boter-suikermengsel.
2 eieren
7
Breek een voor een de eieren en doe de inhoud in de mengkom.
180 g bloem, 0,1 l melk
8
Schep er de dadelpuree bij. Voeg ook langzaam de bloem en de melk toe.
9
Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat het papier 1 centimeter boven de rand uitsteken.
10
Giet het beslag in de bakvorm en bak de dadelcake in de voorverwarmde oven, gedurende ongeveer 1 uur.
De karamelsaus
50 g boter
11
Smelt de boter in een kleine kookpot.
0,1 l Room, 2 el kandijsiroop, 120 g bruine suiker
12
Doe er de room, de bruine suiker en de bruine kandijsiroop bij.
13
Meng alles met de garde.
Afwerken en serveren
14
Haal de dadelcake uit de oven. Prik er veel gaatjes in met een vleesvork of satéstokje.
15
Giet er de karamelsaus over. Door de gaatjes sijpelt de saus tot diep in de cake.
16
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.