Risotto met asperges, tomaat en krab
Risotto met asperges, tomaat en krab
Risotto met asperges, tomaat en krab
Risotto met asperges, tomaat en krab
Ingrediënten
4 personen
Witte asperges
1 bosje
Tomaten
4
Boter
120 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Selderstengels
3
Risottorijst
300 g
Tijm
1 takje
Laurierblaadje
1
Parmezaanse kaas
50 g
Krabvlees
2 blikje
Bieslook
0,5 bosjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges, doe ze in een pot koud gezouten water samen met de schillen en breng aan de kook.
4 tomaten
2
Breng twee kruiselingse sneetjes aan in de tomaten. Laat ze enkele seconden meekoken met de asperges. Laat vervolgens de tomaten afkoelen in ijswater of spoel ze onder koud water.
20 g boter, 2 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Laat een klont boter smelten in een pot. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof de sjalot op een zacht vuurtje.
3 selderstengels
4
Was de selder, verwijder eventueel aanwezig blad en snijd een plakje van de voet. Snijd een drietal stengels in stukjes en voeg toe aan de sjalot. Voeg vervolgens de knoflook toe.
300 g risottorijst
5
Voeg de rijst toe in de pot en laat meestoven.
1 takje tijm, 1 laurierblaadje
6
Schep ongeveer 6 dl kookwater van de asperges bij de rijst en kruid met peper en zout. Voeg er ook een takje tijm en een blaadje laurier aan toe.
7
Zet een deksel op de pot en laat de risotto 10 minuten garen op een zacht vuur.
8
Haal de asperges uit de bouillon en houd ze even apart.
1 selderstengel
9
Snijd de overige selder fijn en doe in een kom. Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe de blokjes bij de selder in de kom.
10
Snijd de kopjes van de asperges en houd deze apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes en voeg ze toe aan de blokjes tomaat.
100 g boter, 50 g Parmezaanse kaas, 2 blikje krabvlees
11
Haal de tijm en de laurier uit de risotto en voeg er de boter aan toe. Rasp de parmezaan bij de risotto en voeg nog wat extra bouillon toe. Roer kort in de risotto en voeg er vervolgens de krab, de tomatenblokjes, de asperges en de rauwe selder aan toe. Meng alles goed onder elkaar en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel er eventueel nog wat extra parmezaan over.
0,5 bosjes Bieslook
12
Werk de risotto af met fijngesneden bieslook en de kopjes van de asperges en serveer in een diep bord.
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges, doe ze in een pot koud gezouten water samen met de schillen en breng aan de kook.
4 tomaten
2
Breng twee kruiselingse sneetjes aan in de tomaten. Laat ze enkele seconden meekoken met de asperges. Laat vervolgens de tomaten afkoelen in ijswater of spoel ze onder koud water.
20 g boter, 2 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Laat een klont boter smelten in een pot. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof de sjalot op een zacht vuurtje.
3 selderstengels
4
Was de selder, verwijder eventueel aanwezig blad en snijd een plakje van de voet. Snijd een drietal stengels in stukjes en voeg toe aan de sjalot. Voeg vervolgens de knoflook toe.
300 g risottorijst
5
Voeg de rijst toe in de pot en laat meestoven.
1 takje tijm, 1 laurierblaadje
6
Schep ongeveer 6 dl kookwater van de asperges bij de rijst en kruid met peper en zout. Voeg er ook een takje tijm en een blaadje laurier aan toe.
7
Zet een deksel op de pot en laat de risotto 10 minuten garen op een zacht vuur.
8
Haal de asperges uit de bouillon en houd ze even apart.
1 selderstengel
9
Snijd de overige selder fijn en doe in een kom. Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe de blokjes bij de selder in de kom.
10
Snijd de kopjes van de asperges en houd deze apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes en voeg ze toe aan de blokjes tomaat.
100 g boter, 50 g Parmezaanse kaas, 2 blikje krabvlees
11
Haal de tijm en de laurier uit de risotto en voeg er de boter aan toe. Rasp de parmezaan bij de risotto en voeg nog wat extra bouillon toe. Roer kort in de risotto en voeg er vervolgens de krab, de tomatenblokjes, de asperges en de rauwe selder aan toe. Meng alles goed onder elkaar en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel er eventueel nog wat extra parmezaan over.
0,5 bosjes Bieslook
12
Werk de risotto af met fijngesneden bieslook en de kopjes van de asperges en serveer in een diep bord.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Witte asperges
1 bosje
Tomaten
4
Boter
120 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Selderstengels
3
Risottorijst
300 g
Tijm
1 takje
Laurierblaadje
1
Parmezaanse kaas
50 g
Krabvlees
2 blikje
Bieslook
0,5 bosjes
Risotto met asperges, tomaat en krab
Een snelle hap met alleen maar top ingrediënten: zalig smeuïge risotto met tomatenblokjes, onze Belgische trots en krabvlees. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn.Instructies
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges, doe ze in een pot koud gezouten water samen met de schillen en breng aan de kook.
4 tomaten
2
Breng twee kruiselingse sneetjes aan in de tomaten. Laat ze enkele seconden meekoken met de asperges. Laat vervolgens de tomaten afkoelen in ijswater of spoel ze onder koud water.
20 g boter, 2 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Laat een klont boter smelten in een pot. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof de sjalot op een zacht vuurtje.
3 selderstengels
4
Was de selder, verwijder eventueel aanwezig blad en snijd een plakje van de voet. Snijd een drietal stengels in stukjes en voeg toe aan de sjalot. Voeg vervolgens de knoflook toe.
300 g risottorijst
5
Voeg de rijst toe in de pot en laat meestoven.
1 takje tijm, 1 laurierblaadje
6
Schep ongeveer 6 dl kookwater van de asperges bij de rijst en kruid met peper en zout. Voeg er ook een takje tijm en een blaadje laurier aan toe.
7
Zet een deksel op de pot en laat de risotto 10 minuten garen op een zacht vuur.
8
Haal de asperges uit de bouillon en houd ze even apart.
1 selderstengel
9
Snijd de overige selder fijn en doe in een kom. Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe de blokjes bij de selder in de kom.
10
Snijd de kopjes van de asperges en houd deze apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes en voeg ze toe aan de blokjes tomaat.
100 g boter, 50 g Parmezaanse kaas, 2 blikje krabvlees
11
Haal de tijm en de laurier uit de risotto en voeg er de boter aan toe. Rasp de parmezaan bij de risotto en voeg nog wat extra bouillon toe. Roer kort in de risotto en voeg er vervolgens de krab, de tomatenblokjes, de asperges en de rauwe selder aan toe. Meng alles goed onder elkaar en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel er eventueel nog wat extra parmezaan over.
0,5 bosjes Bieslook
12
Werk de risotto af met fijngesneden bieslook en de kopjes van de asperges en serveer in een diep bord.