Kaasplank met chutney en platbrood
Kaasplank met chutney en platbrood
Kaasplank met chutney en platbrood
Kaasplank met chutney en platbrood
Ingrediënten
4 personen
Blonde rozijnen
125
Butternuts
600 g
Rode uien
2
Gember
50 g
Look
2 teentjes
Suiker
3 el
Azijn
150 ml
Chilipeper
1
Steranijs
1
Mosterdzaad
1 el
Kurkuma
1 snuifje
Nootmuskaat
1 snuifje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Gemalen venkelzaad
1 snuifje
Gemalen kardemon
1 snuifje
Olijfolie
Olijfolie
4 el
Zelfrijzende bloem+ extra
500 g
Bakpoeder
1 tl
Water
0,2 l
Sesamolie
Sesamzaadjes
1 el
Zout
Notenmengeling
Rucola
Benodigdheden
Een keukenmachine met kneedhaak, grillpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Haal de kaas tijdig uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
De chutney
2 rode uien, 50 g gember, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Rasp de gember en de knoflook. Hak de chilipeper fijn.
TIPAls je het wat minder pikant wilt, voeg je het pepertje zonder zaadjes toe.
600 g butternuts
3
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in blokjes.
olijfolie, 50 g gember, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
4
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de uien. Doe er gember, knoflook en chilipeper bij.
1 Steranijs, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 el mosterdzaad, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje gemalen venkelzaad, 1 snuifje Gemalen kardemon
5
Doe de pompoen in de pan en kruid flink met steranijs, kurkuma, nootmuskaat, kaneel, mosterdzaad, komijn, venkelzaad en kardemom.
125 Blonde rozijnen, 3 el suiker, 150 ml azijn
6
Voeg er rozijnen, suiker en azijn aan toe en zet een deksel schuin op de pan. Laat alles op een zacht vuur garen en inkoken.
7
Schep de chutney in potten en laat volledig afkoelen. Net als confituur kun je hem lang bewaren in de koelkast.
Het platbrood
500 g Zelfrijzende bloem, 1 el sesamzaadjes, zout
8
Meng de bloem met grof zout en sesamzaad.
1 tl bakpoeder, 4 el olijfolie, sesamolie, 0,2 l Water
9
Doe er water, bakpoeder, olijfolie en enkele druppels sesamolie bij en kneed met de keukenmachine.
10
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg door de bloem en bol het op. Snijd kleine stukken van het deeg en duw ze plat met je vingers.
11
Wrijf de broodjes in met een beetje sesam- of olijfolie en bak ze aan beide kanten in een hete grillpan op een hoog vuur.
Afwerken en serveren
notenmengeling, Rucola
12
Serveer de kazen met het flatbread, wat noten, een beetje rucola en een lepel chutney.
Voorbereiding
1
Haal de kaas tijdig uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
De chutney
2 rode uien, 50 g gember, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Rasp de gember en de knoflook. Hak de chilipeper fijn.
TIPAls je het wat minder pikant wilt, voeg je het pepertje zonder zaadjes toe.
600 g butternuts
3
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in blokjes.
olijfolie, 50 g gember, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
4
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de uien. Doe er gember, knoflook en chilipeper bij.
1 Steranijs, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 el mosterdzaad, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje gemalen venkelzaad, 1 snuifje Gemalen kardemon
5
Doe de pompoen in de pan en kruid flink met steranijs, kurkuma, nootmuskaat, kaneel, mosterdzaad, komijn, venkelzaad en kardemom.
125 Blonde rozijnen, 3 el suiker, 150 ml azijn
6
Voeg er rozijnen, suiker en azijn aan toe en zet een deksel schuin op de pan. Laat alles op een zacht vuur garen en inkoken.
7
Schep de chutney in potten en laat volledig afkoelen. Net als confituur kun je hem lang bewaren in de koelkast.
Het platbrood
500 g Zelfrijzende bloem, 1 el sesamzaadjes, zout
8
Meng de bloem met grof zout en sesamzaad.
1 tl bakpoeder, 4 el olijfolie, sesamolie, 0,2 l Water
9
Doe er water, bakpoeder, olijfolie en enkele druppels sesamolie bij en kneed met de keukenmachine.
10
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg door de bloem en bol het op. Snijd kleine stukken van het deeg en duw ze plat met je vingers.
11
Wrijf de broodjes in met een beetje sesam- of olijfolie en bak ze aan beide kanten in een hete grillpan op een hoog vuur.
Afwerken en serveren
notenmengeling, Rucola
12
Serveer de kazen met het flatbread, wat noten, een beetje rucola en een lepel chutney.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 40m
Ingrediënten
Blonde rozijnen
125
Butternuts
600 g
Rode uien
2
Gember
50 g
Look
2 teentjes
Suiker
3 el
Azijn
150 ml
Chilipeper
1
Steranijs
1
Mosterdzaad
1 el
Kurkuma
1 snuifje
Nootmuskaat
1 snuifje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Gemalen venkelzaad
1 snuifje
Gemalen kardemon
1 snuifje
Olijfolie
Olijfolie
4 el
Zelfrijzende bloem+ extra
500 g
Bakpoeder
1 tl
Water
0,2 l
Sesamolie
Sesamzaadjes
1 el
Zout
Notenmengeling
Rucola
Kaasplank met chutney en platbrood
Bij een goede kaaswinkel vind je een fantastisch aanbod van Belgische kazen. Kies gerust voor kaas met een uitgesproken smaak die zich kan meten met de bijzondere chutney die Jeroen bereidt. De basis is pompoen waaraan gember en chilipeper worden toegevoegd, maar ook een hele reeks specerijen die het een Indische smaak geven. Je kunt hem geruime tijd bewaren in de koelkast. Voor het flatbread gebruik je geen gist, maar zelfrijzende bloem en bakpoeder. Je bakt de platte broodjes in een grillpan en ze zien er als een dikke cracker uit.Voor de schotel neem je een assortiment Belgische kazen, bijvoorbeeld Achelse blauwe, Keiems bloempje, Hervekaas, Pas de Rouge van het Hinkelspel en geitenkaas van Karditsel.Instructies
Voorbereiding
1
Haal de kaas tijdig uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
De chutney
2 rode uien, 50 g gember, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Rasp de gember en de knoflook. Hak de chilipeper fijn.
TIPAls je het wat minder pikant wilt, voeg je het pepertje zonder zaadjes toe.
600 g butternuts
3
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in blokjes.
olijfolie, 50 g gember, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
4
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de uien. Doe er gember, knoflook en chilipeper bij.
1 Steranijs, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 el mosterdzaad, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje gemalen venkelzaad, 1 snuifje Gemalen kardemon
5
Doe de pompoen in de pan en kruid flink met steranijs, kurkuma, nootmuskaat, kaneel, mosterdzaad, komijn, venkelzaad en kardemom.
125 Blonde rozijnen, 3 el suiker, 150 ml azijn
6
Voeg er rozijnen, suiker en azijn aan toe en zet een deksel schuin op de pan. Laat alles op een zacht vuur garen en inkoken.
7
Schep de chutney in potten en laat volledig afkoelen. Net als confituur kun je hem lang bewaren in de koelkast.
Het platbrood
500 g Zelfrijzende bloem, 1 el sesamzaadjes, zout
8
Meng de bloem met grof zout en sesamzaad.
1 tl bakpoeder, 4 el olijfolie, sesamolie, 0,2 l Water
9
Doe er water, bakpoeder, olijfolie en enkele druppels sesamolie bij en kneed met de keukenmachine.
10
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg door de bloem en bol het op. Snijd kleine stukken van het deeg en duw ze plat met je vingers.
11
Wrijf de broodjes in met een beetje sesam- of olijfolie en bak ze aan beide kanten in een hete grillpan op een hoog vuur.
Afwerken en serveren
notenmengeling, Rucola
12
Serveer de kazen met het flatbread, wat noten, een beetje rucola en een lepel chutney.