Bladerdeegwafeltjes met spek en ei, appel en kaneel

Bladerdeegwafeltjes met spek en ei, appel en kaneel

45m
13
-
3.9K
Recepten

Bladerdeegwafeltjes met spek en ei, appel en kaneel

Deze wafeltjes zijn ideaal om te serveren als ontbijt op Vaderdag. Ze zijn bovendien heel gemakkelijk om te maken. Maak een hartige versie om te beginnen en een zoete om af te sluiten.
Bladerdeegwafeltjes met spek en ei, appel en kaneel

Bladerdeegwafeltjes met spek en ei, appel en kaneel

45m
13
-
3.9K
Recepten

Bladerdeegwafeltjes met spek en ei, appel en kaneel

Deze wafeltjes zijn ideaal om te serveren als ontbijt op Vaderdag. Ze zijn bovendien heel gemakkelijk om te maken. Maak een hartige versie om te beginnen en een zoete om af te sluiten.
Type gerechtDessert
Totale tijd45m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes3.9K

Ingrediënten

4 personen
Spek
200 g
Vegan speklapje
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Appels
2
Whisky
0,1 l
Rozijnen
100 g
Kristalsuiker
2 el
Kaneelpoeder
Peper
Zout
Boter
Gemalen kaas
100
Eierdooier
1
Bladerdeeg
2 vellen
Bloemsuiker

Benodigdheden

Een wafelijzer, een ronde uitsteekvorm van ongeveer 10 cm

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nu
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!

Instructies

De appelvulling

2 appels
1
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
0,1 l whisky, 100 g rozijnen, 2 el kristalsuiker, kaneelpoeder
2
Stoof de appelblokjes met de whisky. Doe er de rozijnen, de suiker en een snuif kaneel bij.
3
Laat volledig tot moes koken.

De spek-met-eierenvulling

peper, zout
4
Klop de eieren los met peper en zout.
boter
5
Smelt een klont boter in een pannetje.
200 g spek
6
Snijd het spek in reepjes (lardons) en bak ze in de boter.
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
7
Doe er het ei bij en roer wat los.
100 gemalen kaas
8
Meng de gemalen kaas door het roerei.

De wafeltjes

9
Verwarm het wafelijzer.
1 eierdooier
10
Klop de eierdooier los met een scheutje water.
2 vellen bladerdeeg
11
Steek per wafeltje 2 rondjes uit het bladerdeeg.
12
Beleg een kwart van de rondjes met het spek-met-eimengsel.
13
Doe wat van de losgeklopte eierdooier op de randen van het rondje en leg er een tweede rondje op. Druk wat aan.
14
Beleg een kwart van de rondjes met het appelmengsel.
15
Doe weer wat van de losgeklopte eierdooier op de randen van een rondje en leg er een tweede rondje op. Druk wat aan.
16
Bak de wafeltjes ongeveer 10 minuten in het wafelijzer.
bloemsuiker
17
Bestrooi de wafels met appelvulling met bloemsuiker.
1
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
2
Stoof de appelblokjes met de whisky. Doe er de rozijnen, de suiker en een snuif kaneel bij.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door GAIA
Vegan speklapje
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nu
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!

Instructies

De appelvulling

2 appels
1
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
0,1 l whisky, 100 g rozijnen, 2 el kristalsuiker, kaneelpoeder
2
Stoof de appelblokjes met de whisky. Doe er de rozijnen, de suiker en een snuif kaneel bij.
3
Laat volledig tot moes koken.

De spek-met-eierenvulling

peper, zout
4
Klop de eieren los met peper en zout.
boter
5
Smelt een klont boter in een pannetje.
200 g spek
6
Snijd het spek in reepjes (lardons) en bak ze in de boter.
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
7
Doe er het ei bij en roer wat los.
100 gemalen kaas
8
Meng de gemalen kaas door het roerei.

De wafeltjes

9
Verwarm het wafelijzer.
1 eierdooier
10
Klop de eierdooier los met een scheutje water.
2 vellen bladerdeeg
11
Steek per wafeltje 2 rondjes uit het bladerdeeg.
12
Beleg een kwart van de rondjes met het spek-met-eimengsel.
13
Doe wat van de losgeklopte eierdooier op de randen van het rondje en leg er een tweede rondje op. Druk wat aan.
14
Beleg een kwart van de rondjes met het appelmengsel.
15
Doe weer wat van de losgeklopte eierdooier op de randen van een rondje en leg er een tweede rondje op. Druk wat aan.
16
Bak de wafeltjes ongeveer 10 minuten in het wafelijzer.
bloemsuiker
17
Bestrooi de wafels met appelvulling met bloemsuiker.
1
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
2
Stoof de appelblokjes met de whisky. Doe er de rozijnen, de suiker en een snuif kaneel bij.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden