Instructies
4 personen
De appelvulling
2 appels
1
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
0,1 l whisky, 100 g rozijnen, 2 el kristalsuiker, kaneelpoeder
2
Stoof de appelblokjes met de whisky. Doe er de rozijnen, de suiker en een snuif kaneel bij.
3
Laat volledig tot moes koken.
De spek-met-eierenvulling
peper, zout
4
Klop de eieren los met peper en zout.
boter
5
Smelt een klont boter in een pannetje.
200 g spek
6
Snijd het spek in reepjes (lardons) en bak ze in de boter.
7
Doe er het ei bij en roer wat los.
100 gemalen kaas
8
Meng de gemalen kaas door het roerei.
De wafeltjes
9
Verwarm het wafelijzer.
1 eierdooier
10
Klop de eierdooier los met een scheutje water.
2 vellen bladerdeeg
11
Steek per wafeltje 2 rondjes uit het bladerdeeg.
12
Beleg een kwart van de rondjes met het spek-met-eimengsel.
13
Doe wat van de losgeklopte eierdooier op de randen van het rondje en leg er een tweede rondje op. Druk wat aan.
14
Beleg een kwart van de rondjes met het appelmengsel.
15
Doe weer wat van de losgeklopte eierdooier op de randen van een rondje en leg er een tweede rondje op. Druk wat aan.
16
Bak de wafeltjes ongeveer 10 minuten in het wafelijzer.
bloemsuiker
17