Pindataart met appel, royal icing en gekarameliseerde nootjes
Pindataart met appel, royal icing en gekarameliseerde nootjes
Pindataart met appel, royal icing en gekarameliseerde nootjes
Pindataart met appel, royal icing en gekarameliseerde nootjes
Ingrediënten
4 personen
Bladerdeeg
1 vel
Appelmousseline
4 el
Bloem
1 een beetje
Bloem
120 g
Pindanoten
300 g
Boter
200 g
Witte suiker
160 g
Honing
4 el
Eieren
2
Melk
0,1 l
Water
1 scheutje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Bloemsuiker
200 g
Eiwit
1
Citroensap
Benodigdheden
Blender, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 vel bladerdeeg, 4 el appelmousseline, 1 een beetje bloem
1
Vet een taartvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, duw de randen goed aan en snij het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in het deeg en smeer een laagje appelmoes op het deeg.
300 g pindanoten
2
Doe 200 gr pindanootjes in de pot van de blender en mix ze fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
200 g boter, 80 g witte suiker, 4 el honing, 2 eieren, 0,1 l melk
3
Doe de boter met de suiker, de honing, de eieren en de melk in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
120 g bloem
4
Voeg de gemalen pinda en de bloem eraan toe en laat nog even draaien.
5
Stort het beslag in de taartvorm en schuif de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
80 g witte suiker, 1 scheutje Water
6
Doe de suiker met het water in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Laat de suiker karameliseren en laat de karamel lichtjes kleuren. Meng de rest van de nootjes (100 gr) onder de suiker en haal de pan van het vuur. Blijf roeren in de nootjes tot ze beginnen te versuikeren.
1 snuifje kaneelpoeder
7
Zet het pannetje weer op het vuur en laat de suiker weer karameliseren tot er rond elk nootje een laagje karamel zit. Voeg een snuifje kaneelpoeder toe en laat de nootjes afkoelen.
8
Haal de taart uit de oven, laat ze even afkoelen, haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.
200 g bloemsuiker, 1 eiwit, citroensap
9
Zeef de bloemsuiker in een kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien met de K en voeg er enkele druppels citroensap aan toe. Voeg er vervolgens het eiwit aan toe en laat de machine nog eens draaien tot je een dikke maar lopende massa hebt.
10
Bedek de taart met een laagje icing en werk af met wat gekarameliseerde nootjes.
1
Vet een taartvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, duw de randen goed aan en snij het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in het deeg en smeer een laagje appelmoes op het deeg.
2
Doe 200 gr pindanootjes in de pot van de blender en mix ze fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 vel bladerdeeg, 4 el appelmousseline, 1 een beetje bloem
1
Vet een taartvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, duw de randen goed aan en snij het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in het deeg en smeer een laagje appelmoes op het deeg.
300 g pindanoten
2
Doe 200 gr pindanootjes in de pot van de blender en mix ze fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
200 g boter, 80 g witte suiker, 4 el honing, 2 eieren, 0,1 l melk
3
Doe de boter met de suiker, de honing, de eieren en de melk in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
120 g bloem
4
Voeg de gemalen pinda en de bloem eraan toe en laat nog even draaien.
5
Stort het beslag in de taartvorm en schuif de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
80 g witte suiker, 1 scheutje Water
6
Doe de suiker met het water in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Laat de suiker karameliseren en laat de karamel lichtjes kleuren. Meng de rest van de nootjes (100 gr) onder de suiker en haal de pan van het vuur. Blijf roeren in de nootjes tot ze beginnen te versuikeren.
1 snuifje kaneelpoeder
7
Zet het pannetje weer op het vuur en laat de suiker weer karameliseren tot er rond elk nootje een laagje karamel zit. Voeg een snuifje kaneelpoeder toe en laat de nootjes afkoelen.
8
Haal de taart uit de oven, laat ze even afkoelen, haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.
200 g bloemsuiker, 1 eiwit, citroensap
9
Zeef de bloemsuiker in een kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien met de K en voeg er enkele druppels citroensap aan toe. Voeg er vervolgens het eiwit aan toe en laat de machine nog eens draaien tot je een dikke maar lopende massa hebt.
10
Bedek de taart met een laagje icing en werk af met wat gekarameliseerde nootjes.
1
Vet een taartvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, duw de randen goed aan en snij het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in het deeg en smeer een laagje appelmoes op het deeg.
2
Doe 200 gr pindanootjes in de pot van de blender en mix ze fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Bladerdeeg
1 vel
Appelmousseline
4 el
Bloem
1 een beetje
Bloem
120 g
Pindanoten
300 g
Boter
200 g
Witte suiker
160 g
Honing
4 el
Eieren
2
Melk
0,1 l
Water
1 scheutje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Bloemsuiker
200 g
Eiwit
1
Citroensap
Pindataart met appel, royal icing en gekarameliseerde nootjes
Een prachtig taartje met de volle smaak van pinda's afgewerkt met royal icing en onweerstaanbare pindanootjes met krokante karamel. Dat klinkt niet alleen fantastisch, het smaakt ook zo!Instructies
1 vel bladerdeeg, 4 el appelmousseline, 1 een beetje bloem
1
Vet een taartvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, duw de randen goed aan en snij het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in het deeg en smeer een laagje appelmoes op het deeg.
300 g pindanoten
2
Doe 200 gr pindanootjes in de pot van de blender en mix ze fijn.
200 g boter, 80 g witte suiker, 4 el honing, 2 eieren, 0,1 l melk
3
Doe de boter met de suiker, de honing, de eieren en de melk in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
120 g bloem
4
Voeg de gemalen pinda en de bloem eraan toe en laat nog even draaien.
5
Stort het beslag in de taartvorm en schuif de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
80 g witte suiker, 1 scheutje Water
6
Doe de suiker met het water in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Laat de suiker karameliseren en laat de karamel lichtjes kleuren. Meng de rest van de nootjes (100 gr) onder de suiker en haal de pan van het vuur. Blijf roeren in de nootjes tot ze beginnen te versuikeren.
1 snuifje kaneelpoeder
7
Zet het pannetje weer op het vuur en laat de suiker weer karameliseren tot er rond elk nootje een laagje karamel zit. Voeg een snuifje kaneelpoeder toe en laat de nootjes afkoelen.
8
Haal de taart uit de oven, laat ze even afkoelen, haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.
200 g bloemsuiker, 1 eiwit, citroensap
9
Zeef de bloemsuiker in een kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien met de K en voeg er enkele druppels citroensap aan toe. Voeg er vervolgens het eiwit aan toe en laat de machine nog eens draaien tot je een dikke maar lopende massa hebt.
10
Bedek de taart met een laagje icing en werk af met wat gekarameliseerde nootjes.