dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade (thumbnail)Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade

Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade

30m
10
-
2.5K
Recepten

Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade

Een heerlijk en kindvriendelijk dessertje dat je kan maken met lekkers van Sinterklaas. Dat vormt meteen ook de basis van dit laagjesdessert: clementines, speculaas en witte of bruine chocolade. Je hoeft deze ingrediënten niet speciaal te gaan kopen, de Sint heeft ze onlangs gebracht, toch als je braaf bent geweest...
Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade (thumbnail)Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade

Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade

30m
10
-
2.5K
Recepten

Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade

Een heerlijk en kindvriendelijk dessertje dat je kan maken met lekkers van Sinterklaas. Dat vormt meteen ook de basis van dit laagjesdessert: clementines, speculaas en witte of bruine chocolade. Je hoeft deze ingrediënten niet speciaal te gaan kopen, de Sint heeft ze onlangs gebracht, toch als je braaf bent geweest...
Type gerechtDessert
Totale tijd30m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Gelatine
3 blaadjes
Clementines
8
Room
0,3 l
Yoghurt
500 g
Bloemsuiker
80 g
Vanillestok
1
Witte suiker
100 g
Water
1 scheutje
Witte chocolade
100 g
Speculaas
100 g

Benodigdheden

Spuitzak

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 blaadjes gelatine
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2 clementines, 0,1 l Room
2
Pers het sap van de 2 clementines in een steelpan en voeg er de room aan toe. Breng het geheel kort aan de kook.
500 g Yoghurt, 80 g bloemsuiker, 1 vanillestok
3
Schep de yoghurt in een kom en voeg er de bloemsuiker aan toe. Snijd een vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en meng de zaadjes onder de yoghurt en de suiker. Om extra clementinesmaak en -parfum in het gerecht te krijgen kan je aan de yoghurt nog de zeste van een clementine aan toevoegen.
4
Ondertussen is het mengsel van clementinesap en room warm geworden en mogen de geweekte gelatineblaadjes erin opgelost worden. Eens de gelatine is opgelost is, giet je het mengsel door een zeef bij de yoghurt.
0,2 l Room
5
Klop de room half op en spatel hem onder de yoghurt. Schep de yoghurt in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
4 clementines, 100 g witte suiker, 1 scheutje Water
6
Pers het sap van 4 clementines en vang alles op in een kommetje. Doe de suiker met een scheutje water in een pannetje en breng het aan de kook tot het meeste vocht verdampt is. Laat de karamel lichtjes kleuren en giet het sap van de clementines erbij. Laat de karamel nog even koken en laat hem afkoelen.
2 clementines, 100 g witte chocolade
7
Snijd de rest van de clementines a vif. Snijd de chocolademannetjes van de Sint fijn.
100 g speculaas
8
Spuit een dot mousse van clementines in een glas of ijscoupe en verkruimel er wat speculaas over. Druppel er wat van de karamel van clementines over en schik er enkele partjes clementine tussen. Voeg tot slot wat fijngesneden witte chocolade toe. Je kan de laagjes zo vaak herhalen als je wilt.
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2
Pers het sap van de 2 clementines in een steelpan en voeg er de room aan toe. Breng het geheel kort aan de kook.

Instructies

3 blaadjes gelatine
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2 clementines, 0,1 l Room
2
Pers het sap van de 2 clementines in een steelpan en voeg er de room aan toe. Breng het geheel kort aan de kook.
500 g Yoghurt, 80 g bloemsuiker, 1 vanillestok
3
Schep de yoghurt in een kom en voeg er de bloemsuiker aan toe. Snijd een vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en meng de zaadjes onder de yoghurt en de suiker. Om extra clementinesmaak en -parfum in het gerecht te krijgen kan je aan de yoghurt nog de zeste van een clementine aan toevoegen.
4
Ondertussen is het mengsel van clementinesap en room warm geworden en mogen de geweekte gelatineblaadjes erin opgelost worden. Eens de gelatine is opgelost is, giet je het mengsel door een zeef bij de yoghurt.
0,2 l Room
5
Klop de room half op en spatel hem onder de yoghurt. Schep de yoghurt in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
4 clementines, 100 g witte suiker, 1 scheutje Water
6
Pers het sap van 4 clementines en vang alles op in een kommetje. Doe de suiker met een scheutje water in een pannetje en breng het aan de kook tot het meeste vocht verdampt is. Laat de karamel lichtjes kleuren en giet het sap van de clementines erbij. Laat de karamel nog even koken en laat hem afkoelen.
2 clementines, 100 g witte chocolade
7
Snijd de rest van de clementines a vif. Snijd de chocolademannetjes van de Sint fijn.
100 g speculaas
8
Spuit een dot mousse van clementines in een glas of ijscoupe en verkruimel er wat speculaas over. Druppel er wat van de karamel van clementines over en schik er enkele partjes clementine tussen. Voeg tot slot wat fijngesneden witte chocolade toe. Je kan de laagjes zo vaak herhalen als je wilt.
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2
Pers het sap van de 2 clementines in een steelpan en voeg er de room aan toe. Breng het geheel kort aan de kook.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade (thumbnail)Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade
4 personen
30m
Ingrediënten
Gelatine
3 blaadjes
Clementines
8
Room
0,3 l
Yoghurt
500 g
Bloemsuiker
80 g
Vanillestok
1
Witte suiker
100 g
Water
1 scheutje
Witte chocolade
100 g
Speculaas
100 g

Yoghurtmousse met clementines, speculaas en chocolade

Een heerlijk en kindvriendelijk dessertje dat je kan maken met lekkers van Sinterklaas. Dat vormt meteen ook de basis van dit laagjesdessert: clementines, speculaas en witte of bruine chocolade. Je hoeft deze ingrediënten niet speciaal te gaan kopen, de Sint heeft ze onlangs gebracht, toch als je braaf bent geweest...
Instructies
3 blaadjes gelatine
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2 clementines, 0,1 l Room
2
Pers het sap van de 2 clementines in een steelpan en voeg er de room aan toe. Breng het geheel kort aan de kook.
500 g Yoghurt, 80 g bloemsuiker, 1 vanillestok
3
Schep de yoghurt in een kom en voeg er de bloemsuiker aan toe. Snijd een vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en meng de zaadjes onder de yoghurt en de suiker. Om extra clementinesmaak en -parfum in het gerecht te krijgen kan je aan de yoghurt nog de zeste van een clementine aan toevoegen.
4
Ondertussen is het mengsel van clementinesap en room warm geworden en mogen de geweekte gelatineblaadjes erin opgelost worden. Eens de gelatine is opgelost is, giet je het mengsel door een zeef bij de yoghurt.
0,2 l Room
5
Klop de room half op en spatel hem onder de yoghurt. Schep de yoghurt in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
4 clementines, 100 g witte suiker, 1 scheutje Water
6
Pers het sap van 4 clementines en vang alles op in een kommetje. Doe de suiker met een scheutje water in een pannetje en breng het aan de kook tot het meeste vocht verdampt is. Laat de karamel lichtjes kleuren en giet het sap van de clementines erbij. Laat de karamel nog even koken en laat hem afkoelen.
2 clementines, 100 g witte chocolade
7
Snijd de rest van de clementines a vif. Snijd de chocolademannetjes van de Sint fijn.
100 g speculaas
8
Spuit een dot mousse van clementines in een glas of ijscoupe en verkruimel er wat speculaas over. Druppel er wat van de karamel van clementines over en schik er enkele partjes clementine tussen. Voeg tot slot wat fijngesneden witte chocolade toe. Je kan de laagjes zo vaak herhalen als je wilt.