Cocktail met kip Hawaï en rijst
Cocktail met kip Hawaï en rijst
Cocktail met kip Hawaï en rijst
Cocktail met kip Hawaï en rijst
Ingrediënten
4 personen
Jasmijnrijst
250 g
Het geplukte vlees van gekookte kip
1
Stukjes ananas
1
Eieren
3
Olie met neutrale smaak
0,3 l
Mosterd
1 tl
Azijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Ketchup
8 el
Tabasco
Whisky
1 scheutje
Andijvie
Rode chilipeper
1
Tomaten
2
Eieren
4
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
250 g jasmijnrijst
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst in 10 minuten gaar.
4 eieren
2
Leg 2 minuten later de eieren in het kookwater van de rijst en kook ze hard.
3 eieren, 1 tl mosterd, 1 scheutje azijn, 1 scheutje Water, 0,3 l olie met neutrale smaak
3
Doe de dooiers voor de mayonaise in een maatbeker en voeg de mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water toe. Zet de mixer erin en giet de olie er in een straaltje bij. Blijf mixen tot je een gebonden mayonaise hebt.
tabasco, 1 scheutje whisky, 8 el ketchup
4
Breng de mayonaise op smaak met enkele druppels tabasco, een scheutje whisky en een flinke snuif zout. Doe de ketchup erbij en mix nog eens.
1 Andijvie
5
Kuis en was de andijvie en laat hem uitlekken.
2 tomaten
6
Emondeer de tomaten en spoel ze onder koud water.
7
Pel de tomaten. Snijd ze in vier en daarna in blokjes.
4 eieren
8
Giet de rijst en de eieren door een zeef en spoel ze onder koud water. Laat de rijst uitlekken.
1 rode chilipeper
9
Snijd de chilipeper heel fijn en doe ze samen met de tomaten in een kom.
1 stukjes ananas
10
Snijd de ananas fijn en meng het fruit onder de tomatenblokjes.
1 Het geplukte vlees van gekookte kip
11
Pluk het vlees van de kip.
12
Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in partjes.
Andijvie
13
Snipper de andijviebladeren fijn.
14
Schik wat andijvie in een mooi cocktailglas en schep er wat rijst bovenop. Ga verder met de geplukte kip en een goede lepel cocktailsaus. Werk af met de ananas-tomatensalsa, wat kervel en enkele partjes ei.
250 g jasmijnrijst
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst in 10 minuten gaar.
4 eieren
2
Leg 2 minuten later de eieren in het kookwater van de rijst en kook ze hard.
3 eieren, 1 tl mosterd, 1 scheutje azijn, 1 scheutje Water, 0,3 l olie met neutrale smaak
3
Doe de dooiers voor de mayonaise in een maatbeker en voeg de mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water toe. Zet de mixer erin en giet de olie er in een straaltje bij. Blijf mixen tot je een gebonden mayonaise hebt.
tabasco, 1 scheutje whisky, 8 el ketchup
4
Breng de mayonaise op smaak met enkele druppels tabasco, een scheutje whisky en een flinke snuif zout. Doe de ketchup erbij en mix nog eens.
1 Andijvie
5
Kuis en was de andijvie en laat hem uitlekken.
2 tomaten
6
Emondeer de tomaten en spoel ze onder koud water.
7
Pel de tomaten. Snijd ze in vier en daarna in blokjes.
4 eieren
8
Giet de rijst en de eieren door een zeef en spoel ze onder koud water. Laat de rijst uitlekken.
1 rode chilipeper
9
Snijd de chilipeper heel fijn en doe ze samen met de tomaten in een kom.
1 stukjes ananas
10
Snijd de ananas fijn en meng het fruit onder de tomatenblokjes.
1 Het geplukte vlees van gekookte kip
11
Pluk het vlees van de kip.
12
Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in partjes.
Andijvie
13
Snipper de andijviebladeren fijn.
14
Schik wat andijvie in een mooi cocktailglas en schep er wat rijst bovenop. Ga verder met de geplukte kip en een goede lepel cocktailsaus. Werk af met de ananas-tomatensalsa, wat kervel en enkele partjes ei.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
27m
Ingrediënten
Jasmijnrijst
250 g
Het geplukte vlees van gekookte kip
1
Stukjes ananas
1
Eieren
3
Olie met neutrale smaak
0,3 l
Mosterd
1 tl
Azijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Ketchup
8 el
Tabasco
Whisky
1 scheutje
Andijvie
Rode chilipeper
1
Tomaten
2
Eieren
4
Cocktail met kip Hawaï en rijst
Om restjes kip op te gebruiken maakt Jeroen een heerlijk kitscherige cocktail met kip Hawaï en rijst. Het ziet er niet alleen zalig uit, stiekem eet ook iedereen dit graag!!Instructies
250 g jasmijnrijst
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst in 10 minuten gaar.
4 eieren
2
Leg 2 minuten later de eieren in het kookwater van de rijst en kook ze hard.
3 eieren, 1 tl mosterd, 1 scheutje azijn, 1 scheutje Water, 0,3 l olie met neutrale smaak
3
Doe de dooiers voor de mayonaise in een maatbeker en voeg de mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water toe. Zet de mixer erin en giet de olie er in een straaltje bij. Blijf mixen tot je een gebonden mayonaise hebt.
tabasco, 1 scheutje whisky, 8 el ketchup
4
Breng de mayonaise op smaak met enkele druppels tabasco, een scheutje whisky en een flinke snuif zout. Doe de ketchup erbij en mix nog eens.
1 Andijvie
5
Kuis en was de andijvie en laat hem uitlekken.
2 tomaten
6
Emondeer de tomaten en spoel ze onder koud water.
7
Pel de tomaten. Snijd ze in vier en daarna in blokjes.
4 eieren
8
Giet de rijst en de eieren door een zeef en spoel ze onder koud water. Laat de rijst uitlekken.
1 rode chilipeper
9
Snijd de chilipeper heel fijn en doe ze samen met de tomaten in een kom.
1 stukjes ananas
10
Snijd de ananas fijn en meng het fruit onder de tomatenblokjes.
1 Het geplukte vlees van gekookte kip
11
Pluk het vlees van de kip.
12
Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in partjes.
Andijvie
13
Snipper de andijviebladeren fijn.
14
Schik wat andijvie in een mooi cocktailglas en schep er wat rijst bovenop. Ga verder met de geplukte kip en een goede lepel cocktailsaus. Werk af met de ananas-tomatensalsa, wat kervel en enkele partjes ei.