Vanilleparfait met amarena kersen
Vanilleparfait met amarena kersen
Ingrediënten
4 personen
Eieren
5
Kristalsuiker
1 el
Vanillesuiker
1 el
Vanillestok
1
Kersen op sap
0,1 l
Amerena kersen
400 g
Room
0,3 l
Chocolade
40 g
Benodigdheden
Een rechthoekige vorm, een keukenmachine, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
5 eieren
1
Breek 3 eieren en scheid de eiwitten van de eierdooiers. Vang de dooiers op in een pannetje. Voeg er de andere eieren in hun geheel aan toe en klop ze goed los met een garde.
TIPDoe de suiker niet rechtstreeks op de eierdooiers, want dan kunnen ze aanbranden. Altijd eerst even loskloppen.
1 el kristalsuiker, 1 el vanillesuiker, 1 vanillestok, 0,1 l kersen op sap
2
Doe de vanillesuiker, de suiker, het kersensap (uit de pot) en de zaadjes van het vanillestokje bij de geklutste eieren. Klop opnieuw even los.
3
Zet het pannetje vervolgens op een zacht vuurtje en blijf kloppen in de vorm van een 8 tot je een luchtige sabayon bekomt.
TIPDe sabayon is luchtig geklopt als de draden van de garde erin blijven staan.
4
Giet de sabayon in de mengkom van een keukenmachine en klop hem koud.
400 g amerena kersen
5
Laat intussen de kersen uitlekken en vang het vocht op.
TIPAmarena kersen zijn te koop via het internet of bij Italiaanse traiteurs.
0,3 l Room
6
Klop de room op en voeg deze toe aan de koud geklopte sabayon. Spatel hem eronder.
7
Haal het mes even door een deel van de uitgelekte kersen en voeg ze toe aan het parfaitbeslag. Houd het andere deel van de kersen apart voor de afwerking later.
8
Neem een rechthoekige vorm en leg er een vel plastiek folie in die over de randen heen gaat. Giet er het beslag in en vouw de folie dicht.
9
Leg de vorm in de diepvriezer en laat deze enkele uren staan.
40 g Chocolade
10
Smelt de chocolade bij een deel van het opgevangen kersensap en meng tot een gladde saus.
11
Giet kokend water in een maatbeker en laat er een scherp mes in opwarmen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Haal de bevroren parfait uit de diepvriezer en snijd er een stuk van met het hete mes.
13
Serveer de vanilleparfait met de chocoladesaus en werk af met enkele kersen.
1
Breek 3 eieren en scheid de eiwitten van de eierdooiers. Vang de dooiers op in een pannetje. Voeg er de andere eieren in hun geheel aan toe en klop ze goed los met een garde.
2
Doe de vanillesuiker, de suiker, het kersensap (uit de pot) en de zaadjes van het vanillestokje bij de geklutste eieren. Klop opnieuw even los.
5 eieren
1
Breek 3 eieren en scheid de eiwitten van de eierdooiers. Vang de dooiers op in een pannetje. Voeg er de andere eieren in hun geheel aan toe en klop ze goed los met een garde.
TIPDoe de suiker niet rechtstreeks op de eierdooiers, want dan kunnen ze aanbranden. Altijd eerst even loskloppen.
1 el kristalsuiker, 1 el vanillesuiker, 1 vanillestok, 0,1 l kersen op sap
2
Doe de vanillesuiker, de suiker, het kersensap (uit de pot) en de zaadjes van het vanillestokje bij de geklutste eieren. Klop opnieuw even los.
3
Zet het pannetje vervolgens op een zacht vuurtje en blijf kloppen in de vorm van een 8 tot je een luchtige sabayon bekomt.
TIPDe sabayon is luchtig geklopt als de draden van de garde erin blijven staan.
4
Giet de sabayon in de mengkom van een keukenmachine en klop hem koud.
400 g amerena kersen
5
Laat intussen de kersen uitlekken en vang het vocht op.
TIPAmarena kersen zijn te koop via het internet of bij Italiaanse traiteurs.
0,3 l Room
6
Klop de room op en voeg deze toe aan de koud geklopte sabayon. Spatel hem eronder.
7
Haal het mes even door een deel van de uitgelekte kersen en voeg ze toe aan het parfaitbeslag. Houd het andere deel van de kersen apart voor de afwerking later.
8
Neem een rechthoekige vorm en leg er een vel plastiek folie in die over de randen heen gaat. Giet er het beslag in en vouw de folie dicht.
9
Leg de vorm in de diepvriezer en laat deze enkele uren staan.
40 g Chocolade
10
Smelt de chocolade bij een deel van het opgevangen kersensap en meng tot een gladde saus.
11
Giet kokend water in een maatbeker en laat er een scherp mes in opwarmen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Haal de bevroren parfait uit de diepvriezer en snijd er een stuk van met het hete mes.
13
Serveer de vanilleparfait met de chocoladesaus en werk af met enkele kersen.
1
Breek 3 eieren en scheid de eiwitten van de eierdooiers. Vang de dooiers op in een pannetje. Voeg er de andere eieren in hun geheel aan toe en klop ze goed los met een garde.
2
Doe de vanillesuiker, de suiker, het kersensap (uit de pot) en de zaadjes van het vanillestokje bij de geklutste eieren. Klop opnieuw even los.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Eieren
5
Kristalsuiker
1 el
Vanillesuiker
1 el
Vanillestok
1
Kersen op sap
0,1 l
Amerena kersen
400 g
Room
0,3 l
Chocolade
40 g
Vanilleparfait met amarena kersen
Een parfait is het ideale alternatief voor een ijsbereiding waar geen ijsmachine aan te pas komt. Jeroen gaat aan de slag met de heerlijke amarena kersen uit de Italiaanse streek Emilia-Romagna in Bologna. Pak uit met dit dessert bij familie en vrienden.Instructies
5 eieren
1
Breek 3 eieren en scheid de eiwitten van de eierdooiers. Vang de dooiers op in een pannetje. Voeg er de andere eieren in hun geheel aan toe en klop ze goed los met een garde.
TIPDoe de suiker niet rechtstreeks op de eierdooiers, want dan kunnen ze aanbranden. Altijd eerst even loskloppen.
1 el kristalsuiker, 1 el vanillesuiker, 1 vanillestok, 0,1 l kersen op sap
2
Doe de vanillesuiker, de suiker, het kersensap (uit de pot) en de zaadjes van het vanillestokje bij de geklutste eieren. Klop opnieuw even los.
3
Zet het pannetje vervolgens op een zacht vuurtje en blijf kloppen in de vorm van een 8 tot je een luchtige sabayon bekomt.
TIPDe sabayon is luchtig geklopt als de draden van de garde erin blijven staan.
4
Giet de sabayon in de mengkom van een keukenmachine en klop hem koud.
400 g amerena kersen
5
Laat intussen de kersen uitlekken en vang het vocht op.
TIPAmarena kersen zijn te koop via het internet of bij Italiaanse traiteurs.
0,3 l Room
6
Klop de room op en voeg deze toe aan de koud geklopte sabayon. Spatel hem eronder.
7
Haal het mes even door een deel van de uitgelekte kersen en voeg ze toe aan het parfaitbeslag. Houd het andere deel van de kersen apart voor de afwerking later.
8
Neem een rechthoekige vorm en leg er een vel plastiek folie in die over de randen heen gaat. Giet er het beslag in en vouw de folie dicht.
9
Leg de vorm in de diepvriezer en laat deze enkele uren staan.
40 g Chocolade
10
Smelt de chocolade bij een deel van het opgevangen kersensap en meng tot een gladde saus.
11
Giet kokend water in een maatbeker en laat er een scherp mes in opwarmen.
12
Haal de bevroren parfait uit de diepvriezer en snijd er een stuk van met het hete mes.
13
Serveer de vanilleparfait met de chocoladesaus en werk af met enkele kersen.