dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hartig kruimeldeeg (thumbnail)Hartig kruimeldeeg

Hartig kruimeldeeg

15m
5
-
3.2K
Recepten

Hartig kruimeldeeg

Met dit kruimeldeeg maak je hartige gerechten, zoals een quiche of groentetaart. Hartig, want je gebruikt geen vanillestokjes en ook wat minder suiker dan bij zoete variant.
Hartig kruimeldeeg (thumbnail)Hartig kruimeldeeg

Hartig kruimeldeeg

15m
5
-
3.2K
Recepten

Hartig kruimeldeeg

Met dit kruimeldeeg maak je hartige gerechten, zoals een quiche of groentetaart. Hartig, want je gebruikt geen vanillestokjes en ook wat minder suiker dan bij zoete variant.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd15m
Ingrediënten5
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Boter
180 g
Bloem
300 g
Maïzena
1 tl
Zout
Water
65 g

Benodigdheden

Een keukenweegschaal, een keukenmachine met hulpstuk voor deeg

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Hartig kruimeldeeg

180 g boter
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
2
Doe de malse boter in de mengschaal van de machine. Laat het toestel rustig draaien met het hulpstuk voor deeg.
300 g bloem, 1 tl maïzena
3
Voeg de bloem toe en vervolgens ook de maizena (maiszetmeel). Let wel: schep ze in delen in de mengpot en laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt.
zout, 65 g Water
4
Voeg een snuifje zout toe, laat de keukenmachine verder draaien en schenk het koude water in delen bij het deeg. Zo wordt het elastischer.
5
Laat de machine draaien tot je een egale bal deeg krijgt. Schep het uit de pot, kneed even, rol het tot een bol.
6
Verpak het kruimeldeeg in vershoudfolie en leg het minstens een halfuur in de koelkast.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
2
Doe de malse boter in de mengschaal van de machine. Laat het toestel rustig draaien met het hulpstuk voor deeg.

Instructies

Hartig kruimeldeeg

180 g boter
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
2
Doe de malse boter in de mengschaal van de machine. Laat het toestel rustig draaien met het hulpstuk voor deeg.
300 g bloem, 1 tl maïzena
3
Voeg de bloem toe en vervolgens ook de maizena (maiszetmeel). Let wel: schep ze in delen in de mengpot en laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt.
zout, 65 g Water
4
Voeg een snuifje zout toe, laat de keukenmachine verder draaien en schenk het koude water in delen bij het deeg. Zo wordt het elastischer.
5
Laat de machine draaien tot je een egale bal deeg krijgt. Schep het uit de pot, kneed even, rol het tot een bol.
6
Verpak het kruimeldeeg in vershoudfolie en leg het minstens een halfuur in de koelkast.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
2
Doe de malse boter in de mengschaal van de machine. Laat het toestel rustig draaien met het hulpstuk voor deeg.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hartig kruimeldeeg (thumbnail)Hartig kruimeldeeg
4 personen
15m
Ingrediënten
Boter
180 g
Bloem
300 g
Maïzena
1 tl
Zout
Water
65 g

Hartig kruimeldeeg

Met dit kruimeldeeg maak je hartige gerechten, zoals een quiche of groentetaart. Hartig, want je gebruikt geen vanillestokjes en ook wat minder suiker dan bij zoete variant.
Instructies

Hartig kruimeldeeg

180 g boter
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
2
Doe de malse boter in de mengschaal van de machine. Laat het toestel rustig draaien met het hulpstuk voor deeg.
300 g bloem, 1 tl maïzena
3
Voeg de bloem toe en vervolgens ook de maizena (maiszetmeel). Let wel: schep ze in delen in de mengpot en laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt.
zout, 65 g Water
4
Voeg een snuifje zout toe, laat de keukenmachine verder draaien en schenk het koude water in delen bij het deeg. Zo wordt het elastischer.
5
Laat de machine draaien tot je een egale bal deeg krijgt. Schep het uit de pot, kneed even, rol het tot een bol.
6
Verpak het kruimeldeeg in vershoudfolie en leg het minstens een halfuur in de koelkast.