dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Brownies (thumbnail)Brownies

Brownies

40m
8
97%
3K
Recepten

Brownies

Dat een mens zich af en toe mag verwennen, moet je in de Verenigde Staten niet meer vertellen. Ze hebben er een reputatie voor onweerstaanbare culinaire caloriebommen. De typisch Amerikaanse brownies zijn er een mooi voorbeeld van. Je kent ze vast wel, de donkerbruine, zachte en tegelijk forse gebakjes met een intense chocoladesmaak.Eerlijk is eerlijk: dit receptje is slecht voor je dieet, maar het is ook de ideale troost of het perfecte feestgebakje. Bedenk zelf maar een goeie reden om dit brokje genot even in de oven te steken. Zullen we het een zoete zonde noemen?
Brownies (thumbnail)Brownies

Brownies

40m
8
97%
3K
Recepten

Brownies

Dat een mens zich af en toe mag verwennen, moet je in de Verenigde Staten niet meer vertellen. Ze hebben er een reputatie voor onweerstaanbare culinaire caloriebommen. De typisch Amerikaanse brownies zijn er een mooi voorbeeld van. Je kent ze vast wel, de donkerbruine, zachte en tegelijk forse gebakjes met een intense chocoladesmaak.Eerlijk is eerlijk: dit receptje is slecht voor je dieet, maar het is ook de ideale troost of het perfecte feestgebakje. Bedenk zelf maar een goeie reden om dit brokje genot even in de oven te steken. Zullen we het een zoete zonde noemen?
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten8
Beoordeling97%
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Pure chocolade
200 g
Boter
250 g
Eieren
4
Suiker
300 g
Patisseriebloem
60 g
Cacaopoeder
80 g
Bakpoeder
1 tl
Bresilienne nootjes
20 g

Benodigdheden

Een keukenmachine en een klopper garde, een zeef, een ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm, een vel bakpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Brownies

1
Het begint met een klassieke bain-marie. Zet een pot met (warm) water op een matig vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt en dompel vervolgens een tweede pot of pan in het warme water.
200 g pure chocolade, 250 g boter
2
Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht smelten in het bain-marie.
4 eieren
3
Neem de mengschaal van de keukenmachine en breek daarin de eieren.
4
Zet de keukenmachine op een matige snelheid en klop de eieren tot een luchtige en schuimige massa.
300 g suiker
5
Weeg de juiste hoeveelheid suiker af. Voeg de suiker toe zodra de eitjes luchtig geklopt zijn. Laat alles nog even mengen tot je een bleek schuimig mengsel krijgt.
60 g patisseriebloem, 80 g cacaopoeder, 1 tl bakpoeder
6
Neem intussen een mengschaal en plaats er een zeef over. Zeef de afgewogen hoeveelheid bloem, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder.
7
Roer tussendoor even in de smeltende chocolade met boter.
8
Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij de opgeklopte eieren.
9
Voeg ook de bloem met cacaopoeder en bakpoeder toe. Laat alles kort mengen in de keukenmachine.
10
Verwarm de oven voor op 180°C.
11
Neem een gewone ovenschaal en boter de bodem en de randen van de schaal even in. Bedek de bodem en de randen met een vel bakpapier. De boter zal ervoor zorgen dat het papier aan de schaal kleeft.
12
Schenk het chocoladebeslag in de ovenschaal. Strijk het vlak.
20 g Bresilienne nootjes
13
Strooi er een laagje krokante brésiliennenootjes over.
TIPLaat je fantasie werken. Je kan ook amandelnoten of hazelnoten aan het beslag toevoegen.
14
Bak het beslag zo'n 20 minuten in een oven van 180°C. Na het bakken zal het gebak nog een beetje wak zijn.
15
Laat het gebak goed afkoelen, zodat het opstijft. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en vochtig is.
16
Snij de korstjes van het afgekoelde gebak en verdeel het vervolgens voorzichtig in vierkantjes van zo'n 5 x 5 cm. Gebruik hiervoor bv. een broodmes.
17
Serveer de brownies bij de koffie of met een lekker glas chocolademelk.
1
Het begint met een klassieke bain-marie. Zet een pot met (warm) water op een matig vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt en dompel vervolgens een tweede pot of pan in het warme water.
2
Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht smelten in het bain-marie.

Instructies

Brownies

1
Het begint met een klassieke bain-marie. Zet een pot met (warm) water op een matig vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt en dompel vervolgens een tweede pot of pan in het warme water.
200 g pure chocolade, 250 g boter
2
Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht smelten in het bain-marie.
4 eieren
3
Neem de mengschaal van de keukenmachine en breek daarin de eieren.
4
Zet de keukenmachine op een matige snelheid en klop de eieren tot een luchtige en schuimige massa.
300 g suiker
5
Weeg de juiste hoeveelheid suiker af. Voeg de suiker toe zodra de eitjes luchtig geklopt zijn. Laat alles nog even mengen tot je een bleek schuimig mengsel krijgt.
60 g patisseriebloem, 80 g cacaopoeder, 1 tl bakpoeder
6
Neem intussen een mengschaal en plaats er een zeef over. Zeef de afgewogen hoeveelheid bloem, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder.
7
Roer tussendoor even in de smeltende chocolade met boter.
8
Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij de opgeklopte eieren.
9
Voeg ook de bloem met cacaopoeder en bakpoeder toe. Laat alles kort mengen in de keukenmachine.
10
Verwarm de oven voor op 180°C.
11
Neem een gewone ovenschaal en boter de bodem en de randen van de schaal even in. Bedek de bodem en de randen met een vel bakpapier. De boter zal ervoor zorgen dat het papier aan de schaal kleeft.
12
Schenk het chocoladebeslag in de ovenschaal. Strijk het vlak.
20 g Bresilienne nootjes
13
Strooi er een laagje krokante brésiliennenootjes over.
TIPLaat je fantasie werken. Je kan ook amandelnoten of hazelnoten aan het beslag toevoegen.
14
Bak het beslag zo'n 20 minuten in een oven van 180°C. Na het bakken zal het gebak nog een beetje wak zijn.
15
Laat het gebak goed afkoelen, zodat het opstijft. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en vochtig is.
16
Snij de korstjes van het afgekoelde gebak en verdeel het vervolgens voorzichtig in vierkantjes van zo'n 5 x 5 cm. Gebruik hiervoor bv. een broodmes.
17
Serveer de brownies bij de koffie of met een lekker glas chocolademelk.
1
Het begint met een klassieke bain-marie. Zet een pot met (warm) water op een matig vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt en dompel vervolgens een tweede pot of pan in het warme water.
2
Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht smelten in het bain-marie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Brownies (thumbnail)Brownies
4 personen
40m
Ingrediënten
Pure chocolade
200 g
Boter
250 g
Eieren
4
Suiker
300 g
Patisseriebloem
60 g
Cacaopoeder
80 g
Bakpoeder
1 tl
Bresilienne nootjes
20 g

Brownies

Dat een mens zich af en toe mag verwennen, moet je in de Verenigde Staten niet meer vertellen. Ze hebben er een reputatie voor onweerstaanbare culinaire caloriebommen. De typisch Amerikaanse brownies zijn er een mooi voorbeeld van. Je kent ze vast wel, de donkerbruine, zachte en tegelijk forse gebakjes met een intense chocoladesmaak.Eerlijk is eerlijk: dit receptje is slecht voor je dieet, maar het is ook de ideale troost of het perfecte feestgebakje. Bedenk zelf maar een goeie reden om dit brokje genot even in de oven te steken. Zullen we het een zoete zonde noemen?
Instructies

Brownies

1
Het begint met een klassieke bain-marie. Zet een pot met (warm) water op een matig vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt en dompel vervolgens een tweede pot of pan in het warme water.
200 g pure chocolade, 250 g boter
2
Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht smelten in het bain-marie.
4 eieren
3
Neem de mengschaal van de keukenmachine en breek daarin de eieren.
4
Zet de keukenmachine op een matige snelheid en klop de eieren tot een luchtige en schuimige massa.
300 g suiker
5
Weeg de juiste hoeveelheid suiker af. Voeg de suiker toe zodra de eitjes luchtig geklopt zijn. Laat alles nog even mengen tot je een bleek schuimig mengsel krijgt.
60 g patisseriebloem, 80 g cacaopoeder, 1 tl bakpoeder
6
Neem intussen een mengschaal en plaats er een zeef over. Zeef de afgewogen hoeveelheid bloem, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder.
7
Roer tussendoor even in de smeltende chocolade met boter.
8
Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij de opgeklopte eieren.
9
Voeg ook de bloem met cacaopoeder en bakpoeder toe. Laat alles kort mengen in de keukenmachine.
10
Verwarm de oven voor op 180°C.
11
Neem een gewone ovenschaal en boter de bodem en de randen van de schaal even in. Bedek de bodem en de randen met een vel bakpapier. De boter zal ervoor zorgen dat het papier aan de schaal kleeft.
12
Schenk het chocoladebeslag in de ovenschaal. Strijk het vlak.
20 g Bresilienne nootjes
13
Strooi er een laagje krokante brésiliennenootjes over.
TIPLaat je fantasie werken. Je kan ook amandelnoten of hazelnoten aan het beslag toevoegen.
14
Bak het beslag zo'n 20 minuten in een oven van 180°C. Na het bakken zal het gebak nog een beetje wak zijn.
15
Laat het gebak goed afkoelen, zodat het opstijft. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en vochtig is.
16
Snij de korstjes van het afgekoelde gebak en verdeel het vervolgens voorzichtig in vierkantjes van zo'n 5 x 5 cm. Gebruik hiervoor bv. een broodmes.
17
Serveer de brownies bij de koffie of met een lekker glas chocolademelk.