Balletjes in ’t groen met puree en gepofte kerstomaten
Balletjes in ’t groen met puree en gepofte kerstomaten
Balletjes in ’t groen met puree en gepofte kerstomaten
Balletjes in ’t groen met puree en gepofte kerstomaten
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
1.000 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Selder
2 stengels
Laurier
Tijm
Noilly prat
0,2 l
Kippenbouillon
0,2 l
Room
0,2 l
Gemengd gehakt
800 g
Gehaktkruiden
1 snuifje
Ei
1
Sjalotten
1
Parmezaanse kaas
80 g
Kerstomaten
400 g
Balsamico
1 scheutje
Basilicum
1 bosje
Krulpeterselie
1 bosje
Kervel
0,5 bosjes
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Waterkers
1 bosje
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1.000 g frietaardappelen
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot. Snijd de uien en de look grof en stoof ze aan in de olie.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
3
Spoel de selder, snijd hem grof en voeg hem toe aan de uien en de look. Net als de kruiding, namelijk tijm en laurier.
2 stengels selder, laurier, tijm
4
Blus het geheel met Noilly Prat eraan toe en laat droogkoken. Door het droogkoken zit de smaak van de Noilly Prat in de groentjes
0,2 l Noilly Prat
5
Voeg de kippenbouillon toe gevolgd door de room en laat het geheel even inkoken.
0,2 l Kippenbouillon, 0,2 l Room
6
Doe het gehakt met de gehaktkruiden en een ei in een kom. Snipper de sjalot fijn bij het gehakt, rasp de parmezaan bij het gehakt en meng alles goed.
800 g gemengd gehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, 1 ei, 1 Sjalotten, 80 g Parmezaanse kaas
7
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Rol balletjes van het gehakt en bak ze bruin in de boter.
8
Knip de kerstomaatjes in kleine trossen en schik ze in een ovenschaaltje. Druppel er wat olijfolie en balsamico over, kruid ze met wat grof zout en peper en schuif het ovenschaaltje 10 minuten in de oven.
400 g kerstomaten, 1 scheutje balsamico
9
Spoel de tuinkruiden en doe ze in de pot van de blender.
1 bosje basilicum, 1 bosje krulpeterselie, 0,5 bosjes kervel
10
Haal de laurier en de tijm uit de saus en giet de saus met de groenten bij de kruiden. Mix de saus glad en breng ze op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
11
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de olijfolie en een dooiers aan toe. Ga met de pureestamper door de aardappelen, tot je een smeuïge puree hebt. Kruid de puree met peper en zout.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 1 scheutje olijfolie
12
Serveer de gebakken balletjes met een schep puree, wat gepofte tomaatjes, enkele takjes waterkers en de tuinkruidensaus.
1 bosje Waterkers
13
Serveer de gebakken balletjes met een schep puree, wat gepofte tomaatjes, enkele takjes waterkers en de tuinkruidensaus.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1.000 g frietaardappelen
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot. Snijd de uien en de look grof en stoof ze aan in de olie.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
3
Spoel de selder, snijd hem grof en voeg hem toe aan de uien en de look. Net als de kruiding, namelijk tijm en laurier.
2 stengels selder, laurier, tijm
4
Blus het geheel met Noilly Prat eraan toe en laat droogkoken. Door het droogkoken zit de smaak van de Noilly Prat in de groentjes
0,2 l Noilly Prat
5
Voeg de kippenbouillon toe gevolgd door de room en laat het geheel even inkoken.
0,2 l Kippenbouillon, 0,2 l Room
6
Doe het gehakt met de gehaktkruiden en een ei in een kom. Snipper de sjalot fijn bij het gehakt, rasp de parmezaan bij het gehakt en meng alles goed.
800 g gemengd gehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, 1 ei, 1 Sjalotten, 80 g Parmezaanse kaas
7
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Rol balletjes van het gehakt en bak ze bruin in de boter.
8
Knip de kerstomaatjes in kleine trossen en schik ze in een ovenschaaltje. Druppel er wat olijfolie en balsamico over, kruid ze met wat grof zout en peper en schuif het ovenschaaltje 10 minuten in de oven.
400 g kerstomaten, 1 scheutje balsamico
9
Spoel de tuinkruiden en doe ze in de pot van de blender.
1 bosje basilicum, 1 bosje krulpeterselie, 0,5 bosjes kervel
10
Haal de laurier en de tijm uit de saus en giet de saus met de groenten bij de kruiden. Mix de saus glad en breng ze op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
11
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de olijfolie en een dooiers aan toe. Ga met de pureestamper door de aardappelen, tot je een smeuïge puree hebt. Kruid de puree met peper en zout.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 1 scheutje olijfolie
12
Serveer de gebakken balletjes met een schep puree, wat gepofte tomaatjes, enkele takjes waterkers en de tuinkruidensaus.
1 bosje Waterkers
13
Serveer de gebakken balletjes met een schep puree, wat gepofte tomaatjes, enkele takjes waterkers en de tuinkruidensaus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Frietaardappelen
1.000 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Selder
2 stengels
Laurier
Tijm
Noilly prat
0,2 l
Kippenbouillon
0,2 l
Room
0,2 l
Gemengd gehakt
800 g
Gehaktkruiden
1 snuifje
Ei
1
Sjalotten
1
Parmezaanse kaas
80 g
Kerstomaten
400 g
Balsamico
1 scheutje
Basilicum
1 bosje
Krulpeterselie
1 bosje
Kervel
0,5 bosjes
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Waterkers
1 bosje
Balletjes in ’t groen met puree en gepofte kerstomaten
Eens iets anders dan balletjes in 't rood. Jeroen maakt gehaktballetjes in een knalgroene saus boordevol tuinkruiden. Serveer ze met een smeuïge puree met olijfolie en gepofte troskerstomaatjes.Instructies
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1.000 g frietaardappelen
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot. Snijd de uien en de look grof en stoof ze aan in de olie.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
3
Spoel de selder, snijd hem grof en voeg hem toe aan de uien en de look. Net als de kruiding, namelijk tijm en laurier.
2 stengels selder, laurier, tijm
4
Blus het geheel met Noilly Prat eraan toe en laat droogkoken. Door het droogkoken zit de smaak van de Noilly Prat in de groentjes
0,2 l Noilly Prat
5
Voeg de kippenbouillon toe gevolgd door de room en laat het geheel even inkoken.
0,2 l Kippenbouillon, 0,2 l Room
6
Doe het gehakt met de gehaktkruiden en een ei in een kom. Snipper de sjalot fijn bij het gehakt, rasp de parmezaan bij het gehakt en meng alles goed.
800 g gemengd gehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, 1 ei, 1 Sjalotten, 80 g Parmezaanse kaas
7
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Rol balletjes van het gehakt en bak ze bruin in de boter.
8
Knip de kerstomaatjes in kleine trossen en schik ze in een ovenschaaltje. Druppel er wat olijfolie en balsamico over, kruid ze met wat grof zout en peper en schuif het ovenschaaltje 10 minuten in de oven.
400 g kerstomaten, 1 scheutje balsamico
9
Spoel de tuinkruiden en doe ze in de pot van de blender.
1 bosje basilicum, 1 bosje krulpeterselie, 0,5 bosjes kervel
10
Haal de laurier en de tijm uit de saus en giet de saus met de groenten bij de kruiden. Mix de saus glad en breng ze op smaak met peper en zout.
11
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de olijfolie en een dooiers aan toe. Ga met de pureestamper door de aardappelen, tot je een smeuïge puree hebt. Kruid de puree met peper en zout.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 1 scheutje olijfolie
12
Serveer de gebakken balletjes met een schep puree, wat gepofte tomaatjes, enkele takjes waterkers en de tuinkruidensaus.
1 bosje Waterkers
13
Serveer de gebakken balletjes met een schep puree, wat gepofte tomaatjes, enkele takjes waterkers en de tuinkruidensaus.