Pasta met gerookt spek en paddenstoelen
Heb je niet alle tijd van de wereld, maar wel zin in een rijk gerecht met veel smaak? Met dit recept zit iedereen binnen het halfuur aan tafel. Smakelijk!
Pasta met gerookt spek en paddenstoelen
Heb je niet alle tijd van de wereld, maar wel zin in een rijk gerecht met veel smaak? Met dit recept zit iedereen binnen het halfuur aan tafel. Smakelijk!
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Gerookt spek
200 g
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Eekhoorntjesbrood
100 g
Water
0,3 l
Olijfolie
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Oesterzwammen
200 g
Tomatenpuree
70 g
Gedroogde oregano
Gedroogde marjolein
Rozemarijn
Tomatenblokjes
1 blik
Peper
Zout
Pappardelle
500 g
Platte peterselie
1 bosje
Parmezaanse kaas
100 g
Benodigdheden
Een zeef, waterkoker
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nuWist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
100 g eekhoorntjesbrood, 0,3 l Water
1
Doe het gedroogd eekhoorntjesbrood in een kom en giet er kokend water over. Laat weken.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan.
200 g gerookt spek
3
Snijd het spek in reepjes (lardons) en bak ze in de olie.
Ad door GAIA
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
1 rode ui, 2 teentjes Look
4
Pel de rode ui en snijd hem in dikke halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Bak de ui en de lookpulp met het spek.
200 g oesterzwammen
5
Scheur de oesterzwammen in grove stukken en doe ze in de pan.
6
Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef en vang het weekvocht op. Zet het vocht even aan de kant.
7
Snijd het eekhoorntjesbrood fijn. Laat meebakken met de oesterzwammen en de spekreepjes.
70 g Tomatenpuree, gedroogde oregano, gedroogde marjolein, rozemarijn
8
Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met gedroogde oregano, rozemarijn en marjolein.
TIPJe kan deze smaakmakers ook vervangen door Provençaalse kruiden.
9
Deglaceer met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood.
1 blik Tomatenblokjes, peper, zout
10
Giet de tomatenblokjes in de pan. Kruid met peper en zout. Laat rustig pruttelen terwijl de pasta kookt.
500 g pappardelle
11
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 bosje platte peterselie
12
Hak de peterselie fijn.
13
Giet de pappardelle af. Serveer de lintpasta in diepe borden. Schep er de saus met spekjes en paddenstoelen over.
100 g Parmezaanse kaas
14
Werk elk pastabord af met verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door GAIA
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nuWist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
100 g eekhoorntjesbrood, 0,3 l Water
1
Doe het gedroogd eekhoorntjesbrood in een kom en giet er kokend water over. Laat weken.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan.
200 g gerookt spek
3
Snijd het spek in reepjes (lardons) en bak ze in de olie.
Ad door GAIA
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
1 rode ui, 2 teentjes Look
4
Pel de rode ui en snijd hem in dikke halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Bak de ui en de lookpulp met het spek.
200 g oesterzwammen
5
Scheur de oesterzwammen in grove stukken en doe ze in de pan.
6
Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef en vang het weekvocht op. Zet het vocht even aan de kant.
7
Snijd het eekhoorntjesbrood fijn. Laat meebakken met de oesterzwammen en de spekreepjes.
70 g Tomatenpuree, gedroogde oregano, gedroogde marjolein, rozemarijn
8
Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met gedroogde oregano, rozemarijn en marjolein.
TIPJe kan deze smaakmakers ook vervangen door Provençaalse kruiden.
9
Deglaceer met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood.
1 blik Tomatenblokjes, peper, zout
10
Giet de tomatenblokjes in de pan. Kruid met peper en zout. Laat rustig pruttelen terwijl de pasta kookt.
500 g pappardelle
11
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 bosje platte peterselie
12
Hak de peterselie fijn.
13
Giet de pappardelle af. Serveer de lintpasta in diepe borden. Schep er de saus met spekjes en paddenstoelen over.
100 g Parmezaanse kaas
14
Werk elk pastabord af met verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.