Dorade royale met een gevulde aardappel
Dorade royale met een gevulde aardappel
Dorade royale met een gevulde aardappel
Dorade royale met een gevulde aardappel
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
4
Geitenkaas
250 g
Bieslook
0,5 bosjes
Lente-uien
6
Panko
4 el
Zout
Peper
Olijfolie
3 scheutjes
Kerstomaten
500 g
Balsamicoazijn
1 scheutje
Fleur de sel
Dorade royale
4
Boter
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Fileer de vis of laat hem fileren bij de visboer. Verwijder de resterende graten met behulp van een pincet.
Gevulde aardappel
4 aardappelen, 250 g geitenkaas, 0,5 bosjes Bieslook, 6 lente-uien, 4 el panko, zout, peper, 1 scheutje olijfolie
2
Was de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
3
Haal de aardappelen uit het water en laat ze wat afkoelen.
4
Snipper de bieslook en het wit en lichtgroen van de lente-uien heel fijn. Meng ze met de geitenkaas.
TIPVervang de geitenkaas eventueel door eenzelfde hoeveelheid zure room.
5
Teken met een mes een ovaal op de bovenkant van de aardappelen. Verwijder de schil binnen de ovaal. Lepel de aardappelen voorzichtig uit met een koffielepel en doe het aardappelkruim bij de geitenkaas.
6
Plet alles met een vork tot een romige, niet te gladde puree. Breng op smaak met een snuifje zout.
TIPAls je geitenkaas zonder peper gebruikt, kun je zelf bijkruiden met zwarte peper.
7
Vul de aardappelen met de romige puree. Schep ze goed vol en leg ze in een ovenschaal. Strooi er panko over en besprenkel met een beetje olijfolie.
Gepofte kerstomaten
500 g kerstomaten, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn, fleur de sel, peper
8
Verwarm de oven voor tot 195 °C.
9
Spoel de kerstomaten en verdeel ze in trosjes van 4 tot 5 tomaten. Leg ze in een ovenschaal.
10
Giet er flink wat olijfolie over. Je gebruikt deze olie later als saus, dus wees niet te zuinig.
11
Giet er azijn bij (minder dan de olie, maar wel voldoende). Kruid met fleur de sel en peper uit de molen.
12
Zet de tomaten en de gevulde aardappelen 15 minuten in de oven.
De vis en serveren
4 dorade royale, 1 scheutje olijfolie, boter, peper, zout
13
Verwarm een scheut olijfolie met een klont boter in een pan.
14
Kruid de vis met peper en zout. Bak de vis eerst een minuut op de velkant en duw hem plat met een visspatel (of paletmes). Zo wordt ook het middelste gedeelte gebakken.
15
Draai de vis om, zet het vuur uit en laat de andere kant 30 seconden garen.
16
Haal de aardappelen en de tomaten uit de oven.
17
Leg op elk bord een visfilet. Geef er een aardappel en een trosje tomaten bij. Werk af met een paar lepels saus uit de ovenschaal waarin je de tomaten gebakken hebt.
Voorbereiding
1
Fileer de vis of laat hem fileren bij de visboer. Verwijder de resterende graten met behulp van een pincet.
Gevulde aardappel
4 aardappelen, 250 g geitenkaas, 0,5 bosjes Bieslook, 6 lente-uien, 4 el panko, zout, peper, 1 scheutje olijfolie
2
Was de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
3
Haal de aardappelen uit het water en laat ze wat afkoelen.
4
Snipper de bieslook en het wit en lichtgroen van de lente-uien heel fijn. Meng ze met de geitenkaas.
TIPVervang de geitenkaas eventueel door eenzelfde hoeveelheid zure room.
5
Teken met een mes een ovaal op de bovenkant van de aardappelen. Verwijder de schil binnen de ovaal. Lepel de aardappelen voorzichtig uit met een koffielepel en doe het aardappelkruim bij de geitenkaas.
6
Plet alles met een vork tot een romige, niet te gladde puree. Breng op smaak met een snuifje zout.
TIPAls je geitenkaas zonder peper gebruikt, kun je zelf bijkruiden met zwarte peper.
7
Vul de aardappelen met de romige puree. Schep ze goed vol en leg ze in een ovenschaal. Strooi er panko over en besprenkel met een beetje olijfolie.
Gepofte kerstomaten
500 g kerstomaten, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn, fleur de sel, peper
8
Verwarm de oven voor tot 195 °C.
9
Spoel de kerstomaten en verdeel ze in trosjes van 4 tot 5 tomaten. Leg ze in een ovenschaal.
10
Giet er flink wat olijfolie over. Je gebruikt deze olie later als saus, dus wees niet te zuinig.
11
Giet er azijn bij (minder dan de olie, maar wel voldoende). Kruid met fleur de sel en peper uit de molen.
12
Zet de tomaten en de gevulde aardappelen 15 minuten in de oven.
De vis en serveren
4 dorade royale, 1 scheutje olijfolie, boter, peper, zout
13
Verwarm een scheut olijfolie met een klont boter in een pan.
14
Kruid de vis met peper en zout. Bak de vis eerst een minuut op de velkant en duw hem plat met een visspatel (of paletmes). Zo wordt ook het middelste gedeelte gebakken.
15
Draai de vis om, zet het vuur uit en laat de andere kant 30 seconden garen.
16
Haal de aardappelen en de tomaten uit de oven.
17
Leg op elk bord een visfilet. Geef er een aardappel en een trosje tomaten bij. Werk af met een paar lepels saus uit de ovenschaal waarin je de tomaten gebakken hebt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardappelen
4
Geitenkaas
250 g
Bieslook
0,5 bosjes
Lente-uien
6
Panko
4 el
Zout
Peper
Olijfolie
3 scheutjes
Kerstomaten
500 g
Balsamicoazijn
1 scheutje
Fleur de sel
Dorade royale
4
Boter
Dorade royale met een gevulde aardappel
De bekendste gevulde aardappel is ongetwijfeld de Pomme Moscovite met zure room, bieslook en kaviaar. Jeroen houdt het wat bescheidener en gebruik geitenkaas, bieslook en lente-ui om de aardappelen op te vullen. Hij geeft er een stuk gebakken dorade royale of goudbrasem bij, een vis uit de familie van de zeebrasems met zacht en smakelijk vlees.Instructies
Voorbereiding
1
Fileer de vis of laat hem fileren bij de visboer. Verwijder de resterende graten met behulp van een pincet.
Gevulde aardappel
4 aardappelen, 250 g geitenkaas, 0,5 bosjes Bieslook, 6 lente-uien, 4 el panko, zout, peper, 1 scheutje olijfolie
2
Was de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
3
Haal de aardappelen uit het water en laat ze wat afkoelen.
4
Snipper de bieslook en het wit en lichtgroen van de lente-uien heel fijn. Meng ze met de geitenkaas.
TIPVervang de geitenkaas eventueel door eenzelfde hoeveelheid zure room.
5
Teken met een mes een ovaal op de bovenkant van de aardappelen. Verwijder de schil binnen de ovaal. Lepel de aardappelen voorzichtig uit met een koffielepel en doe het aardappelkruim bij de geitenkaas.
6
Plet alles met een vork tot een romige, niet te gladde puree. Breng op smaak met een snuifje zout.
TIPAls je geitenkaas zonder peper gebruikt, kun je zelf bijkruiden met zwarte peper.
7
Vul de aardappelen met de romige puree. Schep ze goed vol en leg ze in een ovenschaal. Strooi er panko over en besprenkel met een beetje olijfolie.
Gepofte kerstomaten
500 g kerstomaten, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn, fleur de sel, peper
8
Verwarm de oven voor tot 195 °C.
9
Spoel de kerstomaten en verdeel ze in trosjes van 4 tot 5 tomaten. Leg ze in een ovenschaal.
10
Giet er flink wat olijfolie over. Je gebruikt deze olie later als saus, dus wees niet te zuinig.
11
Giet er azijn bij (minder dan de olie, maar wel voldoende). Kruid met fleur de sel en peper uit de molen.
12
Zet de tomaten en de gevulde aardappelen 15 minuten in de oven.
De vis en serveren
4 dorade royale, 1 scheutje olijfolie, boter, peper, zout
13
Verwarm een scheut olijfolie met een klont boter in een pan.
14
Kruid de vis met peper en zout. Bak de vis eerst een minuut op de velkant en duw hem plat met een visspatel (of paletmes). Zo wordt ook het middelste gedeelte gebakken.
15
Draai de vis om, zet het vuur uit en laat de andere kant 30 seconden garen.
16
Haal de aardappelen en de tomaten uit de oven.
17
Leg op elk bord een visfilet. Geef er een aardappel en een trosje tomaten bij. Werk af met een paar lepels saus uit de ovenschaal waarin je de tomaten gebakken hebt.