Pasta met venkel, spinazie en merguez
Pasta met venkel, spinazie en merguez
Pasta met venkel, spinazie en merguez
Pasta met venkel, spinazie en merguez
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Merguezworstjes
4
Ajuin
1
Look
1 teentje
Venkels
0,5
Witte wijn
0,2 l
Penne
400 g
Tijm
Laurier
Parmezaanse kaas
100 g
Ricotta
250 g
Peper
Kerstomaten
250 g
Spinazie
100 g
Zout
Peterselie
Lente-uien
2
Benodigdheden
Blender, een hakmolen met s vormig mes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Pasta met merguez, venkel en ricotta
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
4 merguezworstjes
2
Duw het gehakt uit de worstjes tot kleine balletjes. Bak ze in de olie.
1 ajuin, 1 teentje Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
4
Schep het vlees uit de pan. Giet eventueel een beetje van het vet uit de pan.
5
Bak de ui en de knoflook in dezelfde pan.
0,5 venkels, 0,2 l witte wijn
6
Snijd de venkel in stukken en doe hem bij de ui. Blus met de witte wijn en zet een deksel op de pan. Laat garen op een matig vuur.
400 g penne
7
Kook intussen de pasta gaar in gezouten water.
tijm, laurier
8
Snipper de takjes tijm fijn. Doe de tijm en de laurier bij de groenten. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
TIPIk gebruik de toppen van jonge tijm. Als je oudere tijm gebruikt, moet je eerst de blaadjes van de takjes ritsen.
100 g Parmezaanse kaas, 250 g ricotta, peper
9
Snijd de parmezaan wat kleiner en mix in de blender. Doe er de ricotta bij en kruid met peper. Mix nog een keer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
10
Doe de balletjes weer bij de saus.
250 g kerstomaten, 100 g spinazie, zout
11
Halveer de kerstomaten en was de spinazie. Meng ze door de groenten met balletjes en kruid met peper en zout. Voeg er het ricottamengsel aan toe.
12
Giet de pasta af en doe een pollepel van het kookwater bij de saus.
13
Meng de pasta door de saus.
peterselie, 2 lente-uien
14
Snipper de peterselie en het groen van de lente-uien.
15
Werk de pasta af met peterselie en gesnipperde lente-ui.
Pasta met merguez, venkel en ricotta
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
4 merguezworstjes
2
Duw het gehakt uit de worstjes tot kleine balletjes. Bak ze in de olie.
1 ajuin, 1 teentje Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
4
Schep het vlees uit de pan. Giet eventueel een beetje van het vet uit de pan.
5
Bak de ui en de knoflook in dezelfde pan.
0,5 venkels, 0,2 l witte wijn
6
Snijd de venkel in stukken en doe hem bij de ui. Blus met de witte wijn en zet een deksel op de pan. Laat garen op een matig vuur.
400 g penne
7
Kook intussen de pasta gaar in gezouten water.
tijm, laurier
8
Snipper de takjes tijm fijn. Doe de tijm en de laurier bij de groenten. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
TIPIk gebruik de toppen van jonge tijm. Als je oudere tijm gebruikt, moet je eerst de blaadjes van de takjes ritsen.
100 g Parmezaanse kaas, 250 g ricotta, peper
9
Snijd de parmezaan wat kleiner en mix in de blender. Doe er de ricotta bij en kruid met peper. Mix nog een keer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
10
Doe de balletjes weer bij de saus.
250 g kerstomaten, 100 g spinazie, zout
11
Halveer de kerstomaten en was de spinazie. Meng ze door de groenten met balletjes en kruid met peper en zout. Voeg er het ricottamengsel aan toe.
12
Giet de pasta af en doe een pollepel van het kookwater bij de saus.
13
Meng de pasta door de saus.
peterselie, 2 lente-uien
14
Snipper de peterselie en het groen van de lente-uien.
15
Werk de pasta af met peterselie en gesnipperde lente-ui.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
Merguezworstjes
4
Ajuin
1
Look
1 teentje
Venkels
0,5
Witte wijn
0,2 l
Penne
400 g
Tijm
Laurier
Parmezaanse kaas
100 g
Ricotta
250 g
Peper
Kerstomaten
250 g
Spinazie
100 g
Zout
Peterselie
Lente-uien
2
Pasta met venkel, spinazie en merguez
Ricotta is een drager, een beetje zoals bechamelsaus. Daarom moet je er smaak aan toevoegen, bijvoorbeeld parmezaan. Dat is de basis voor deze romige pastasaus met merguezballetjes, venkel en spinazie.Instructies
Pasta met merguez, venkel en ricotta
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
4 merguezworstjes
2
Duw het gehakt uit de worstjes tot kleine balletjes. Bak ze in de olie.
1 ajuin, 1 teentje Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
4
Schep het vlees uit de pan. Giet eventueel een beetje van het vet uit de pan.
5
Bak de ui en de knoflook in dezelfde pan.
0,5 venkels, 0,2 l witte wijn
6
Snijd de venkel in stukken en doe hem bij de ui. Blus met de witte wijn en zet een deksel op de pan. Laat garen op een matig vuur.
400 g penne
7
Kook intussen de pasta gaar in gezouten water.
tijm, laurier
8
Snipper de takjes tijm fijn. Doe de tijm en de laurier bij de groenten. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
TIPIk gebruik de toppen van jonge tijm. Als je oudere tijm gebruikt, moet je eerst de blaadjes van de takjes ritsen.
100 g Parmezaanse kaas, 250 g ricotta, peper
9
Snijd de parmezaan wat kleiner en mix in de blender. Doe er de ricotta bij en kruid met peper. Mix nog een keer.
10
Doe de balletjes weer bij de saus.
250 g kerstomaten, 100 g spinazie, zout
11
Halveer de kerstomaten en was de spinazie. Meng ze door de groenten met balletjes en kruid met peper en zout. Voeg er het ricottamengsel aan toe.
12
Giet de pasta af en doe een pollepel van het kookwater bij de saus.
13
Meng de pasta door de saus.
peterselie, 2 lente-uien
14
Snipper de peterselie en het groen van de lente-uien.
15
Werk de pasta af met peterselie en gesnipperde lente-ui.