dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rode poon met gevulde puntpaprika’s (thumbnail)Rode poon met gevulde puntpaprika’s

Rode poon met gevulde puntpaprika’s

40m
20
-
5K
Recepten

Rode poon met gevulde puntpaprika’s

Van alle vissen uit de Noordzee hebben wij vooral een boon voor rode poon. Serveer deze fijne knorhaan met een frisse salsa verde en met puntpaprika’s gevuld met bloemkool en walnotenricotta.
Rode poon met gevulde puntpaprika’s (thumbnail)Rode poon met gevulde puntpaprika’s

Rode poon met gevulde puntpaprika’s

40m
20
-
5K
Recepten

Rode poon met gevulde puntpaprika’s

Van alle vissen uit de Noordzee hebben wij vooral een boon voor rode poon. Serveer deze fijne knorhaan met een frisse salsa verde en met puntpaprika’s gevuld met bloemkool en walnotenricotta.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes5K

Ingrediënten

4 personen
Bloemkolen
0,5
Olijfolie
Olijfolie
2 dl
Sjalotten
0,5
Look
1 teentje
Walnoten
75 g
Ricotta
4 el
Mosterd
4 tl
Peper
Zout
Citroenen
0,75
Puntpaprika
2
Panko
50 g
Gedroogde tijm
Rode poon
4
Boter
Basilicumblaadjes
10 g
Platte peterselie
10 g
Kappertjes
10 g
Augurken
10 g
Rucola
1 bosje

Benodigdheden

Hakmolen, aluminiumfolie, een blender, een hakmolen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,5 bloemkolen
1
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de roosjes gaar in lichtgezouten water. Kook ze niet plat!
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pannetje op het vuur.
0,5 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Stoof de ui en de knoflook in de olie.
4
Giet de bloemkool af en spoel onder koud stromend water. Laat de roosjes uitlekken.
75 g Walnoten
5
Doe de walnoten in de hakmolen en mix fijn. Doe er de gegaarde sjalot en knoflook bij. Mix opnieuw.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 el ricotta
6
Schep de ricotta in een mengkom. Doe er het walnotenmengsel bij en meng alles onder elkaar.
2 tl mosterd, peper, zout, 0,25 citroenen
7
Lepel er de mosterd bij. Kruid met peper en zout. Pers de citroen uit en roer.
8
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
9
Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel met een scheut olijfolie.
2 Puntpaprika
10
Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Hou het decoratief en laat het groene steeltje eraan vast zitten.
11
Verwijder de zaadjes en leg de paprikahelften op de bakplaat. Vul ze met de walnotenricotta.
12
Schik er de bloemkoolroosjes op.
50 g panko, olijfolie, gedroogde tijm
13
Doe de panko in een kommetje met een scheut olijfolie en wat gedroogde tijm. Meng met je handen en strooi de gekruide panko op de gevulde paprika’s.
14
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
4 rode poon, peper, zout
15
Kruid de rode poon met peper en zout.
boter, olijfolie
16
Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan.
17
Bak de rode poon eerst op de velkant en druk de filets even aan met een spatel, zodat ze niet opkrullen. Draai om en laat ook de andere kant bakken.

De salsa verde

10 g basilicumblaadjes, 10 g platte peterselie
18
Doe de blaadjes basilicum en peterselie in de hakmolen.
10 g kappertjes, 10 g augurken, 2 tl mosterd
19
Voeg de kappertjes, de augurken en de mosterd toe.
2 dl olijfolie, 0,5 citroenen
20
Giet de fijne olijfolie en het sap van de citroen erbij.
21
Mix alles tot een salsa met fijne stukjes, géén puree.
peper, zout
22
Proef en kruid de saus met peper van de molen en wat zout. Voeg wat extra olijfolie toe als de saus te dik is.

Afwerken en serveren

1 bosje Rucola
23
Leg een puntpaprika op elk bord. Serveer met een krokant gebakken stukje vis en een toefje rucola. Werk af met de salsa verde.
1
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de roosjes gaar in lichtgezouten water. Kook ze niet plat!
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pannetje op het vuur.

Instructies

0,5 bloemkolen
1
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de roosjes gaar in lichtgezouten water. Kook ze niet plat!
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pannetje op het vuur.
0,5 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Stoof de ui en de knoflook in de olie.
4
Giet de bloemkool af en spoel onder koud stromend water. Laat de roosjes uitlekken.
75 g Walnoten
5
Doe de walnoten in de hakmolen en mix fijn. Doe er de gegaarde sjalot en knoflook bij. Mix opnieuw.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 el ricotta
6
Schep de ricotta in een mengkom. Doe er het walnotenmengsel bij en meng alles onder elkaar.
2 tl mosterd, peper, zout, 0,25 citroenen
7
Lepel er de mosterd bij. Kruid met peper en zout. Pers de citroen uit en roer.
8
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
9
Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel met een scheut olijfolie.
2 Puntpaprika
10
Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Hou het decoratief en laat het groene steeltje eraan vast zitten.
11
Verwijder de zaadjes en leg de paprikahelften op de bakplaat. Vul ze met de walnotenricotta.
12
Schik er de bloemkoolroosjes op.
50 g panko, olijfolie, gedroogde tijm
13
Doe de panko in een kommetje met een scheut olijfolie en wat gedroogde tijm. Meng met je handen en strooi de gekruide panko op de gevulde paprika’s.
14
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
4 rode poon, peper, zout
15
Kruid de rode poon met peper en zout.
boter, olijfolie
16
Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan.
17
Bak de rode poon eerst op de velkant en druk de filets even aan met een spatel, zodat ze niet opkrullen. Draai om en laat ook de andere kant bakken.

De salsa verde

10 g basilicumblaadjes, 10 g platte peterselie
18
Doe de blaadjes basilicum en peterselie in de hakmolen.
10 g kappertjes, 10 g augurken, 2 tl mosterd
19
Voeg de kappertjes, de augurken en de mosterd toe.
2 dl olijfolie, 0,5 citroenen
20
Giet de fijne olijfolie en het sap van de citroen erbij.
21
Mix alles tot een salsa met fijne stukjes, géén puree.
peper, zout
22
Proef en kruid de saus met peper van de molen en wat zout. Voeg wat extra olijfolie toe als de saus te dik is.

Afwerken en serveren

1 bosje Rucola
23
Leg een puntpaprika op elk bord. Serveer met een krokant gebakken stukje vis en een toefje rucola. Werk af met de salsa verde.
1
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de roosjes gaar in lichtgezouten water. Kook ze niet plat!
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pannetje op het vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rode poon met gevulde puntpaprika’s (thumbnail)Rode poon met gevulde puntpaprika’s
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloemkolen
0,5
Olijfolie
Olijfolie
2 dl
Sjalotten
0,5
Look
1 teentje
Walnoten
75 g
Ricotta
4 el
Mosterd
4 tl
Peper
Zout
Citroenen
0,75
Puntpaprika
2
Panko
50 g
Gedroogde tijm
Rode poon
4
Boter
Basilicumblaadjes
10 g
Platte peterselie
10 g
Kappertjes
10 g
Augurken
10 g
Rucola
1 bosje

Rode poon met gevulde puntpaprika’s

Van alle vissen uit de Noordzee hebben wij vooral een boon voor rode poon. Serveer deze fijne knorhaan met een frisse salsa verde en met puntpaprika’s gevuld met bloemkool en walnotenricotta.
Instructies
0,5 bloemkolen
1
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de roosjes gaar in lichtgezouten water. Kook ze niet plat!
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pannetje op het vuur.
0,5 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Stoof de ui en de knoflook in de olie.
4
Giet de bloemkool af en spoel onder koud stromend water. Laat de roosjes uitlekken.
75 g Walnoten
5
Doe de walnoten in de hakmolen en mix fijn. Doe er de gegaarde sjalot en knoflook bij. Mix opnieuw.
4 el ricotta
6
Schep de ricotta in een mengkom. Doe er het walnotenmengsel bij en meng alles onder elkaar.
2 tl mosterd, peper, zout, 0,25 citroenen
7
Lepel er de mosterd bij. Kruid met peper en zout. Pers de citroen uit en roer.
8
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
9
Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel met een scheut olijfolie.
2 Puntpaprika
10
Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Hou het decoratief en laat het groene steeltje eraan vast zitten.
11
Verwijder de zaadjes en leg de paprikahelften op de bakplaat. Vul ze met de walnotenricotta.
12
Schik er de bloemkoolroosjes op.
50 g panko, olijfolie, gedroogde tijm
13
Doe de panko in een kommetje met een scheut olijfolie en wat gedroogde tijm. Meng met je handen en strooi de gekruide panko op de gevulde paprika’s.
14
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
4 rode poon, peper, zout
15
Kruid de rode poon met peper en zout.
boter, olijfolie
16
Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan.
17
Bak de rode poon eerst op de velkant en druk de filets even aan met een spatel, zodat ze niet opkrullen. Draai om en laat ook de andere kant bakken.

De salsa verde

10 g basilicumblaadjes, 10 g platte peterselie
18
Doe de blaadjes basilicum en peterselie in de hakmolen.
10 g kappertjes, 10 g augurken, 2 tl mosterd
19
Voeg de kappertjes, de augurken en de mosterd toe.
2 dl olijfolie, 0,5 citroenen
20
Giet de fijne olijfolie en het sap van de citroen erbij.
21
Mix alles tot een salsa met fijne stukjes, géén puree.
peper, zout
22
Proef en kruid de saus met peper van de molen en wat zout. Voeg wat extra olijfolie toe als de saus te dik is.

Afwerken en serveren

1 bosje Rucola
23
Leg een puntpaprika op elk bord. Serveer met een krokant gebakken stukje vis en een toefje rucola. Werk af met de salsa verde.