dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten (thumbnail)Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten

Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten

35m
13
-
2.9K
Recepten

Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten

Chocolade, salted caramel en noten stelen de show in deze prachtige taart. Een knap staaltje patisserie dat haalbaar is voor iedereen!
Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten (thumbnail)Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten

Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten

35m
13
-
2.9K
Recepten

Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten

Chocolade, salted caramel en noten stelen de show in deze prachtige taart. Een knap staaltje patisserie dat haalbaar is voor iedereen!
Type gerechtDessert
Totale tijd35m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Melk
160 ml
Gist
18 g
Gelatine
2 blaadjes
Bloem
420 g
Bloem
2 el
Boter
340 g
Kristalsuiker
180 g
Cacaopoeder
40 g
Ei
1
Water
1 scheutje
Room
0,1 l
Room
175 ml
Grof zout
1 snuifje
Chocolade
200 g
Macademianoten
150 g

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

80 ml melk, 18 g gist
1
Warm de melk lichtjes op en los de gist erin op.
2 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
420 g bloem, 210 g boter, 30 g kristalsuiker, 40 g cacaopoeder
3
Doe de bloem met de boter, het cacaopoeder en de suiker in de kom van de keukenmachine, voeg er een snuifje zout aan toe en laat de machine even draaien.
1 ei, 80 ml melk
4
Doe het ei bij het deeg, gevolgd door de melk. Laat de machine even draaien tot je een stevig deeg begint te krijgen. Haal het deeg uit de kom en kneed nog eens met je handen.
2 el bloem
5
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter.
6
Bekleed de taartvorm met het deeg en duw het deeg in de randen goed aan. Prik gaatjes in het deeg en leg er een vel bakpapier met bakparels in. Bak het deeg 25 minuten blind in een voorverwarmde oven van 175°C.
150 g kristalsuiker, 1 scheutje Water, 0,1 l Room
7
Doe de suiker met een scheut water in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat de karamel lichtjes kleuren, haal de pan van het vuur en blus met de room.
70 g boter, 1 snuifje grof zout
8
Snijd de boter in blokjes en roer ze onder de karamel. Voeg ook wat grof zout toe, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de karamel.
9
Stort de karamel in de taartbodem en zet de taart 20 minuten in de diepvries.
200 g Chocolade, 60 g boter, 175 ml Room
10
Breek de chocolade in stukken en doe hem in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe aan de chocolade. Breng de room aan de kook en giet de hete room over de chocolade. Laat de chocolade en de boter smelten door de hete room.
150 g macademianoten
11
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de noten goudbruin. Mix ze vervolgens in een blender.
12
Stort de ganache op de karamel en strooi de nootjes erover. Laat de taart nadien nog wat uitharden.
1
Warm de melk lichtjes op en los de gist erin op.
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Instructies

80 ml melk, 18 g gist
1
Warm de melk lichtjes op en los de gist erin op.
2 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
420 g bloem, 210 g boter, 30 g kristalsuiker, 40 g cacaopoeder
3
Doe de bloem met de boter, het cacaopoeder en de suiker in de kom van de keukenmachine, voeg er een snuifje zout aan toe en laat de machine even draaien.
1 ei, 80 ml melk
4
Doe het ei bij het deeg, gevolgd door de melk. Laat de machine even draaien tot je een stevig deeg begint te krijgen. Haal het deeg uit de kom en kneed nog eens met je handen.
2 el bloem
5
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter.
6
Bekleed de taartvorm met het deeg en duw het deeg in de randen goed aan. Prik gaatjes in het deeg en leg er een vel bakpapier met bakparels in. Bak het deeg 25 minuten blind in een voorverwarmde oven van 175°C.
150 g kristalsuiker, 1 scheutje Water, 0,1 l Room
7
Doe de suiker met een scheut water in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat de karamel lichtjes kleuren, haal de pan van het vuur en blus met de room.
70 g boter, 1 snuifje grof zout
8
Snijd de boter in blokjes en roer ze onder de karamel. Voeg ook wat grof zout toe, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de karamel.
9
Stort de karamel in de taartbodem en zet de taart 20 minuten in de diepvries.
200 g Chocolade, 60 g boter, 175 ml Room
10
Breek de chocolade in stukken en doe hem in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe aan de chocolade. Breng de room aan de kook en giet de hete room over de chocolade. Laat de chocolade en de boter smelten door de hete room.
150 g macademianoten
11
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de noten goudbruin. Mix ze vervolgens in een blender.
12
Stort de ganache op de karamel en strooi de nootjes erover. Laat de taart nadien nog wat uitharden.
1
Warm de melk lichtjes op en los de gist erin op.
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten (thumbnail)Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten
4 personen
35m
Ingrediënten
Melk
160 ml
Gist
18 g
Gelatine
2 blaadjes
Bloem
420 g
Bloem
2 el
Boter
340 g
Kristalsuiker
180 g
Cacaopoeder
40 g
Ei
1
Water
1 scheutje
Room
0,1 l
Room
175 ml
Grof zout
1 snuifje
Chocolade
200 g
Macademianoten
150 g

Chocoladetaart met gezouten karamel en macadamianoten

Chocolade, salted caramel en noten stelen de show in deze prachtige taart. Een knap staaltje patisserie dat haalbaar is voor iedereen!
Instructies
80 ml melk, 18 g gist
1
Warm de melk lichtjes op en los de gist erin op.
2 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
420 g bloem, 210 g boter, 30 g kristalsuiker, 40 g cacaopoeder
3
Doe de bloem met de boter, het cacaopoeder en de suiker in de kom van de keukenmachine, voeg er een snuifje zout aan toe en laat de machine even draaien.
1 ei, 80 ml melk
4
Doe het ei bij het deeg, gevolgd door de melk. Laat de machine even draaien tot je een stevig deeg begint te krijgen. Haal het deeg uit de kom en kneed nog eens met je handen.
2 el bloem
5
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter.
6
Bekleed de taartvorm met het deeg en duw het deeg in de randen goed aan. Prik gaatjes in het deeg en leg er een vel bakpapier met bakparels in. Bak het deeg 25 minuten blind in een voorverwarmde oven van 175°C.
150 g kristalsuiker, 1 scheutje Water, 0,1 l Room
7
Doe de suiker met een scheut water in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat de karamel lichtjes kleuren, haal de pan van het vuur en blus met de room.
70 g boter, 1 snuifje grof zout
8
Snijd de boter in blokjes en roer ze onder de karamel. Voeg ook wat grof zout toe, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de karamel.
9
Stort de karamel in de taartbodem en zet de taart 20 minuten in de diepvries.
200 g Chocolade, 60 g boter, 175 ml Room
10
Breek de chocolade in stukken en doe hem in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe aan de chocolade. Breng de room aan de kook en giet de hete room over de chocolade. Laat de chocolade en de boter smelten door de hete room.
150 g macademianoten
11
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de noten goudbruin. Mix ze vervolgens in een blender.
12
Stort de ganache op de karamel en strooi de nootjes erover. Laat de taart nadien nog wat uitharden.