Instructies

4 personen
80 ml melk, 18 g gist
1

Warm de melk lichtjes op en los de gist erin op.

2 blaadjes gelatine
2

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

420 g bloem, 210 g boter, 30 g kristalsuiker, 40 g cacaopoeder
3

Doe de bloem met de boter, het cacaopoeder en de suiker in de kom van de keukenmachine, voeg er een snuifje zout aan toe en laat de machine even draaien.

1 ei, 80 ml melk
4

Doe het ei bij het deeg, gevolgd door de melk. Laat de machine even draaien tot je een stevig deeg begint te krijgen. Haal het deeg uit de kom en kneed nog eens met je handen.

2 el bloem
5

Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter.

6

Bekleed de taartvorm met het deeg en duw het deeg in de randen goed aan. Prik gaatjes in het deeg en leg er een vel bakpapier met bakparels in. Bak het deeg 25 minuten blind in een voorverwarmde oven van 175°C.

150 g kristalsuiker, 1 scheutje Water, 0,1 l Room
7

Doe de suiker met een scheut water in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat de karamel lichtjes kleuren, haal de pan van het vuur en blus met de room.

70 g boter, 1 snuifje grof zout
8

Snijd de boter in blokjes en roer ze onder de karamel. Voeg ook wat grof zout toe, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de karamel.

9

Stort de karamel in de taartbodem en zet de taart 20 minuten in de diepvries.

200 g Chocolade, 60 g boter, 175 ml Room
10

Breek de chocolade in stukken en doe hem in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe aan de chocolade. Breng de room aan de kook en giet de hete room over de chocolade. Laat de chocolade en de boter smelten door de hete room.

150 g macademianoten
11

Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de noten goudbruin. Mix ze vervolgens in een blender.

12

Stort de ganache op de karamel en strooi de nootjes erover. Laat de taart nadien nog wat uitharden.