dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki (thumbnail)Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki

Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki

45m
21
-
3.4K
Recepten

Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki

Yano is verzot op feta en tomaat maar ook tegen frietjes zegt hij nooit nee. Gelukkig hoeft hij deze keer niet te kiezen want Jeroen combineert zijn twee favoriete gerechten in een Griekse schotel: zelfgemaakte frietjes met krokant gebakken pitavlees, een lekkere Griekse fetasalade en verse tzatziki. Het beste van twee werelden in één bord!
Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki (thumbnail)Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki

Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki

45m
21
-
3.4K
Recepten

Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki

Yano is verzot op feta en tomaat maar ook tegen frietjes zegt hij nooit nee. Gelukkig hoeft hij deze keer niet te kiezen want Jeroen combineert zijn twee favoriete gerechten in een Griekse schotel: zelfgemaakte frietjes met krokant gebakken pitavlees, een lekkere Griekse fetasalade en verse tzatziki. Het beste van twee werelden in één bord!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Varkensspiering
800 g
Olijfolie
1 scheutje
Currypoeder
1 tl
Lookpoeder
1 tl
Ui poeder
1 tl
Paprikapoeder
2 tl
Komijnpoeder
2 tl
Zout
1 snuifje
Zout
Komkommer
1
Look
0,5 teentjes
Griekse yoghurt
200 g
Munt
Limoenen
0,5
Peper
Frietaardappelen
1.000 g
Rode ui
1
Ijsbergsla
0,5
Tomaten
2
Feta
200 g
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje

Benodigdheden

Een friteuse, een rasp, een schone keukenhanddoek of neteldoek, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g varkensspiering, 1 scheutje olijfolie, 1 tl currypoeder, 1 tl Lookpoeder, 1 tl ui poeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnpoeder, 1 snuifje zout
1
Snijd het varkensvlees in fijne reepjes. Meng de droge kruiden goed door elkaar. Wrijf de varkensreepjes in met olijfolie en meng de kruidenmengeling eronder. Laat een half uurtje marineren.
TIPSpiering is een stuk vlees uit de nek van het varken. Het is doorregen met vet waardoor het veel smaak heeft.
0,5 komkommers
2
Rasp de komkommer en schep het vruchtvlees in een schone handdoek of neteldoek. Pers er zoveel mogelijk vocht uit.
0,5 teentjes Look, 200 g Griekse yoghurt
3
Doe de komkommer in een kom. Rasp er de knoflook bij en meng er de Griekse yoghurt onder.
Munt, 0,5 limoenen, peper, zout
4
Haal de blaadjes van de munt, snipper ze fijn en doe ze bij de tzatziki. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
1.000 g frietaardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze in frieten.
6
Pocheer de frieten op 150°C in de friteuse, laat ze uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier.
1 rode ui, 0,5 ijsbergsla
7
Pel de rode ui en snijd ze in plakjes. Kuis en was de ijsbergsla en snipper fijn.
0,5 komkommers, 2 tomaten
8
Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Snijd ook de komkommer in blokjes. Meng ze onder de sla en de rode ui.
200 g feta, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
9
Snijd de feta in blokjes en meng ze onder de salade. Breng op smaak met Provençaalse kruiden en een snuifje gerookt paprikapoeder.
10
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de gemarineerde reepjes varkensvlees krokant.
11
Bak de frieten krokant in een hete friteuse op 175°C tot ze goudbruin zijn.
12
Schep de frieten op een bord, schep er een flinke lepel gebakken varkensreepjes op en schep er de fetasalade bij. Werk het geheel af met een lepel tzatziki.
1
Snijd het varkensvlees in fijne reepjes. Meng de droge kruiden goed door elkaar. Wrijf de varkensreepjes in met olijfolie en meng de kruidenmengeling eronder. Laat een half uurtje marineren.
2
Rasp de komkommer en schep het vruchtvlees in een schone handdoek of neteldoek. Pers er zoveel mogelijk vocht uit.

Instructies

800 g varkensspiering, 1 scheutje olijfolie, 1 tl currypoeder, 1 tl Lookpoeder, 1 tl ui poeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnpoeder, 1 snuifje zout
1
Snijd het varkensvlees in fijne reepjes. Meng de droge kruiden goed door elkaar. Wrijf de varkensreepjes in met olijfolie en meng de kruidenmengeling eronder. Laat een half uurtje marineren.
TIPSpiering is een stuk vlees uit de nek van het varken. Het is doorregen met vet waardoor het veel smaak heeft.
0,5 komkommers
2
Rasp de komkommer en schep het vruchtvlees in een schone handdoek of neteldoek. Pers er zoveel mogelijk vocht uit.
0,5 teentjes Look, 200 g Griekse yoghurt
3
Doe de komkommer in een kom. Rasp er de knoflook bij en meng er de Griekse yoghurt onder.
Munt, 0,5 limoenen, peper, zout
4
Haal de blaadjes van de munt, snipper ze fijn en doe ze bij de tzatziki. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
1.000 g frietaardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze in frieten.
6
Pocheer de frieten op 150°C in de friteuse, laat ze uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier.
1 rode ui, 0,5 ijsbergsla
7
Pel de rode ui en snijd ze in plakjes. Kuis en was de ijsbergsla en snipper fijn.
0,5 komkommers, 2 tomaten
8
Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Snijd ook de komkommer in blokjes. Meng ze onder de sla en de rode ui.
200 g feta, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
9
Snijd de feta in blokjes en meng ze onder de salade. Breng op smaak met Provençaalse kruiden en een snuifje gerookt paprikapoeder.
10
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de gemarineerde reepjes varkensvlees krokant.
11
Bak de frieten krokant in een hete friteuse op 175°C tot ze goudbruin zijn.
12
Schep de frieten op een bord, schep er een flinke lepel gebakken varkensreepjes op en schep er de fetasalade bij. Werk het geheel af met een lepel tzatziki.
1
Snijd het varkensvlees in fijne reepjes. Meng de droge kruiden goed door elkaar. Wrijf de varkensreepjes in met olijfolie en meng de kruidenmengeling eronder. Laat een half uurtje marineren.
2
Rasp de komkommer en schep het vruchtvlees in een schone handdoek of neteldoek. Pers er zoveel mogelijk vocht uit.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki (thumbnail)Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki
4 personen
45m
Ingrediënten
Varkensspiering
800 g
Olijfolie
1 scheutje
Currypoeder
1 tl
Lookpoeder
1 tl
Ui poeder
1 tl
Paprikapoeder
2 tl
Komijnpoeder
2 tl
Zout
1 snuifje
Zout
Komkommer
1
Look
0,5 teentjes
Griekse yoghurt
200 g
Munt
Limoenen
0,5
Peper
Frietaardappelen
1.000 g
Rode ui
1
Ijsbergsla
0,5
Tomaten
2
Feta
200 g
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje

Frietjes met pitavlees, feta en tzatziki

Yano is verzot op feta en tomaat maar ook tegen frietjes zegt hij nooit nee. Gelukkig hoeft hij deze keer niet te kiezen want Jeroen combineert zijn twee favoriete gerechten in een Griekse schotel: zelfgemaakte frietjes met krokant gebakken pitavlees, een lekkere Griekse fetasalade en verse tzatziki. Het beste van twee werelden in één bord!
Instructies
800 g varkensspiering, 1 scheutje olijfolie, 1 tl currypoeder, 1 tl Lookpoeder, 1 tl ui poeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnpoeder, 1 snuifje zout
1
Snijd het varkensvlees in fijne reepjes. Meng de droge kruiden goed door elkaar. Wrijf de varkensreepjes in met olijfolie en meng de kruidenmengeling eronder. Laat een half uurtje marineren.
TIPSpiering is een stuk vlees uit de nek van het varken. Het is doorregen met vet waardoor het veel smaak heeft.
0,5 komkommers
2
Rasp de komkommer en schep het vruchtvlees in een schone handdoek of neteldoek. Pers er zoveel mogelijk vocht uit.
0,5 teentjes Look, 200 g Griekse yoghurt
3
Doe de komkommer in een kom. Rasp er de knoflook bij en meng er de Griekse yoghurt onder.
Munt, 0,5 limoenen, peper, zout
4
Haal de blaadjes van de munt, snipper ze fijn en doe ze bij de tzatziki. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
1.000 g frietaardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze in frieten.
6
Pocheer de frieten op 150°C in de friteuse, laat ze uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier.
1 rode ui, 0,5 ijsbergsla
7
Pel de rode ui en snijd ze in plakjes. Kuis en was de ijsbergsla en snipper fijn.
0,5 komkommers, 2 tomaten
8
Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Snijd ook de komkommer in blokjes. Meng ze onder de sla en de rode ui.
200 g feta, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
9
Snijd de feta in blokjes en meng ze onder de salade. Breng op smaak met Provençaalse kruiden en een snuifje gerookt paprikapoeder.
10
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de gemarineerde reepjes varkensvlees krokant.
11
Bak de frieten krokant in een hete friteuse op 175°C tot ze goudbruin zijn.
12
Schep de frieten op een bord, schep er een flinke lepel gebakken varkensreepjes op en schep er de fetasalade bij. Werk het geheel af met een lepel tzatziki.