dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool (thumbnail)Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool

Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool

45m
16
-
2.5K
Recepten

Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool

Met risotto kun je echt alle kanten op. Probeer een keer deze vegetarische versie met heerlijke herfstgroenten. Een hartverwarmende maaltijd voor een gezellige herfstavond.
Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool (thumbnail)Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool

Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool

45m
16
-
2.5K
Recepten

Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool

Met risotto kun je echt alle kanten op. Probeer een keer deze vegetarische versie met heerlijke herfstgroenten. Een hartverwarmende maaltijd voor een gezellige herfstavond.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Groene kool
1
Zout
Bicarbonaat
1 snuifje
Rapen
5
Groentebouillon
0,6 l
Boter
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Risottorijst
240 g
Tijm
Laurier
Oesterzwammen
200 g
Rozemarijn
1 takje
Peper
Nootmuskaat
Pecorino
80 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 groene kool
1
Haal de bladeren van de groene kool en verwijder de harde nerven. Snijd de kool in stukken.
zout, 1 snuifje bicarbonaat
2
Breng water met een snuifje zout en een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot. Kook de kool kort.
TIPHet bicarbonaat zorgt ervoor dat de kool mooi groen blijft.
5 rapen
3
Schil de rapen en snijd ze in partjes.
4
Schep de kool uit het water en laat ze uitlekken in een vergiet. Kook de rapen kort in hetzelfde water.
5
Schep de raapjes uit het water en laat ook uitlekken.
0,6 l groentebouillon
6
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
boter
7
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
1 ajuin
8
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de boter.
2 teentjes Look
9
Kneus en pel de helft van de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de ui.
240 g risottorijst
10
Doe er de risottorijst bij en roer om. Laat even mee stoven.
tijm, laurier
11
Giet de warme bouillon bij de rijst. Gebruik altijd twee maten bouillon voor één maat rijst. Leg er de tijm en laurier bij. Zet een deksel op de pan en laat de risotto garen op een zacht vuur. Roer de rijst niet om. Als je dat wel doet, komt er zetmeel vrij en loop je de kans dat de risotto aanbrandt.
12
Smelt een klont boter in een tweede pan.
200 g oesterzwammen, 1 takje rozemarijn
13
Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze in de boter. Doe er rozemarijn bij.
14
Kneus en pel de resterende knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de oesterzwammen.
15
Bak de rapen met de oesterzwammen. Snijd de groene kool wat fijner en bak ze met de rest van de groenten.
peper, nootmuskaat
16
Kruid de groenten met peper, zout en nootmuskaat.
80 g pecorino
17
Roer de rijst om als hij gaar is. Voeg er een klontje boter aan toe en rasp er de pecorino (of parmezaan) bij. Meng goed en voeg eventueel een klein scheutje bouillon toe als de risotto te droog is.
18
Schep de groenten door de rijst en breng eventueel op smaak met extra peper.
1
Haal de bladeren van de groene kool en verwijder de harde nerven. Snijd de kool in stukken.
2
Breng water met een snuifje zout en een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot. Kook de kool kort.

Instructies

1 groene kool
1
Haal de bladeren van de groene kool en verwijder de harde nerven. Snijd de kool in stukken.
zout, 1 snuifje bicarbonaat
2
Breng water met een snuifje zout en een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot. Kook de kool kort.
TIPHet bicarbonaat zorgt ervoor dat de kool mooi groen blijft.
5 rapen
3
Schil de rapen en snijd ze in partjes.
4
Schep de kool uit het water en laat ze uitlekken in een vergiet. Kook de rapen kort in hetzelfde water.
5
Schep de raapjes uit het water en laat ook uitlekken.
0,6 l groentebouillon
6
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
boter
7
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
1 ajuin
8
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de boter.
2 teentjes Look
9
Kneus en pel de helft van de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de ui.
240 g risottorijst
10
Doe er de risottorijst bij en roer om. Laat even mee stoven.
tijm, laurier
11
Giet de warme bouillon bij de rijst. Gebruik altijd twee maten bouillon voor één maat rijst. Leg er de tijm en laurier bij. Zet een deksel op de pan en laat de risotto garen op een zacht vuur. Roer de rijst niet om. Als je dat wel doet, komt er zetmeel vrij en loop je de kans dat de risotto aanbrandt.
12
Smelt een klont boter in een tweede pan.
200 g oesterzwammen, 1 takje rozemarijn
13
Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze in de boter. Doe er rozemarijn bij.
14
Kneus en pel de resterende knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de oesterzwammen.
15
Bak de rapen met de oesterzwammen. Snijd de groene kool wat fijner en bak ze met de rest van de groenten.
peper, nootmuskaat
16
Kruid de groenten met peper, zout en nootmuskaat.
80 g pecorino
17
Roer de rijst om als hij gaar is. Voeg er een klontje boter aan toe en rasp er de pecorino (of parmezaan) bij. Meng goed en voeg eventueel een klein scheutje bouillon toe als de risotto te droog is.
18
Schep de groenten door de rijst en breng eventueel op smaak met extra peper.
1
Haal de bladeren van de groene kool en verwijder de harde nerven. Snijd de kool in stukken.
2
Breng water met een snuifje zout en een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot. Kook de kool kort.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool (thumbnail)Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool
4 personen
45m
Ingrediënten
Groene kool
1
Zout
Bicarbonaat
1 snuifje
Rapen
5
Groentebouillon
0,6 l
Boter
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Risottorijst
240 g
Tijm
Laurier
Oesterzwammen
200 g
Rozemarijn
1 takje
Peper
Nootmuskaat
Pecorino
80 g

Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool

Met risotto kun je echt alle kanten op. Probeer een keer deze vegetarische versie met heerlijke herfstgroenten. Een hartverwarmende maaltijd voor een gezellige herfstavond.
Instructies
1 groene kool
1
Haal de bladeren van de groene kool en verwijder de harde nerven. Snijd de kool in stukken.
zout, 1 snuifje bicarbonaat
2
Breng water met een snuifje zout en een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot. Kook de kool kort.
TIPHet bicarbonaat zorgt ervoor dat de kool mooi groen blijft.
5 rapen
3
Schil de rapen en snijd ze in partjes.
4
Schep de kool uit het water en laat ze uitlekken in een vergiet. Kook de rapen kort in hetzelfde water.
5
Schep de raapjes uit het water en laat ook uitlekken.
0,6 l groentebouillon
6
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
boter
7
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
1 ajuin
8
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de boter.
2 teentjes Look
9
Kneus en pel de helft van de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de ui.
240 g risottorijst
10
Doe er de risottorijst bij en roer om. Laat even mee stoven.
tijm, laurier
11
Giet de warme bouillon bij de rijst. Gebruik altijd twee maten bouillon voor één maat rijst. Leg er de tijm en laurier bij. Zet een deksel op de pan en laat de risotto garen op een zacht vuur. Roer de rijst niet om. Als je dat wel doet, komt er zetmeel vrij en loop je de kans dat de risotto aanbrandt.
12
Smelt een klont boter in een tweede pan.
200 g oesterzwammen, 1 takje rozemarijn
13
Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze in de boter. Doe er rozemarijn bij.
14
Kneus en pel de resterende knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de oesterzwammen.
15
Bak de rapen met de oesterzwammen. Snijd de groene kool wat fijner en bak ze met de rest van de groenten.
peper, nootmuskaat
16
Kruid de groenten met peper, zout en nootmuskaat.
80 g pecorino
17
Roer de rijst om als hij gaar is. Voeg er een klontje boter aan toe en rasp er de pecorino (of parmezaan) bij. Meng goed en voeg eventueel een klein scheutje bouillon toe als de risotto te droog is.
18
Schep de groenten door de rijst en breng eventueel op smaak met extra peper.