Vissoep met schelvis en saffraanaardappelen
Vissoep met schelvis en saffraanaardappelen
Vissoep met schelvis en saffraanaardappelen
Vissoep met schelvis en saffraanaardappelen
Ingrediënten
4 personen
Boter
1 klont
Boter
1 klontje
Ajuinen
3
Selder
4 stengels
Prei
2 stengels
Venkel
1
Look
5 teentjes
Rode paprika
1
Tomaten
5
Frietaardappelen
2
Tomatenpuree
2 el
Tijm
Laurier
6 blaadjes
Steranijs
2
Zwarte peperbollen
Witte wijn
0,4 l
Visgraten
600 g
Water
2 l
Vadouvan
1 snuifje
Vastkokende aardappelen
400 g
Saffraan
2 dopje
Cayennepeper
1 snuifje
Schelvis
400 g
Vlaswijting
400 g
Bieslook
0,5 bosjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 klont boter
1
Laat een klont boter smelten in een grote pot.
3 ajuinen, 4 stengels selder, 2 stengels prei, 1 venkel
2
Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder en de prei onder koud water. Houd een deel van de selder, de prei en de venkel aan de kant en snijd de rest van de groenten grof. Voeg de groenten toe aan de uien.
5 teentjes Look, 1 rode paprika, 5 tomaten, 2 frietaardappelen
3
Pel de look en voeg de teentjes toe aan de groenten, evenals de grof gesneden paprika, aardappelen en tomaten.
2 el Tomatenpuree, tijm, 4 blaadjes laurier, 2 Steranijs, Zwarte peperbollen, 0,4 l witte wijn
4
Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat nog even stoven. Voeg er de tijm, de peperbollen, de laurier en de steranijs aan toe, gevolgd door de witte wijn.
600 g visgraten, 2 l Water, 1 snuifje vadouvan
5
Voeg als laatste de visgraten toe, breng het geheel aan de kook en bevochtig met het water. Kruid tot slot met de vadouvan en een flinke snuif zout en laat de soep een half uurtje pruttelen.
1 klontje boter
6
Laat een klontje boter smelten in een grote pan en voeg er een scheut water aan toe.
400 g Vastkokende aardappelen, tijm, 2 blaadjes laurier, 2 dopje saffraan
7
Spoel de aardappelen onder koud water, schil ze en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen met een flinke tak tijm en wat laurier bij de boter en het water, voeg er een snuif zout en de saffraan aan toe, breng het geheel aan de kook en zet er een deksel op.
8
Snijd de rest van de selder, prei en venkel in grote stukken. Voeg de groenten toe aan de aardappelen en laat ze mee garen in de pan.
1 snuifje cayennepeper
9
Haal de visgraten uit de soep en mix de soep glad. Zeef de soep om te voorkomen dat er nog stukjes graat in zouden zitten. Kruid de soep met cayennepeper en zout en mix er eventueel nog een klontje boter onder.
400 g schelvis, 400 g vlaswijting
10
Snijd de vis in grote stukken. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de stukken vis er voorzichtig invallen zodat ze kunnen garen. Laat de soep nog een paar minuutjes koken en draai het vuur uit.
0,5 bosjes Bieslook
11
Schep de gegaarde groenten en aardappel in de soep. Snipper de bieslook fijn en werk de soep ermee af.
1 klont boter
1
Laat een klont boter smelten in een grote pot.
3 ajuinen, 4 stengels selder, 2 stengels prei, 1 venkel
2
Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder en de prei onder koud water. Houd een deel van de selder, de prei en de venkel aan de kant en snijd de rest van de groenten grof. Voeg de groenten toe aan de uien.
5 teentjes Look, 1 rode paprika, 5 tomaten, 2 frietaardappelen
3
Pel de look en voeg de teentjes toe aan de groenten, evenals de grof gesneden paprika, aardappelen en tomaten.
2 el Tomatenpuree, tijm, 4 blaadjes laurier, 2 Steranijs, Zwarte peperbollen, 0,4 l witte wijn
4
Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat nog even stoven. Voeg er de tijm, de peperbollen, de laurier en de steranijs aan toe, gevolgd door de witte wijn.
600 g visgraten, 2 l Water, 1 snuifje vadouvan
5
Voeg als laatste de visgraten toe, breng het geheel aan de kook en bevochtig met het water. Kruid tot slot met de vadouvan en een flinke snuif zout en laat de soep een half uurtje pruttelen.
1 klontje boter
6
Laat een klontje boter smelten in een grote pan en voeg er een scheut water aan toe.
400 g Vastkokende aardappelen, tijm, 2 blaadjes laurier, 2 dopje saffraan
7
Spoel de aardappelen onder koud water, schil ze en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen met een flinke tak tijm en wat laurier bij de boter en het water, voeg er een snuif zout en de saffraan aan toe, breng het geheel aan de kook en zet er een deksel op.
8
Snijd de rest van de selder, prei en venkel in grote stukken. Voeg de groenten toe aan de aardappelen en laat ze mee garen in de pan.
1 snuifje cayennepeper
9
Haal de visgraten uit de soep en mix de soep glad. Zeef de soep om te voorkomen dat er nog stukjes graat in zouden zitten. Kruid de soep met cayennepeper en zout en mix er eventueel nog een klontje boter onder.
400 g schelvis, 400 g vlaswijting
10
Snijd de vis in grote stukken. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de stukken vis er voorzichtig invallen zodat ze kunnen garen. Laat de soep nog een paar minuutjes koken en draai het vuur uit.
0,5 bosjes Bieslook
11
Schep de gegaarde groenten en aardappel in de soep. Snipper de bieslook fijn en werk de soep ermee af.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
Ingrediënten
Boter
1 klont
Boter
1 klontje
Ajuinen
3
Selder
4 stengels
Prei
2 stengels
Venkel
1
Look
5 teentjes
Rode paprika
1
Tomaten
5
Frietaardappelen
2
Tomatenpuree
2 el
Tijm
Laurier
6 blaadjes
Steranijs
2
Zwarte peperbollen
Witte wijn
0,4 l
Visgraten
600 g
Water
2 l
Vadouvan
1 snuifje
Vastkokende aardappelen
400 g
Saffraan
2 dopje
Cayennepeper
1 snuifje
Schelvis
400 g
Vlaswijting
400 g
Bieslook
0,5 bosjes
Vissoep met schelvis en saffraanaardappelen
Met de vissoorten die onze Noordzee rijk is kan je hoge toppen scheren op culinair vlak. Deze zuiderse vissoep met schelvis en vlaswijting is een smaakbom tjokvol kraakverse ingrediënten!Instructies
1 klont boter
1
Laat een klont boter smelten in een grote pot.
3 ajuinen, 4 stengels selder, 2 stengels prei, 1 venkel
2
Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder en de prei onder koud water. Houd een deel van de selder, de prei en de venkel aan de kant en snijd de rest van de groenten grof. Voeg de groenten toe aan de uien.
5 teentjes Look, 1 rode paprika, 5 tomaten, 2 frietaardappelen
3
Pel de look en voeg de teentjes toe aan de groenten, evenals de grof gesneden paprika, aardappelen en tomaten.
2 el Tomatenpuree, tijm, 4 blaadjes laurier, 2 Steranijs, Zwarte peperbollen, 0,4 l witte wijn
4
Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat nog even stoven. Voeg er de tijm, de peperbollen, de laurier en de steranijs aan toe, gevolgd door de witte wijn.
600 g visgraten, 2 l Water, 1 snuifje vadouvan
5
Voeg als laatste de visgraten toe, breng het geheel aan de kook en bevochtig met het water. Kruid tot slot met de vadouvan en een flinke snuif zout en laat de soep een half uurtje pruttelen.
1 klontje boter
6
Laat een klontje boter smelten in een grote pan en voeg er een scheut water aan toe.
400 g Vastkokende aardappelen, tijm, 2 blaadjes laurier, 2 dopje saffraan
7
Spoel de aardappelen onder koud water, schil ze en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen met een flinke tak tijm en wat laurier bij de boter en het water, voeg er een snuif zout en de saffraan aan toe, breng het geheel aan de kook en zet er een deksel op.
8
Snijd de rest van de selder, prei en venkel in grote stukken. Voeg de groenten toe aan de aardappelen en laat ze mee garen in de pan.
1 snuifje cayennepeper
9
Haal de visgraten uit de soep en mix de soep glad. Zeef de soep om te voorkomen dat er nog stukjes graat in zouden zitten. Kruid de soep met cayennepeper en zout en mix er eventueel nog een klontje boter onder.
400 g schelvis, 400 g vlaswijting
10
Snijd de vis in grote stukken. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de stukken vis er voorzichtig invallen zodat ze kunnen garen. Laat de soep nog een paar minuutjes koken en draai het vuur uit.
0,5 bosjes Bieslook
11
Schep de gegaarde groenten en aardappel in de soep. Snipper de bieslook fijn en werk de soep ermee af.