Mayonaise
Mayonaise
Mayonaise
Mayonaise
Ingrediënten
4 personen
Eieren
4
Natuurazijn
1 el
Water
1 el
Mosterd
1 el
Arachideolie
0,4 l
Pepers
Zout
Benodigdheden
Staafmixer, een garde klopper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Mayonaise
4 eieren
1
Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
1 el natuurazijn, 1 el Water, 1 el mosterd
2
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij.
3
Plaats de garde in de pot en klop alles los.
TIPGeen garde of is je arm moe? Doe de ingrediënten in een hoge mengbeker en beweeg het toestel op en neer tijdens het mixen.
0,4 l arachideolie
4
Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de garde mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
TIPGebruik je de mixer, dan voeg je ook al mixend de olie in een straaltje toe. Vergeet niet om met je mixer op en neer te gaan.
pepers, zout
5
Proef, kruid met peper en zout, en roer.
6
Is de mayonaise te dik, dan kan je nog een beetje extra azijn, citroensap of zelfs water toevoegen.
Mayonaise
4 eieren
1
Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
1 el natuurazijn, 1 el Water, 1 el mosterd
2
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij.
3
Plaats de garde in de pot en klop alles los.
TIPGeen garde of is je arm moe? Doe de ingrediënten in een hoge mengbeker en beweeg het toestel op en neer tijdens het mixen.
0,4 l arachideolie
4
Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de garde mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
TIPGebruik je de mixer, dan voeg je ook al mixend de olie in een straaltje toe. Vergeet niet om met je mixer op en neer te gaan.
pepers, zout
5
Proef, kruid met peper en zout, en roer.
6
Is de mayonaise te dik, dan kan je nog een beetje extra azijn, citroensap of zelfs water toevoegen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
10m
Ingrediënten
Eieren
4
Natuurazijn
1 el
Water
1 el
Mosterd
1 el
Arachideolie
0,4 l
Pepers
Zout
Mayonaise
De verse mayonaise die je helemaal zelf maakt, smaakt zoveel beter dan dezelfde saus in potjes. Alleen: maak een bescheiden hoeveelheid, want zo'n lekkere huisbereide mayonaise is slechts een weekje houdbaar in de koelkast.Instructies
Mayonaise
4 eieren
1
Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
1 el natuurazijn, 1 el Water, 1 el mosterd
2
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij.
3
Plaats de garde in de pot en klop alles los.
TIPGeen garde of is je arm moe? Doe de ingrediënten in een hoge mengbeker en beweeg het toestel op en neer tijdens het mixen.
0,4 l arachideolie
4
Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de garde mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
TIPGebruik je de mixer, dan voeg je ook al mixend de olie in een straaltje toe. Vergeet niet om met je mixer op en neer te gaan.
pepers, zout
5
Proef, kruid met peper en zout, en roer.
6
Is de mayonaise te dik, dan kan je nog een beetje extra azijn, citroensap of zelfs water toevoegen.