dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Goed gevulde aardappelen (thumbnail)Goed gevulde aardappelen

Goed gevulde aardappelen

1u 40m
10
-
2.4K
Recepten

Goed gevulde aardappelen

Eenvoud siert. Van een simpele patat kan je een echte delicatesse maken, zoals deze gevulde aardappel. Let er wel op dat je begint met mooi ronde en uit de kluiten gewassen aardappelen. De vulling kan je naar smaak samenstellen, maar Jeroen kiest deze keer voor chorizo, zure room en verse bieslook. Je kan de aardappelen eten als volwaardige maaltijd of ze serveren bij een gerecht, als een rijkelijk alternatief voor gekookte aardappelen.
Goed gevulde aardappelen (thumbnail)Goed gevulde aardappelen

Goed gevulde aardappelen

1u 40m
10
-
2.4K
Recepten

Goed gevulde aardappelen

Eenvoud siert. Van een simpele patat kan je een echte delicatesse maken, zoals deze gevulde aardappel. Let er wel op dat je begint met mooi ronde en uit de kluiten gewassen aardappelen. De vulling kan je naar smaak samenstellen, maar Jeroen kiest deze keer voor chorizo, zure room en verse bieslook. Je kan de aardappelen eten als volwaardige maaltijd of ze serveren bij een gerecht, als een rijkelijk alternatief voor gekookte aardappelen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 40m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
4
Chorizo
150 g
Uien
2
Bieslook
0,5 bosjes
Kaas
100 g
Zure room
2 el
Olijfolie
Peper
Natuurazijn
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Goed gevulde aardappelen

4 aardappelen, 150 g chorizo, 2 uien, 0,5 bosjes Bieslook, 100 g kaas, 2 el Zure room, olijfolie, peper, natuurazijn, zout
1
Maak de grote aardappelen schoon en prik er rondom rond een heel aantal gaatjes in.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Leg de aardappelen in een ovenschaal en schenk er wat olijfolie over. Wrijf elke aardappel in met de olie. Dat zal voorkomen dat de schil gaat barsten.
4
Pof de aardappelen in een oven van 200°C. Dat duurt ongeveer een uur. Tip: De baktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Controleer of ze gaar zijn door er even in te prikken.
5
Schil de uien en snipper ze fijn. Stoof de stukjes ui in een hete pot met een scheutje olijfolie.
6
Verwijder het vel van de chorizo en snij het stuk worst in dikke schijfjes (ong. 0,5 cm). Snij deze vervolgens in kleine blokjes en laat ze even meestoven met de uien.
7
Snij het dekseltje van de aardappelen. Snij ook een klein stukje van de onderkant, zodat de aardappel stabiel ligt.
8
Hol de aardappelen uit met een lepeltje. Schep ook het binnenste uit de dekseltjes. Verzamel al de aardappelpuree en meng ze met de uitjes en chorizo. Snipper wat verse bieslook in de pot en voeg er ook de zure room aan toe. Roer alles om.
9
Kruid de vulling naar smaak met peper van de molen en een snuif zout.
10
Voeg naar smaak ook enkele druppels natuurazijn toe aan de vulling. Dat beetje azijn geeft de smaak extra diepte.
11
Vul de uitgeholde aardappelen op met de vulling. Schep in elke knol een royale hoeveelheid.
12
Plaats de gevulde aardappelen opnieuw in de ovenschaal en strooi wat gemalen kaas over elke aardappel.
13
Gratineer de aardappelen in een oven van 160°C. Zet eventueel nog even de grill op.
14
Zodra de aardappelen voldoende warm zijn en een goudbruin korstje hebben, kan je ze serveren.
1
Maak de grote aardappelen schoon en prik er rondom rond een heel aantal gaatjes in.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.

Instructies

Goed gevulde aardappelen

4 aardappelen, 150 g chorizo, 2 uien, 0,5 bosjes Bieslook, 100 g kaas, 2 el Zure room, olijfolie, peper, natuurazijn, zout
1
Maak de grote aardappelen schoon en prik er rondom rond een heel aantal gaatjes in.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Leg de aardappelen in een ovenschaal en schenk er wat olijfolie over. Wrijf elke aardappel in met de olie. Dat zal voorkomen dat de schil gaat barsten.
4
Pof de aardappelen in een oven van 200°C. Dat duurt ongeveer een uur. Tip: De baktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Controleer of ze gaar zijn door er even in te prikken.
5
Schil de uien en snipper ze fijn. Stoof de stukjes ui in een hete pot met een scheutje olijfolie.
6
Verwijder het vel van de chorizo en snij het stuk worst in dikke schijfjes (ong. 0,5 cm). Snij deze vervolgens in kleine blokjes en laat ze even meestoven met de uien.
7
Snij het dekseltje van de aardappelen. Snij ook een klein stukje van de onderkant, zodat de aardappel stabiel ligt.
8
Hol de aardappelen uit met een lepeltje. Schep ook het binnenste uit de dekseltjes. Verzamel al de aardappelpuree en meng ze met de uitjes en chorizo. Snipper wat verse bieslook in de pot en voeg er ook de zure room aan toe. Roer alles om.
9
Kruid de vulling naar smaak met peper van de molen en een snuif zout.
10
Voeg naar smaak ook enkele druppels natuurazijn toe aan de vulling. Dat beetje azijn geeft de smaak extra diepte.
11
Vul de uitgeholde aardappelen op met de vulling. Schep in elke knol een royale hoeveelheid.
12
Plaats de gevulde aardappelen opnieuw in de ovenschaal en strooi wat gemalen kaas over elke aardappel.
13
Gratineer de aardappelen in een oven van 160°C. Zet eventueel nog even de grill op.
14
Zodra de aardappelen voldoende warm zijn en een goudbruin korstje hebben, kan je ze serveren.
1
Maak de grote aardappelen schoon en prik er rondom rond een heel aantal gaatjes in.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Goed gevulde aardappelen (thumbnail)Goed gevulde aardappelen
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Aardappelen
4
Chorizo
150 g
Uien
2
Bieslook
0,5 bosjes
Kaas
100 g
Zure room
2 el
Olijfolie
Peper
Natuurazijn
Zout

Goed gevulde aardappelen

Eenvoud siert. Van een simpele patat kan je een echte delicatesse maken, zoals deze gevulde aardappel. Let er wel op dat je begint met mooi ronde en uit de kluiten gewassen aardappelen. De vulling kan je naar smaak samenstellen, maar Jeroen kiest deze keer voor chorizo, zure room en verse bieslook. Je kan de aardappelen eten als volwaardige maaltijd of ze serveren bij een gerecht, als een rijkelijk alternatief voor gekookte aardappelen.
Instructies

Goed gevulde aardappelen

4 aardappelen, 150 g chorizo, 2 uien, 0,5 bosjes Bieslook, 100 g kaas, 2 el Zure room, olijfolie, peper, natuurazijn, zout
1
Maak de grote aardappelen schoon en prik er rondom rond een heel aantal gaatjes in.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Leg de aardappelen in een ovenschaal en schenk er wat olijfolie over. Wrijf elke aardappel in met de olie. Dat zal voorkomen dat de schil gaat barsten.
4
Pof de aardappelen in een oven van 200°C. Dat duurt ongeveer een uur. Tip: De baktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Controleer of ze gaar zijn door er even in te prikken.
5
Schil de uien en snipper ze fijn. Stoof de stukjes ui in een hete pot met een scheutje olijfolie.
6
Verwijder het vel van de chorizo en snij het stuk worst in dikke schijfjes (ong. 0,5 cm). Snij deze vervolgens in kleine blokjes en laat ze even meestoven met de uien.
7
Snij het dekseltje van de aardappelen. Snij ook een klein stukje van de onderkant, zodat de aardappel stabiel ligt.
8
Hol de aardappelen uit met een lepeltje. Schep ook het binnenste uit de dekseltjes. Verzamel al de aardappelpuree en meng ze met de uitjes en chorizo. Snipper wat verse bieslook in de pot en voeg er ook de zure room aan toe. Roer alles om.
9
Kruid de vulling naar smaak met peper van de molen en een snuif zout.
10
Voeg naar smaak ook enkele druppels natuurazijn toe aan de vulling. Dat beetje azijn geeft de smaak extra diepte.
11
Vul de uitgeholde aardappelen op met de vulling. Schep in elke knol een royale hoeveelheid.
12
Plaats de gevulde aardappelen opnieuw in de ovenschaal en strooi wat gemalen kaas over elke aardappel.
13
Gratineer de aardappelen in een oven van 160°C. Zet eventueel nog even de grill op.
14
Zodra de aardappelen voldoende warm zijn en een goudbruin korstje hebben, kan je ze serveren.