Pasta boscaiola
Pasta boscaiola
Pasta boscaiola
Pasta boscaiola
Ingrediënten
4 personen
Varkensvlees
800 g
Venkelzaad
2 tl
Eieren
2
Peper
Zout
Paneermeel
50 g
Olijfolie
Shiitake
100 g
Pied de mouton
100 g
Cantharellen
150 g
Boter
Lintpasta
400 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Gerookt spek
4 plakken
Witte wijn
0,2 l
Peterselie
0,5 bosjes
Pecorino
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Pasta boscaiola
800 g varkensvlees
1
Maak eerst de salciccia (gehaktballen). Maal het varkensvlees redelijk grof in de vleesmolen.
TIPJe kunt natuurlijk ook salciccia kopen bij de slager of Italiaanse speciaalzaak en kleine balletjes uit de worst duwen.
2 tl Venkelzaad
2
Verhit een pan op het vuur en rooster het venkelzaad.
2 eieren
3
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij het gehakt. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
4
Stamp de venkelzaadjes fijn in de vijzel.
TIPSalciccia is typisch Italiaanse worst van grof gemalen gehakt gekruid met venkelzaad. Door het venkelzaad eerst droog te roosteren, laten ze hun aroma los en geven ze de salciccia zijn typische smaak.
peper, zout, 50 g paneermeel
5
Kruid het gehakt met de geroosterde venkel, peper en zout. Kneed er ten slotte het paneermeel door.
6
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.
olijfolie
7
Verhit een flinke scheut olijfolie. Bak de balletjes.
8
Schep de gehaktballetjes uit de pan en houd apart.
100 g shiitake, 100 g Pied de mouton, 150 g Cantharellen
9
Verwijder de steeltjes van de shiitakes en scheur ze in stukken. Maak de pied de mouton en de cantharellen ook schoon en scheur ze in stukken.
TIPJe kunt ook 250 g gemengde bospaddenstoelen gebruiken.
boter
10
Smelt een klontje boter in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt. Bak er de paddenstoelen in. Kruid met peper en zout.
400 g lintpasta
11
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar.
1 ajuin, 2 teentjes Look
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve maantjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
13
Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart. Doe opnieuw een klontje boter in de pan.
4 plakken gerookt spek
14
Snijd het spek in reepjes. Bak het in de pan. Doe er de fijngesneden ui en knoflook bij als het spek gebakken is.
0,2 l witte wijn
15
Doe de balletjes en de paddenstoelen terug in de pan wanneer de ui glazig is. Deglaceer met een scheut witte wijn.
0,5 bosjes peterselie
16
Snipper de peterselie.
17
Giet de pasta af maar bewaar wat kookwater. Doe de pasta ook in de pan en voeg een pollepel van het kookvocht toe. Kruid met veel peper.
18
Meng de peterselie door de pasta.
100 g pecorino
19
Schep de pasta in borden en werk af met geraspte pecorino.
Pasta boscaiola
800 g varkensvlees
1
Maak eerst de salciccia (gehaktballen). Maal het varkensvlees redelijk grof in de vleesmolen.
TIPJe kunt natuurlijk ook salciccia kopen bij de slager of Italiaanse speciaalzaak en kleine balletjes uit de worst duwen.
2 tl Venkelzaad
2
Verhit een pan op het vuur en rooster het venkelzaad.
2 eieren
3
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij het gehakt. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
4
Stamp de venkelzaadjes fijn in de vijzel.
TIPSalciccia is typisch Italiaanse worst van grof gemalen gehakt gekruid met venkelzaad. Door het venkelzaad eerst droog te roosteren, laten ze hun aroma los en geven ze de salciccia zijn typische smaak.
peper, zout, 50 g paneermeel
5
Kruid het gehakt met de geroosterde venkel, peper en zout. Kneed er ten slotte het paneermeel door.
6
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.
olijfolie
7
Verhit een flinke scheut olijfolie. Bak de balletjes.
8
Schep de gehaktballetjes uit de pan en houd apart.
100 g shiitake, 100 g Pied de mouton, 150 g Cantharellen
9
Verwijder de steeltjes van de shiitakes en scheur ze in stukken. Maak de pied de mouton en de cantharellen ook schoon en scheur ze in stukken.
TIPJe kunt ook 250 g gemengde bospaddenstoelen gebruiken.
boter
10
Smelt een klontje boter in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt. Bak er de paddenstoelen in. Kruid met peper en zout.
400 g lintpasta
11
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar.
1 ajuin, 2 teentjes Look
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve maantjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
13
Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart. Doe opnieuw een klontje boter in de pan.
4 plakken gerookt spek
14
Snijd het spek in reepjes. Bak het in de pan. Doe er de fijngesneden ui en knoflook bij als het spek gebakken is.
0,2 l witte wijn
15
Doe de balletjes en de paddenstoelen terug in de pan wanneer de ui glazig is. Deglaceer met een scheut witte wijn.
0,5 bosjes peterselie
16
Snipper de peterselie.
17
Giet de pasta af maar bewaar wat kookwater. Doe de pasta ook in de pan en voeg een pollepel van het kookvocht toe. Kruid met veel peper.
18
Meng de peterselie door de pasta.
100 g pecorino
19
Schep de pasta in borden en werk af met geraspte pecorino.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Varkensvlees
800 g
Venkelzaad
2 tl
Eieren
2
Peper
Zout
Paneermeel
50 g
Olijfolie
Shiitake
100 g
Pied de mouton
100 g
Cantharellen
150 g
Boter
Lintpasta
400 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Gerookt spek
4 plakken
Witte wijn
0,2 l
Peterselie
0,5 bosjes
Pecorino
100 g
Pasta boscaiola
Maal zelf het vlees voor de salciccia in deze pasta van de houthakster. Er komen nog bospaddenstoelen en gerookt spek of pancetta bij. Een perfecte maaltijd om volop van te genieten!Instructies
Pasta boscaiola
800 g varkensvlees
1
Maak eerst de salciccia (gehaktballen). Maal het varkensvlees redelijk grof in de vleesmolen.
TIPJe kunt natuurlijk ook salciccia kopen bij de slager of Italiaanse speciaalzaak en kleine balletjes uit de worst duwen.
2 tl Venkelzaad
2
Verhit een pan op het vuur en rooster het venkelzaad.
2 eieren
3
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij het gehakt. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
4
Stamp de venkelzaadjes fijn in de vijzel.
TIPSalciccia is typisch Italiaanse worst van grof gemalen gehakt gekruid met venkelzaad. Door het venkelzaad eerst droog te roosteren, laten ze hun aroma los en geven ze de salciccia zijn typische smaak.
peper, zout, 50 g paneermeel
5
Kruid het gehakt met de geroosterde venkel, peper en zout. Kneed er ten slotte het paneermeel door.
6
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.
olijfolie
7
Verhit een flinke scheut olijfolie. Bak de balletjes.
8
Schep de gehaktballetjes uit de pan en houd apart.
100 g shiitake, 100 g Pied de mouton, 150 g Cantharellen
9
Verwijder de steeltjes van de shiitakes en scheur ze in stukken. Maak de pied de mouton en de cantharellen ook schoon en scheur ze in stukken.
TIPJe kunt ook 250 g gemengde bospaddenstoelen gebruiken.
boter
10
Smelt een klontje boter in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt. Bak er de paddenstoelen in. Kruid met peper en zout.
400 g lintpasta
11
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar.
1 ajuin, 2 teentjes Look
12
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve maantjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
13
Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart. Doe opnieuw een klontje boter in de pan.
4 plakken gerookt spek
14
Snijd het spek in reepjes. Bak het in de pan. Doe er de fijngesneden ui en knoflook bij als het spek gebakken is.
0,2 l witte wijn
15
Doe de balletjes en de paddenstoelen terug in de pan wanneer de ui glazig is. Deglaceer met een scheut witte wijn.
0,5 bosjes peterselie
16
Snipper de peterselie.
17
Giet de pasta af maar bewaar wat kookwater. Doe de pasta ook in de pan en voeg een pollepel van het kookvocht toe. Kruid met veel peper.
18
Meng de peterselie door de pasta.
100 g pecorino
19
Schep de pasta in borden en werk af met geraspte pecorino.