dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gevulde paprika's met patatas bravas (thumbnail)Gevulde paprika's met patatas bravas

Gevulde paprika's met patatas bravas

1u
21
100%
3.3K
Recepten

Gevulde paprika's met patatas bravas

Fan van de Spaanse keuken? Deze heerlijk gevulde pepers met patatas bravas serveer je met pikante tomatensaus en klassieke lookmayonaise.
Gevulde paprika's met patatas bravas (thumbnail)Gevulde paprika's met patatas bravas

Gevulde paprika's met patatas bravas

1u
21
100%
3.3K
Recepten

Gevulde paprika's met patatas bravas

Fan van de Spaanse keuken? Deze heerlijk gevulde pepers met patatas bravas serveer je met pikante tomatensaus en klassieke lookmayonaise.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten21
Beoordeling100%
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Sjalotten
1
Tomaten
4
Chilipeper
2
Olijfolie
Zout
Tomatenpuree
1 klein blikje
Wijnazijn
2 el
Panko
70 g
Manchego
150 g
Lamsgehakt
600 g
Peper
Rode paprika's
2
Look
2 teentjes
Mosterd
1 el
Dragonazijn
Arachideolie
0,2 l
Pepers
Aardappelen
600 g
Rucola
1 bosje
Azijn
Eieren
2

Benodigdheden

Blender, staafmixer, een hakmolen met s vormig mes, een elektrische staafmixer, een zeef, een ovenschaal, een friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tomatensaus

1 Sjalotten
1
Pel en snipper de sjalot.
4 tomaten, 2 chilipeper
2
Snijd de tomaten en de chilipepers in stukken.
olijfolie, zout
3
Fruit de sjalot in een scheut olijfolie. Doe er de tomaten en de chilipepers bij. Kruid met een snuif zout. Laat garen op een laag vuur.
1 klein blikje Tomatenpuree, 2 el wijnazijn
4
Doe de tomatenpuree bij de saus en laat even mee stoven. Breng op smaak met wijnazijn. Laat de tomaten volledig zacht koken.
5
Mix de saus in de blender of met de staafmixer. Giet ze door een zeef.
6
Laat de saus volledig afkoelen in de koelkast.

De gevulde paprika's

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
70 g panko, 150 g Manchego
8
Maal de panko fijn. Snijd de kaas in blokjes en maal hem ook fijn. Houd ongeveer een derde van de gemalen panko en de gemalen kaas apart.
600 g lamsgehakt, peper, 2 eieren
9
Meng het gehakt met de rest van de panko en de kaas. Voeg er de eieren aan toe. Kruid met peper.
2 rode paprika's
10
Halveer de paprika’s in de lengte. Snijd het steeltje middendoor. Verwijder zaden en zaadlijsten.
TIPAls de paprika’s niet mooi blijven staan, snijd je een stukje van de onderkant.
11
Maak 4 grote bollen van het gehakt en vul er de paprika’s mee op.
12
Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze royaal met de opzij gehouden panko en kaas.
13
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

De lookmayonaise

2 teentjes Look
14
Pel de knoflook en snijd de tenen in grote stukken. Doe ze in een maatbeker.
1 el mosterd, dragonazijn
15
Voeg er mosterd, dragonazijn en een scheutje water aan toe. Splits het ei en doe de eierdooier bij de mayonaise. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik.
0,2 l arachideolie
16
Giet er in een fijne straal de olie bij en mix alles met de staafmixer tot mayonaise.
pepers, zout
17
Breng op smaak met peper en zout.

De patatas bravas

600 g aardappelen
18
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukken.
TIPHet is nog handiger als je een restje gekookte aardappelen van de vorige dag gebruikt.
19
Verwarm de friteuse.
zout
20
Frituur de aardappelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

De afwerking

1 bosje Rucola, olijfolie, azijn, pepers, zout
21
Spoel de rucola. Meng met wat olijfolie en een scheutje azijn. Kruid met peper en zout.
22
Serveer de paprika’s met de salade en de patatas bravas. Lepel wat koude tomatensaus en lookmayonaise over de aardappelen.
1
Pel en snipper de sjalot.
2
Snijd de tomaten en de chilipepers in stukken.

Instructies

De tomatensaus

1 Sjalotten
1
Pel en snipper de sjalot.
4 tomaten, 2 chilipeper
2
Snijd de tomaten en de chilipepers in stukken.
olijfolie, zout
3
Fruit de sjalot in een scheut olijfolie. Doe er de tomaten en de chilipepers bij. Kruid met een snuif zout. Laat garen op een laag vuur.
1 klein blikje Tomatenpuree, 2 el wijnazijn
4
Doe de tomatenpuree bij de saus en laat even mee stoven. Breng op smaak met wijnazijn. Laat de tomaten volledig zacht koken.
5
Mix de saus in de blender of met de staafmixer. Giet ze door een zeef.
6
Laat de saus volledig afkoelen in de koelkast.

De gevulde paprika's

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
70 g panko, 150 g Manchego
8
Maal de panko fijn. Snijd de kaas in blokjes en maal hem ook fijn. Houd ongeveer een derde van de gemalen panko en de gemalen kaas apart.
600 g lamsgehakt, peper, 2 eieren
9
Meng het gehakt met de rest van de panko en de kaas. Voeg er de eieren aan toe. Kruid met peper.
2 rode paprika's
10
Halveer de paprika’s in de lengte. Snijd het steeltje middendoor. Verwijder zaden en zaadlijsten.
TIPAls de paprika’s niet mooi blijven staan, snijd je een stukje van de onderkant.
11
Maak 4 grote bollen van het gehakt en vul er de paprika’s mee op.
12
Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze royaal met de opzij gehouden panko en kaas.
13
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

De lookmayonaise

2 teentjes Look
14
Pel de knoflook en snijd de tenen in grote stukken. Doe ze in een maatbeker.
1 el mosterd, dragonazijn
15
Voeg er mosterd, dragonazijn en een scheutje water aan toe. Splits het ei en doe de eierdooier bij de mayonaise. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik.
0,2 l arachideolie
16
Giet er in een fijne straal de olie bij en mix alles met de staafmixer tot mayonaise.
pepers, zout
17
Breng op smaak met peper en zout.

De patatas bravas

600 g aardappelen
18
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukken.
TIPHet is nog handiger als je een restje gekookte aardappelen van de vorige dag gebruikt.
19
Verwarm de friteuse.
zout
20
Frituur de aardappelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

De afwerking

1 bosje Rucola, olijfolie, azijn, pepers, zout
21
Spoel de rucola. Meng met wat olijfolie en een scheutje azijn. Kruid met peper en zout.
22
Serveer de paprika’s met de salade en de patatas bravas. Lepel wat koude tomatensaus en lookmayonaise over de aardappelen.
1
Pel en snipper de sjalot.
2
Snijd de tomaten en de chilipepers in stukken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gevulde paprika's met patatas bravas (thumbnail)Gevulde paprika's met patatas bravas
4 personen
1u
Ingrediënten
Sjalotten
1
Tomaten
4
Chilipeper
2
Olijfolie
Zout
Tomatenpuree
1 klein blikje
Wijnazijn
2 el
Panko
70 g
Manchego
150 g
Lamsgehakt
600 g
Peper
Rode paprika's
2
Look
2 teentjes
Mosterd
1 el
Dragonazijn
Arachideolie
0,2 l
Pepers
Aardappelen
600 g
Rucola
1 bosje
Azijn
Eieren
2

Gevulde paprika's met patatas bravas

Fan van de Spaanse keuken? Deze heerlijk gevulde pepers met patatas bravas serveer je met pikante tomatensaus en klassieke lookmayonaise.
Instructies

De tomatensaus

1 Sjalotten
1
Pel en snipper de sjalot.
4 tomaten, 2 chilipeper
2
Snijd de tomaten en de chilipepers in stukken.
olijfolie, zout
3
Fruit de sjalot in een scheut olijfolie. Doe er de tomaten en de chilipepers bij. Kruid met een snuif zout. Laat garen op een laag vuur.
1 klein blikje Tomatenpuree, 2 el wijnazijn
4
Doe de tomatenpuree bij de saus en laat even mee stoven. Breng op smaak met wijnazijn. Laat de tomaten volledig zacht koken.
5
Mix de saus in de blender of met de staafmixer. Giet ze door een zeef.
6
Laat de saus volledig afkoelen in de koelkast.

De gevulde paprika's

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
70 g panko, 150 g Manchego
8
Maal de panko fijn. Snijd de kaas in blokjes en maal hem ook fijn. Houd ongeveer een derde van de gemalen panko en de gemalen kaas apart.
600 g lamsgehakt, peper, 2 eieren
9
Meng het gehakt met de rest van de panko en de kaas. Voeg er de eieren aan toe. Kruid met peper.
2 rode paprika's
10
Halveer de paprika’s in de lengte. Snijd het steeltje middendoor. Verwijder zaden en zaadlijsten.
TIPAls de paprika’s niet mooi blijven staan, snijd je een stukje van de onderkant.
11
Maak 4 grote bollen van het gehakt en vul er de paprika’s mee op.
12
Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze royaal met de opzij gehouden panko en kaas.
13
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

De lookmayonaise

2 teentjes Look
14
Pel de knoflook en snijd de tenen in grote stukken. Doe ze in een maatbeker.
1 el mosterd, dragonazijn
15
Voeg er mosterd, dragonazijn en een scheutje water aan toe. Splits het ei en doe de eierdooier bij de mayonaise. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik.
0,2 l arachideolie
16
Giet er in een fijne straal de olie bij en mix alles met de staafmixer tot mayonaise.
pepers, zout
17
Breng op smaak met peper en zout.

De patatas bravas

600 g aardappelen
18
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukken.
TIPHet is nog handiger als je een restje gekookte aardappelen van de vorige dag gebruikt.
19
Verwarm de friteuse.
zout
20
Frituur de aardappelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

De afwerking

1 bosje Rucola, olijfolie, azijn, pepers, zout
21
Spoel de rucola. Meng met wat olijfolie en een scheutje azijn. Kruid met peper en zout.
22
Serveer de paprika’s met de salade en de patatas bravas. Lepel wat koude tomatensaus en lookmayonaise over de aardappelen.