dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Juliennesoep met balletjes (thumbnail)Juliennesoep met balletjes

Juliennesoep met balletjes

50m
16
-
5.1K
Recepten

Juliennesoep met balletjes

De goeie ouderwetse juliennesoep van Jeroens oma. Een rijkelijke groentesoep met een scheutje OXO erin en die mooie glazige bolletjes tapioca.
Juliennesoep met balletjes (thumbnail)Juliennesoep met balletjes

Juliennesoep met balletjes

50m
16
-
5.1K
Recepten

Juliennesoep met balletjes

De goeie ouderwetse juliennesoep van Jeroens oma. Een rijkelijke groentesoep met een scheutje OXO erin en die mooie glazige bolletjes tapioca.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes5.1K

Ingrediënten

4 personen
Kippenbouillon
4 l
Gehakt
300 g
Wortels
2
Bleekselder
5 stengel
Prei
2
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Paneermeel
25 g
Tapioca
4 el
Kervel
0,5 bosjes
Dragon
Krulpeterselie
Bieslook
handvol
Oxo
1 scheutje
Peper
Ei
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Juliennesoep met balletjes

4 l Kippenbouillon, 300 g gehakt, 2 Wortels, 5 stengel bleekselder, 2 prei, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 25 g paneermeel, 4 el Tapioca, 0,5 bosjes kervel, dragon, krulpeterselie, handvol Bieslook, 1 scheutje Oxo, peper, 1 ei
1
Ontdooi een portie kippenbouillon of bereid een ketel verse bouillon.
2
Spoel alle groenten schoon. Verwarm de kippenbouillon op een zacht vuur.
3
Pel de sjalot en snipper ze in fijne stukjes.
4
Pel de look en plet het tot pulp.
5
Zet een soepketel op een zacht vuur en smelt er een klontje boter in.
6
Stoof de stukjes sjalot en de lookpulp in de boter en snij intussen alle andere groenten fijn.
7
Schil de wortelen, snij de kontjes eraf en snij ze middendoor. Snij elk stuk wortel in fijne plakjes en stapel die op elkaar. Snij elk stapeltje plakjes vervolgens in dunne reepjes. (julienne) Laat de reepjes wortel meestoven.
8
Snij vervolgens stukken prei op dezelfde manier in flinterdunne reepjes. Laat de reepjes prei ook meestoven.
9
Verwijder het loof van de stengels selder. Trek in één beweging de taaiste vezels weg. Of schil de bolle kant van de selderstengels met en dunschiller.
10
Snij stukken selder van 7 tot 8 cm in julienne en laat de reepjes groente meestoven.
11
Roer in de mix van fijne groenten en schenk er na een paar minuten de warme kippenbouillon bij.
12
Schep de tapioca in de soep. Laat het groentebrouwsel 20 minuten pruttelen op het zacht vuur.
13
Doe intussen het gehakt in een mengschaal en voeg een ei toe. Voeg ook wat paneermeel toe en een beetje peper van de molen. Plet alles tot een egaal mengsel.
14
Rol het gehaktmengsel tot balletjes met een diameter van zo’n 2 cm en drop ze in de soepketel. Spoel tussendoor even de handen om vrolijk door te blijven rollen.
15
Proef de soep en kruid ze met wat peper van de molen en een beetje zoute OXO.
16
Spoel de kervel, de dragon, de bieslook en de krulpeterselie. Snipper de groene kruiden zo fijn mogelijk.
17
Roer de kruiden door de juliennesoep.
18
Serveer iedereen een bord verse soep met een eerlijke portie gehaktballetjes.
1
Ontdooi een portie kippenbouillon of bereid een ketel verse bouillon.
2
Spoel alle groenten schoon. Verwarm de kippenbouillon op een zacht vuur.

Instructies

Juliennesoep met balletjes

4 l Kippenbouillon, 300 g gehakt, 2 Wortels, 5 stengel bleekselder, 2 prei, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 25 g paneermeel, 4 el Tapioca, 0,5 bosjes kervel, dragon, krulpeterselie, handvol Bieslook, 1 scheutje Oxo, peper, 1 ei
1
Ontdooi een portie kippenbouillon of bereid een ketel verse bouillon.
2
Spoel alle groenten schoon. Verwarm de kippenbouillon op een zacht vuur.
3
Pel de sjalot en snipper ze in fijne stukjes.
4
Pel de look en plet het tot pulp.
5
Zet een soepketel op een zacht vuur en smelt er een klontje boter in.
6
Stoof de stukjes sjalot en de lookpulp in de boter en snij intussen alle andere groenten fijn.
7
Schil de wortelen, snij de kontjes eraf en snij ze middendoor. Snij elk stuk wortel in fijne plakjes en stapel die op elkaar. Snij elk stapeltje plakjes vervolgens in dunne reepjes. (julienne) Laat de reepjes wortel meestoven.
8
Snij vervolgens stukken prei op dezelfde manier in flinterdunne reepjes. Laat de reepjes prei ook meestoven.
9
Verwijder het loof van de stengels selder. Trek in één beweging de taaiste vezels weg. Of schil de bolle kant van de selderstengels met en dunschiller.
10
Snij stukken selder van 7 tot 8 cm in julienne en laat de reepjes groente meestoven.
11
Roer in de mix van fijne groenten en schenk er na een paar minuten de warme kippenbouillon bij.
12
Schep de tapioca in de soep. Laat het groentebrouwsel 20 minuten pruttelen op het zacht vuur.
13
Doe intussen het gehakt in een mengschaal en voeg een ei toe. Voeg ook wat paneermeel toe en een beetje peper van de molen. Plet alles tot een egaal mengsel.
14
Rol het gehaktmengsel tot balletjes met een diameter van zo’n 2 cm en drop ze in de soepketel. Spoel tussendoor even de handen om vrolijk door te blijven rollen.
15
Proef de soep en kruid ze met wat peper van de molen en een beetje zoute OXO.
16
Spoel de kervel, de dragon, de bieslook en de krulpeterselie. Snipper de groene kruiden zo fijn mogelijk.
17
Roer de kruiden door de juliennesoep.
18
Serveer iedereen een bord verse soep met een eerlijke portie gehaktballetjes.
1
Ontdooi een portie kippenbouillon of bereid een ketel verse bouillon.
2
Spoel alle groenten schoon. Verwarm de kippenbouillon op een zacht vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Juliennesoep met balletjes (thumbnail)Juliennesoep met balletjes
4 personen
50m
Ingrediënten
Kippenbouillon
4 l
Gehakt
300 g
Wortels
2
Bleekselder
5 stengel
Prei
2
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Paneermeel
25 g
Tapioca
4 el
Kervel
0,5 bosjes
Dragon
Krulpeterselie
Bieslook
handvol
Oxo
1 scheutje
Peper
Ei
1

Juliennesoep met balletjes

De goeie ouderwetse juliennesoep van Jeroens oma. Een rijkelijke groentesoep met een scheutje OXO erin en die mooie glazige bolletjes tapioca.
Instructies

Juliennesoep met balletjes

4 l Kippenbouillon, 300 g gehakt, 2 Wortels, 5 stengel bleekselder, 2 prei, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 25 g paneermeel, 4 el Tapioca, 0,5 bosjes kervel, dragon, krulpeterselie, handvol Bieslook, 1 scheutje Oxo, peper, 1 ei
1
Ontdooi een portie kippenbouillon of bereid een ketel verse bouillon.
2
Spoel alle groenten schoon. Verwarm de kippenbouillon op een zacht vuur.
3
Pel de sjalot en snipper ze in fijne stukjes.
4
Pel de look en plet het tot pulp.
5
Zet een soepketel op een zacht vuur en smelt er een klontje boter in.
6
Stoof de stukjes sjalot en de lookpulp in de boter en snij intussen alle andere groenten fijn.
7
Schil de wortelen, snij de kontjes eraf en snij ze middendoor. Snij elk stuk wortel in fijne plakjes en stapel die op elkaar. Snij elk stapeltje plakjes vervolgens in dunne reepjes. (julienne) Laat de reepjes wortel meestoven.
8
Snij vervolgens stukken prei op dezelfde manier in flinterdunne reepjes. Laat de reepjes prei ook meestoven.
9
Verwijder het loof van de stengels selder. Trek in één beweging de taaiste vezels weg. Of schil de bolle kant van de selderstengels met en dunschiller.
10
Snij stukken selder van 7 tot 8 cm in julienne en laat de reepjes groente meestoven.
11
Roer in de mix van fijne groenten en schenk er na een paar minuten de warme kippenbouillon bij.
12
Schep de tapioca in de soep. Laat het groentebrouwsel 20 minuten pruttelen op het zacht vuur.
13
Doe intussen het gehakt in een mengschaal en voeg een ei toe. Voeg ook wat paneermeel toe en een beetje peper van de molen. Plet alles tot een egaal mengsel.
14
Rol het gehaktmengsel tot balletjes met een diameter van zo’n 2 cm en drop ze in de soepketel. Spoel tussendoor even de handen om vrolijk door te blijven rollen.
15
Proef de soep en kruid ze met wat peper van de molen en een beetje zoute OXO.
16
Spoel de kervel, de dragon, de bieslook en de krulpeterselie. Snipper de groene kruiden zo fijn mogelijk.
17
Roer de kruiden door de juliennesoep.
18
Serveer iedereen een bord verse soep met een eerlijke portie gehaktballetjes.