Broodje pulled pork met koolsla
Broodje pulled pork met koolsla
Broodje pulled pork met koolsla
Broodje pulled pork met koolsla
Ingrediënten
4 personen
Varkensschouder
1 kg
Bruine suiker
2 el
Lookpoeder
1 el
Komijnpoeder
1 el
Paprikapoeder
1 el
Chilipoeder
1 el
Mosterdzaad
1 tl
Zout
1 el
Zout
Appelsap
0,05 l
Whisky
0,05 l
Witte kolen
0,25
Wortels
3
Rode uien
0,5
Appel
1
Limoen
1
Mayonaise
1 el
Peper
Broodjes
Gerookt paprikapoeder
1 el
Benodigdheden
Een vijzel, een vel aluminiumfolie, een groenterasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 150°C.
2
Kneus de mosterdzaadjes in de vijzel.
1 el gerookt paprikapoeder
3
Schep de bruine suiker in een schaal en voeg alle specerijen toe: lookpoeder, komijnpoeder, mild paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, gekneusde mosterdzaadjes en zout.
4
Snij de spekrand van de varkensschouder wat bij, zodat er een dunne laag varkensvet overblijft. Maak kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in het vlees.
5
Rol de varkensschouder in de kruidige mengeling. Masseer de specerijen rondomrond in het vlees.
6
Leg het stuk vlees in een ovenschaal en strooi het restje van de specerijenmengeling erbovenop.
7
Schenk het appelsap en de whisky in de schaal (niet op het vlees) en dek ze zorgvuldig af met een vel aluminiumfolie. Schuif het varkensvlees in de oven van 150°C.
8
Verwijder de folie na 2 uur, schenk er bij voorkeur een extra scheut appelsap en whisky bij en laat het vlees nog zo’n 2 uur verder garen en korsten. (Controleer de garing van de portie vlees, maar schrik niet van de donkere kleur van de kruidenkorst. Ze hoort er zo uit te zien.)
9
Snij de witte kool in stukken en rasp de groente fijn. Schil de wortelen. Rasp ze samen met het stuk rode ui bij de koolsnippers.
10
Schil de appel en rasp het vruchtvlees bij de groenten.
11
Roer wat mayonaise door de sla. Begin bescheiden en voeg meer toe indien nodig.
TIPJe kan de mayonaise vervangen door yoghurt of platte kaas.
12
Breng de koolsla (of coleslaw) op smaak met vers limoensap, versgemalen peper en wat zout.
13
Haal het donker stuk vlees uit de oven en laat het een beetje afkoelen.
14
Verhoog de oventemperatuur tot 180°C.
15
Trek het gare, botermalse vlees in draderige pluksels. Werk met twee vorken, of met de hand.
16
Rooster kleine ciabatta’s (of brood naar keuze) in de oven van 180° tot ze warm en zacht-krokant zijn.
17
Snij de broodjes overlangs in twee, lepel er een flinke schep van de ‘coleslaw’ op, gevolgd door een portie kruidig ‘pulled pork’.
18
Trek het gare, botermalse vlees in draderige pluksels. Werk met twee vorken, of met de hand.
19
Rooster kleine ciabatta’s (of brood naar keuze) in de oven van 180° tot ze warm en zacht-krokant zijn.
20
Snij de broodjes overlangs in twee, lepel er een flinke schep van de ‘coleslaw’ op, gevolgd door een portie kruidig ‘pulled pork’.
1
Verwarm de oven voor tot 150°C.
2
Kneus de mosterdzaadjes in de vijzel.
1 el gerookt paprikapoeder
3
Schep de bruine suiker in een schaal en voeg alle specerijen toe: lookpoeder, komijnpoeder, mild paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, gekneusde mosterdzaadjes en zout.
4
Snij de spekrand van de varkensschouder wat bij, zodat er een dunne laag varkensvet overblijft. Maak kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in het vlees.
5
Rol de varkensschouder in de kruidige mengeling. Masseer de specerijen rondomrond in het vlees.
6
Leg het stuk vlees in een ovenschaal en strooi het restje van de specerijenmengeling erbovenop.
7
Schenk het appelsap en de whisky in de schaal (niet op het vlees) en dek ze zorgvuldig af met een vel aluminiumfolie. Schuif het varkensvlees in de oven van 150°C.
8
Verwijder de folie na 2 uur, schenk er bij voorkeur een extra scheut appelsap en whisky bij en laat het vlees nog zo’n 2 uur verder garen en korsten. (Controleer de garing van de portie vlees, maar schrik niet van de donkere kleur van de kruidenkorst. Ze hoort er zo uit te zien.)
9
Snij de witte kool in stukken en rasp de groente fijn. Schil de wortelen. Rasp ze samen met het stuk rode ui bij de koolsnippers.
10
Schil de appel en rasp het vruchtvlees bij de groenten.
11
Roer wat mayonaise door de sla. Begin bescheiden en voeg meer toe indien nodig.
TIPJe kan de mayonaise vervangen door yoghurt of platte kaas.
12
Breng de koolsla (of coleslaw) op smaak met vers limoensap, versgemalen peper en wat zout.
13
Haal het donker stuk vlees uit de oven en laat het een beetje afkoelen.
14
Verhoog de oventemperatuur tot 180°C.
15
Trek het gare, botermalse vlees in draderige pluksels. Werk met twee vorken, of met de hand.
16
Rooster kleine ciabatta’s (of brood naar keuze) in de oven van 180° tot ze warm en zacht-krokant zijn.
17
Snij de broodjes overlangs in twee, lepel er een flinke schep van de ‘coleslaw’ op, gevolgd door een portie kruidig ‘pulled pork’.
18
Trek het gare, botermalse vlees in draderige pluksels. Werk met twee vorken, of met de hand.
19
Rooster kleine ciabatta’s (of brood naar keuze) in de oven van 180° tot ze warm en zacht-krokant zijn.
20
Snij de broodjes overlangs in twee, lepel er een flinke schep van de ‘coleslaw’ op, gevolgd door een portie kruidig ‘pulled pork’.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Varkensschouder
1 kg
Bruine suiker
2 el
Lookpoeder
1 el
Komijnpoeder
1 el
Paprikapoeder
1 el
Chilipoeder
1 el
Mosterdzaad
1 tl
Zout
1 el
Zout
Appelsap
0,05 l
Whisky
0,05 l
Witte kolen
0,25
Wortels
3
Rode uien
0,5
Appel
1
Limoen
1
Mayonaise
1 el
Peper
Broodjes
Gerookt paprikapoeder
1 el
Broodje pulled pork met koolsla
Serveer deze bereiding aan fans van varkensvlees en ze zijn in de 7de hemel. Deze Amerikaanse bereiding van ‘pulled pork’ verandert een stevige varkensschouder na enkele uren oventijd en een beetje handenarbeid in pluksels kruidig vlees om tussen een broodje te serveren. De ‘rub’ van specerijen waarmee je het vlees hebt ingewreven zorgt voor een opmerkelijke smaak. Combineer dit apart broodbeleg met een verse koolsla.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 150°C.
2
Kneus de mosterdzaadjes in de vijzel.
1 el gerookt paprikapoeder
3
Schep de bruine suiker in een schaal en voeg alle specerijen toe: lookpoeder, komijnpoeder, mild paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, gekneusde mosterdzaadjes en zout.
4
Snij de spekrand van de varkensschouder wat bij, zodat er een dunne laag varkensvet overblijft. Maak kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in het vlees.
5
Rol de varkensschouder in de kruidige mengeling. Masseer de specerijen rondomrond in het vlees.
6
Leg het stuk vlees in een ovenschaal en strooi het restje van de specerijenmengeling erbovenop.
7
Schenk het appelsap en de whisky in de schaal (niet op het vlees) en dek ze zorgvuldig af met een vel aluminiumfolie. Schuif het varkensvlees in de oven van 150°C.
8
Verwijder de folie na 2 uur, schenk er bij voorkeur een extra scheut appelsap en whisky bij en laat het vlees nog zo’n 2 uur verder garen en korsten. (Controleer de garing van de portie vlees, maar schrik niet van de donkere kleur van de kruidenkorst. Ze hoort er zo uit te zien.)
9
Snij de witte kool in stukken en rasp de groente fijn. Schil de wortelen. Rasp ze samen met het stuk rode ui bij de koolsnippers.
10
Schil de appel en rasp het vruchtvlees bij de groenten.
11
Roer wat mayonaise door de sla. Begin bescheiden en voeg meer toe indien nodig.
TIPJe kan de mayonaise vervangen door yoghurt of platte kaas.
12
Breng de koolsla (of coleslaw) op smaak met vers limoensap, versgemalen peper en wat zout.
13
Haal het donker stuk vlees uit de oven en laat het een beetje afkoelen.
14
Verhoog de oventemperatuur tot 180°C.
15
Trek het gare, botermalse vlees in draderige pluksels. Werk met twee vorken, of met de hand.
16
Rooster kleine ciabatta’s (of brood naar keuze) in de oven van 180° tot ze warm en zacht-krokant zijn.
17
Snij de broodjes overlangs in twee, lepel er een flinke schep van de ‘coleslaw’ op, gevolgd door een portie kruidig ‘pulled pork’.
18
Trek het gare, botermalse vlees in draderige pluksels. Werk met twee vorken, of met de hand.
19
Rooster kleine ciabatta’s (of brood naar keuze) in de oven van 180° tot ze warm en zacht-krokant zijn.
20
Snij de broodjes overlangs in twee, lepel er een flinke schep van de ‘coleslaw’ op, gevolgd door een portie kruidig ‘pulled pork’.