dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers (thumbnail)Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers

Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers

45m
14
-
2.5K
Recepten

Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers

Verwarm de oven alvast voor, want het is baktijd! Het dessert van vandaag is een prachtige taart met een ricotta-citroenvulling, afgewerkt met een toef mascarpone en knapperige amandelschilfers. Simpel, makkelijk en weinig tijdrovend. Ga helemaal uit de bol  en maak ook het kruimeldeeg zelf.
Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers (thumbnail)Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers

Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers

45m
14
-
2.5K
Recepten

Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers

Verwarm de oven alvast voor, want het is baktijd! Het dessert van vandaag is een prachtige taart met een ricotta-citroenvulling, afgewerkt met een toef mascarpone en knapperige amandelschilfers. Simpel, makkelijk en weinig tijdrovend. Ga helemaal uit de bol  en maak ook het kruimeldeeg zelf.
Type gerechtDessert
Totale tijd45m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Boter
160 g
Boter
Kristalsuiker
120 g
Vanillestokje
1
Eieren
3
Ricotta
100 g
Amandelpoeder
160 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
2 tl
Citroen
1
Bloem
Kruimeldeeg
1 vel
Mascarpone
150 g
Room
0,1 l
Amandelschilfers
handvol

Benodigdheden

Een bakvorm ongeveer 24 cm, een keukenmachine met het k hulpstuk

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
160 g boter, 120 g kristalsuiker, 1 vanillestokje
2
Meng de boter met de suiker en de vanillestokjes onder elkaar.
3 eieren
3
Voeg er de eieren al roerend aan toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen in het beslag.
100 g ricotta, 160 g amandelpoeder, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
4
Meng de ricotta onder het amandelpoeder, het snuifje zout en de koffielepels bakpoeder. Voeg de mengeling lepel per lepel toe aan het beslag.
1 citroen
5
Meng er tenslotte de zeste van de citroen en het sap van de halve citroen onder.
bloem, boter
6
Maak de taartvorm bakklaar met de boter en de bloem.
1 vel kruimeldeeg
7
Leg het kruimeldeeg in de bakvorm en duw goed aan. Haal er het overtollige deeg van af.
8
Stort het beslag in de taartvorm en bak de taart gedurende minstens 30 minuten af.
150 g mascarpone, 0,1 l Room
9
Meng intussen de mascarpone onder de zaadjes van het vanillestokje, het citroensap van de andere helft van de citroen en een scheutje room.
handvol amandelschilfers, boter
10
Zet een pannetje met een klontje boter op het vuur. Kleur er de amandelschilfers in en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
11
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
12
Serveer een spies van de taart op een bord met een lepeltje van de mascarponecrème en de gebakken amandelschilfers.
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Meng de boter met de suiker en de vanillestokjes onder elkaar.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
160 g boter, 120 g kristalsuiker, 1 vanillestokje
2
Meng de boter met de suiker en de vanillestokjes onder elkaar.
3 eieren
3
Voeg er de eieren al roerend aan toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen in het beslag.
100 g ricotta, 160 g amandelpoeder, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
4
Meng de ricotta onder het amandelpoeder, het snuifje zout en de koffielepels bakpoeder. Voeg de mengeling lepel per lepel toe aan het beslag.
1 citroen
5
Meng er tenslotte de zeste van de citroen en het sap van de halve citroen onder.
bloem, boter
6
Maak de taartvorm bakklaar met de boter en de bloem.
1 vel kruimeldeeg
7
Leg het kruimeldeeg in de bakvorm en duw goed aan. Haal er het overtollige deeg van af.
8
Stort het beslag in de taartvorm en bak de taart gedurende minstens 30 minuten af.
150 g mascarpone, 0,1 l Room
9
Meng intussen de mascarpone onder de zaadjes van het vanillestokje, het citroensap van de andere helft van de citroen en een scheutje room.
handvol amandelschilfers, boter
10
Zet een pannetje met een klontje boter op het vuur. Kleur er de amandelschilfers in en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
11
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
12
Serveer een spies van de taart op een bord met een lepeltje van de mascarponecrème en de gebakken amandelschilfers.
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Meng de boter met de suiker en de vanillestokjes onder elkaar.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers (thumbnail)Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
160 g
Boter
Kristalsuiker
120 g
Vanillestokje
1
Eieren
3
Ricotta
100 g
Amandelpoeder
160 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
2 tl
Citroen
1
Bloem
Kruimeldeeg
1 vel
Mascarpone
150 g
Room
0,1 l
Amandelschilfers
handvol

Ricottataart met citroen, mascarpone en amandelschilfers

Verwarm de oven alvast voor, want het is baktijd! Het dessert van vandaag is een prachtige taart met een ricotta-citroenvulling, afgewerkt met een toef mascarpone en knapperige amandelschilfers. Simpel, makkelijk en weinig tijdrovend. Ga helemaal uit de bol  en maak ook het kruimeldeeg zelf.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
160 g boter, 120 g kristalsuiker, 1 vanillestokje
2
Meng de boter met de suiker en de vanillestokjes onder elkaar.
3 eieren
3
Voeg er de eieren al roerend aan toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen in het beslag.
100 g ricotta, 160 g amandelpoeder, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
4
Meng de ricotta onder het amandelpoeder, het snuifje zout en de koffielepels bakpoeder. Voeg de mengeling lepel per lepel toe aan het beslag.
1 citroen
5
Meng er tenslotte de zeste van de citroen en het sap van de halve citroen onder.
bloem, boter
6
Maak de taartvorm bakklaar met de boter en de bloem.
1 vel kruimeldeeg
7
Leg het kruimeldeeg in de bakvorm en duw goed aan. Haal er het overtollige deeg van af.
8
Stort het beslag in de taartvorm en bak de taart gedurende minstens 30 minuten af.
150 g mascarpone, 0,1 l Room
9
Meng intussen de mascarpone onder de zaadjes van het vanillestokje, het citroensap van de andere helft van de citroen en een scheutje room.
handvol amandelschilfers, boter
10
Zet een pannetje met een klontje boter op het vuur. Kleur er de amandelschilfers in en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
11
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
12
Serveer een spies van de taart op een bord met een lepeltje van de mascarponecrème en de gebakken amandelschilfers.