Bubble and squeak
Bubble and squeak
Bubble and squeak
Bubble and squeak
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
600 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Witte kolen
0,25
Boerenkolen
Natuurazijn
Peper
Zout
Nootmuskaat
Boter
Arachideolie
Eieren
4
Veldsla
Olijfolie
Benodigdheden
Een mandoline of rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g aardappelen
1
Bubble and squeak is een leftover dish waarin je een restje gekookte aardappelen kan verwerken. Heb je geen overschotje? Kook dan eerst de aardappelen gaar en laat ze afkoelen.
1 ajuin, 1 teentje Look
2
Snijd de ajuin en de look fijn en stoof ze aan in een pan met hete boter.
0,25 Witte kolen
3
Snijd of rasp de witte kool fijn met een mandoline. Laat meestoven in de pan.
boerenkolen
4
Snijd de palmkool (boerenkool) fijn en roer ze onder de gestoofde groenten in de pan. Voeg een scheutje water toe en laat alles rustig verder garen onder een deksel.
natuurazijn
5
Breng een pot met water en natuurazijn aan de kook.
peper, zout, nootmuskaat
6
Haal de gestoofde groenten van het vuur en doe er de gekookte aardappelen bij. Ga er kort door met een pureestamper en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Laat het mengsel verder afkoelen.
boter, arachideolie
7
Smelt een klont boter en wat arachideolie in een grote pan.
8
Rol burgers van het kool-aardappelmengsel en bak ze krokant in de hete vetstof.
4 eieren
9
Pocheer ondertussen de eieren. Maak een draaikolk in het kokende water en laat het eitje er rustig in vallen. Laat gedurende 2 minuten garen in het water en schep het gepocheerde ei er daarna voorzichtig uit.
veldsla, natuurazijn, peper, zout, olijfolie
10
Maak tenslotte een klein slaatje met wat veldsla, een lekje azijn, olijfolie, peper en zout.
11
Serveer de kool-aardappelburger op een bord en leg het gepocheerde ei en de veldsla erbovenop. Smakelijk!
600 g aardappelen
1
Bubble and squeak is een leftover dish waarin je een restje gekookte aardappelen kan verwerken. Heb je geen overschotje? Kook dan eerst de aardappelen gaar en laat ze afkoelen.
1 ajuin, 1 teentje Look
2
Snijd de ajuin en de look fijn en stoof ze aan in een pan met hete boter.
0,25 Witte kolen
3
Snijd of rasp de witte kool fijn met een mandoline. Laat meestoven in de pan.
boerenkolen
4
Snijd de palmkool (boerenkool) fijn en roer ze onder de gestoofde groenten in de pan. Voeg een scheutje water toe en laat alles rustig verder garen onder een deksel.
natuurazijn
5
Breng een pot met water en natuurazijn aan de kook.
peper, zout, nootmuskaat
6
Haal de gestoofde groenten van het vuur en doe er de gekookte aardappelen bij. Ga er kort door met een pureestamper en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Laat het mengsel verder afkoelen.
boter, arachideolie
7
Smelt een klont boter en wat arachideolie in een grote pan.
8
Rol burgers van het kool-aardappelmengsel en bak ze krokant in de hete vetstof.
4 eieren
9
Pocheer ondertussen de eieren. Maak een draaikolk in het kokende water en laat het eitje er rustig in vallen. Laat gedurende 2 minuten garen in het water en schep het gepocheerde ei er daarna voorzichtig uit.
veldsla, natuurazijn, peper, zout, olijfolie
10
Maak tenslotte een klein slaatje met wat veldsla, een lekje azijn, olijfolie, peper en zout.
11
Serveer de kool-aardappelburger op een bord en leg het gepocheerde ei en de veldsla erbovenop. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Aardappelen
600 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Witte kolen
0,25
Boerenkolen
Natuurazijn
Peper
Zout
Nootmuskaat
Boter
Arachideolie
Eieren
4
Veldsla
Olijfolie
Bubble and squeak
Wat doe je met een restje witte kool en koude aardappelen? Een heerlijke 'leftover dish' maken natuurlijk! Bubble and squeak bijvoorbeeld: een gebakken burger van geprakte aardappelen en fijngesneden witte kool. Bak ze krokant in de pan en serveer er een heerlijk smeuïg gepocheerd eitje bij. Ideaal voor tijdens een brunch.Instructies
600 g aardappelen
1
Bubble and squeak is een leftover dish waarin je een restje gekookte aardappelen kan verwerken. Heb je geen overschotje? Kook dan eerst de aardappelen gaar en laat ze afkoelen.
1 ajuin, 1 teentje Look
2
Snijd de ajuin en de look fijn en stoof ze aan in een pan met hete boter.
0,25 Witte kolen
3
Snijd of rasp de witte kool fijn met een mandoline. Laat meestoven in de pan.
boerenkolen
4
Snijd de palmkool (boerenkool) fijn en roer ze onder de gestoofde groenten in de pan. Voeg een scheutje water toe en laat alles rustig verder garen onder een deksel.
natuurazijn
5
Breng een pot met water en natuurazijn aan de kook.
peper, zout, nootmuskaat
6
Haal de gestoofde groenten van het vuur en doe er de gekookte aardappelen bij. Ga er kort door met een pureestamper en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Laat het mengsel verder afkoelen.
boter, arachideolie
7
Smelt een klont boter en wat arachideolie in een grote pan.
8
Rol burgers van het kool-aardappelmengsel en bak ze krokant in de hete vetstof.
4 eieren
9
Pocheer ondertussen de eieren. Maak een draaikolk in het kokende water en laat het eitje er rustig in vallen. Laat gedurende 2 minuten garen in het water en schep het gepocheerde ei er daarna voorzichtig uit.
veldsla, natuurazijn, peper, zout, olijfolie
10
Maak tenslotte een klein slaatje met wat veldsla, een lekje azijn, olijfolie, peper en zout.
11
Serveer de kool-aardappelburger op een bord en leg het gepocheerde ei en de veldsla erbovenop. Smakelijk!